Find mere om:
Nikon laver 360-graders-actionkamera | elektronik.guide.dk

Nikon laver 360-graders-actionkamera

Nikon vil være med på actionscenen. Det kompakte og robuste KeyMission 360 VR-kamera filmer hele vejen rundt.

Nikon er velkendte på det professionelle kameramarked, hvor de foretrækkes af mange presse- og sportsfotografer. Men de er et ubeskrevet blad, når det gælder actionvideo. Her sidder GoPro tungt på markedet.

Nu vil Nikon have del i actionkagen. Det sker i første omgang med VR-kameraet KeyMission 360, som netop er blevet introduceret på CES-messen i Las Vegas.

nikon1.jpg

»Det er en milepæl for Nikon, at vi i dag lancerer et actionkamera,« sagde Tadashi Nakayama, der er vicepræsident for Nikon.

Kameaet har fiskeøjeobjektiver på for- og bagside, og billederne fra disse samles i kameraet til et komplet 360-graders billede i 4K-opløsning.

nikon4.jpg

Actionfotograf og Nikon-ambassadør Corey Rich blev sat til at afprøve KeyMission 360 under ekstreme forhold, som blandt andet omfattede whiteriver kajaksejlads og klatring.

LÆS OGSÅ: Ny kæmpe-mobil fra Huawei

»VR-foto er ikke nyt, men det har hidtil været noget, der krævede dyrt, tungt, specialbygget udstyr. Det her er ikke bare et kamera – det er en teknologi, som ændrer på reglerne for fotografering.« sagde han, og fortsatte:

»Jeg har hidtil arbejdet bag kameraet, men nu er der ikke længere noget, der hedder bag kameraet, så jeg kan ikke gemme mig.«

nikon2.jpg

At arbejde med et kamera, der filmer alt omkring sig, har givet nye udfordringer, og Corey Rich måtte eksperimentere med nye metoder og billedvinkler, blandt andet for at undgå, at kameraets egen skygge kom ind i billedet.

Kameraet er let nok til at blive monteret på en drone og robust nok til at tåle både rystelser, støv, vand og kulde. KeyMission er i sig selv vandtæt til 30 meters dybde, og blandt tilbehøret er et dykkerhus, samt monteringsudstyr til alle formål.

Nikon KeyMission 360 kommer til salg i foråret. Prisen kendes ikke endnu, men det bliver det første i en serie af actionkameraer fra Nikon, der sandsynligvis også vil indeholde mere gængse modeller uden 360-graders optik.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Nikon 1 AW1

23-03-2014: Dette kamera trives i frostgrader og lader sig ikke mærke med en tur i iskoldt havvand. Mød det mest hårdføre i klassen: Nikon 1 AW1. Læs artikel

Nyhed: Nu får Nikon omsider integreret Wi-Fi

24-10-2013: Nikon har endelig udstyret et systemkamera med Wi-Fi, så det kan fungere trådløst uden adapter. D5300 har også fået en opdateret sensor og processor. Læs artikel

Nyhed: Robust og vandtæt systemkamera

23-09-2013: Nikon AW1 er verdens første vandtætte og stødsikre systemkamera. Det er perfekt for eventyrere og actionfotografer. Læs artikel

Test: De sejeste kameraer til den aktive ferie

03-08-2013: Her er otte kameraer, som kan klare sandet på stranden, sneen på skibakken, vandet i poolen og nogle knubs, når man taber dem på jorden. Læs artikel

Test: Den perfekte rejsekammerat

30-06-2013: Her er syv af de bedste rejsekameraer, der ikke optager meget plads. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...