Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Nikon 1 AW1 | elektronik.guide.dk

Test: Nikon 1 AW1 - Supersejt dykkerkamera

Dette kamera trives i frostgrader og lader sig ikke mærke med en tur i iskoldt havvand. Mød det mest hårdføre i klassen: Nikon 1 AW1.

Dykkerkamera
Nikon 1 AW1
Nikon

 // SPECIELT ANBEFALET //

Plus

  • God og jævn billedkvalitet fra et robust vandtæt kamera, der er let at bruge, lynhurtigt, godt prissat og har et par party-tricks, som man kan imponere vennerne med.

Minus

  • Svag batteritid og små knapper på bagsiden er de største ulemper ved Nikon AW1. Et programhjul ville også være godt.

Bortset fra en latterligt lav batterilevetid på knap 200 billeder i koldt vejr fungerede Nikons vandtætte systemkamera fejlfrit i løbet af testperioden. At billedkvaliteten også er god, er absolut ingen ulempe. Derfor tøver jeg ikke med at anbefale AW1 til alle, der har brug for en robust kamera med ekstreme egenskaber.

Det lille systemkamera er baseret på Nikons kompakte systemkamera 1 J3 og benytter samme 14 megapixels billedsensor og billedprocessor. Men AW1 adskiller sig drastisk fra J3 og andre systemkameraer ved, at det er vandtæt ned til 15 meters dybde, egnet til fotografering i 10 graders frost og tåler fald fra to meters højde.

Man kan vælge imellem to objektiver, som også er vandtætte. Den medfølgende 30-75 mm zoom og en vandtæt udgave af 1 Nikkor 10 mm f/2.8, som svarer til 27 mm vidvinkel. Det kan selvfølgelig bruge alle andre Nikkor 1-objektiver, men indtil videre er det kun disse to, der er vandtætte.

Lynhurtig og robust

Kameraet er ikke bare vandtæt, det har også dybdemåler og højdemåler, som sammen med gps registrerer alle billeddata, så man ikke alene ved, hvorhenne billederne blev taget, men også hvor langt over eller under havoverfladen det var.

Det eneste minus, jeg har fundet efter noget tids brug, er at knapperne på bagsiden er for små, når man har handsker på. Ellers er det meget nemt at bruge. En indbygget gyrosensor registrerer kameraets hældning, så man kan trykke på knappen ved siden af det gummierede greb og vippe kameraet til vandret for at ændre optagefunktion.

Det lille Nikon-kamera er, ligesom J3 og V2, hurtigere end de fleste professionelle spejlreflekskameraer, såsom Nikon D4 og Canon EOS-1D X. Kameraet kan nemlig tage billedserier på 15 billeder i sekundet  – med autofokus og op til 60 bps med AF på første billede – og afspille filmklip i slowmotion optaget med hele 60 billeder i sekundet.

Billedkvalitet

Billedkvaliteten er også solid og byder på god opløsning op til ISO 1600, hvor billedstøj ikke rigtig er et problem. Farvegengivelsen er generelt god, og billeddynamikken over gennemsnit for et kamera med en relativt lille billedsensor.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Pentax’ barskeste kameraer bliver Ricoh

Fakta

Type: Systemkamera med 14 MP 1" billedsensor

Optik: 11-27,5 mm f/3.5-5.6 zoom (tilsv. 30-75 mm) m. billedstabilisering

Skærm: 7,6 cm LCD, 921K billedpunkter

Højdepunkter: GPS, dybdemåler, højdemåler, vandtæt til 15 m

Pris: 5.500 kroner

Test: De sejeste kameraer til den aktive ferie

03-08-2013: Her er otte kameraer, som kan klare sandet på stranden, sneen på skibakken, vandet i poolen og nogle knubs, når man taber dem på jorden. Læs artikel

Test: Den perfekte rejsekammerat

30-06-2013: Her er syv af de bedste rejsekameraer, der ikke optager meget plads. Læs artikel

Test: Det bedste kamera til rejsen

14-05-2012: Lommevenlige kompakte kameraer med lang zoom kan holde styr på, hvor billederne er taget. Læs artikel

Test af Nikon 1 V3

18-09-2014: Nikons topmodel er lækker, let og avanceret samt hurtigst i klassen. Men det er ikke helt nok. Læs artikel

Nyhed: Nu får Nikon omsider integreret Wi-Fi

24-10-2013: Nikon har endelig udstyret et systemkamera med Wi-Fi, så det kan fungere trådløst uden adapter. D5300 har også fået en opdateret sensor og processor. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...