Find mere om:
Her er Nikons vildeste digitalkamera til.. | elektronik.guide.dk

Her er Nikons vildeste digitalkamera til dato

Ikke én, men to topmodeller blev lanceret på Nikons pressekonference på CES i Las Vegas.

Optaktsdagen til CES blev en god dag for fotoentusiasterne. På en pressekonference kunne Nikons senior-vicepræsident, Nobuyoshi Gokyu, løfte sløret for to digitale spejlreflekskameraer, der hver især kunne fortjene at blive kaldt topmodel.

D50 er Nikons vildeste digitale spejlreflekskamera til dato. Med 20 MP fullframe-billedsensor, 153 autofokuspunkter og lynhurtig skudtakt på 12 billeder pr sekund er det et perfekt værktøj til sports- og pressefotografer, der har brug for at fange øjeblikket knivskarpt.

nikond5_1.jpg

»Nikon D5 handler ikke bare om flotte specifikationer, men om kombinationen af teknologier,« sagde vicepræsident Tadashi Nakayama. Han fortsatte:

»Hastighed og billedkvalitet er aldrig før blevet forenet så godt, og det repræsenterer det, som vi prøver at gøre med hele SLR-området: At give de professionelle fotografer teknologier, der gør dem i stand til at flytte fagets grænser.«

nikon_d5_2.jpg

Pressefotografer arbejder sjældent under ideelle lysforhold, men D5 har en ISO-følsomhed på 102.400, som endda kan udvides til Hi5, svarende til 3,28 mio. ISO. Hvilket er Nikon-rekord. Til at behandle billederne har kameraet en nyudviklet Expeed 5-billedprocessor.

Nikon havde inviteret en af sine ambassadører, sportsfotografen Matthias Hangst, til at afprøve og præsentere D5. Ved siden af hastigheden og lysfølsomheden lagde han vægt på, at D5 er i stand til at reproducere naturlige hudfarver uden tryllerier i efterbehandlingen.

LÆS OGSÅ: Ny kæmpe-mobil fra Huawei

Nikon betegner sin autofokus som næste generation. Ikke blot er der hele 153 autofokuspunkter (heraf 99 cross-punkter), men lysfølsomheden er så lav som -4 EV, så de gode fokusegenskaber kan bibeholdes under dårlige lysforhold.

D5 kan – naturligvis – også skyde levende video i 4K UHD-opløsning (3840 × 2160) og med hastighederne 24p, 25p og 30p, altså svarende til kommercielle film- og tv-formater.

D5 har både trådløst netværk og kablet Ethernetforbindelse. Der er to kortpladser til enten XQD eller CompactFlash (kameraet kommer i to varianter).

nikon-foto.jpg

Socialt superkamera

D500 gentager mange af de gode specifikationer fra D5, men i et mere kompakt format (nej, D500 er stadig langt fra kompakt, det er bare ikke helt så stort). I stedet for fullframe er valget faldet på DX-format. Billedsensoren er den samme 20 MP, og billedprocessoren ligeledes. ISO-følsomheden er ikke helt så ekstrem som storebror: “Kun” ISO 51.200, som kan udvides til 1,64 mio. ISO i Hi 5.

nikond500_1.jpg

Også D500 kan optage 4K-video, men dog kun i en halv time. Og skudtakten er op til 10 billeder i sekundet i op til 20 sekunder.

Det, der gør D500 til andet og mere end en neddroslet D5, er de sociale sider. D500 er designet specielt med deling af billeder for øje.

»Det nytter ikke noget at have perfekte billeder, som ingen får at se. Billeder taget med D500 kan deles med det samme, hele tiden,« sagde vicepræsident Tadashi Nakayama.

LÆS OGSÅ: Nikon laver 360-graders actionkamera

D500 kan ved hjælp af SmartBridge-app’en (iOS og Android) være konstant opkoblet til en smartphone, tablet via Bluetooth eller Wi-Fi. Trådløs overførsel er langt fra nyt, men det har hidtil været nødvendigt at etablere forbindelsen manuelt for hver overførsel.

nikond500_2.jpg

Officielle europæiske priser er ikke kendt endnu, men regn med, at D500 bliver dyrt. Og at D5 vil koste langt mere. Den amerikanske pris på D500 bliver 3.000 dollars og 6.400 dollars for D5. Altså henholdsvis 21.000 kr. og 48.000 kr. før moms.

Pressekonferencen blev ikke holdt på Nikons stand på selve CES, men i stedet på det overdådige Paris Hotel, der både uden på og inden i er bygget som en efterligning af Paris.

paris_hotel.jpg

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Nikon D810

01-11-2014: Nikon D810 er på mange måder det bedste kamera, vi har testet, men det kræver meget af fotografen. Læs artikel

Nyhed: Nikons nye spejlrefleks har ultrahøj opløsning

27-06-2014: Nikon D810 er klar til at indfange alt lige fra de fineste strukturer til motiver i hurtig bevægelse. Læs artikel

Test af Nikon D600

21-12-2012: Du sparer penge med Nikon D600, men får en billedkvalitet, som vil få dig til at måbe. Læs artikel

Test af Nikon D800 FX, Canon EOS 5D Mark III

13-08-2012: Trods store forskelle får både Nikon D800 FX og Canon EOS 5D mk III topkarakterer. Læs artikel

Nyhed: Hurtigere Nikon-kamera

08-03-2015: Hurtigere autofokus og bedre billedkvalitet på Nikon D7200, som desuden er trådløst og solidt bygget. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...