Find mere om:
Test af Huawei P9 | elektronik.guide.dk

Test: Huawei P9 - Ambitiøs kameratelefon

Huawei P9 er en kvalitetsmobil med en innovativ kameraløsning, men må trækkes med kompromiser på andre områder.

Plus:

Interessant kamera med kreative muligheder, fremragende byggekvalitet, smarte funktioner og meget mobil for pengene.

Minus:

Ydelsen er ikke i top, skærmen er middelmådig, og lyden imponerer heller ikke.

Selv om Huawei længe har produceret kvalitetstelefoner, har de stadig problemer med at blive stemplet som budgetmærke. Deres forrige topmodel P8 kunne vi virkelig godt lide og belønnede den med Bedste Køb i vores store samlingstest af smartphones sidste år.

Nu er efterfølgeren så kommet, og der er gjort et stort stykke arbejdet for at give den et skær af premium-mobil. Kineserne er derfor – noget overraskende – gået sammen med luksuskameraproducenten Leica om en ny kameraløsning.

Udseende og design

Ligesom sin forgænger har P9 et chassis helt i metal med et rent og pænt look, der minder om topklassetelefoner. Det er også lykkedes at gøre den meget tynd og let i forhold til konkurrenterne. Det betyder dog, at metallet ikke virker helt så solidt som på f.eks. HTC.

LÆS OGSÅ: Test: LG famler i blinde

Knapperne er godt placeret og føles pålidelige. P9 har desuden fået en fingeraftrykslæser på bagsiden, som hurtigt låser telefonen op.

Skærm

Der, hvor man tydeligst mærker, at P9 ikke rigtig er med i kampen om topplaceringer, er skærmen. Den har ganske vist taget et forsigtigt skridt opad i størrelse med sine 5,2 tommer, men holder sig stadig i standard HD-opløsning. Og det er vel at mærke, mens konkurrenterne kappes om den højeste opløsning og har OLED-skærme.

Huawei-P9-Silver_sandblasted_front-382x768.jpg

Skærmen er dog skarp nok og har en tilfredsstillende lysstyrke. Det er også rart, at man kan indstille farvetemperaturen, som man kan lide.

Kamera

Det, der virkelig får P9 til at skille sig ud fra mængden, er de to kameralinser på bagsiden og ikke mindst det fremtrædende Leica-logo. Det ene objektiv fungerer på normal vis, mens det andet skyder i monokrom. Dels kan de to linser bruges til at få bedre fokus, og dels kan billederne fra dem kombineres for at give bedre detaljer og mindre billedstøj.

Huawei-P9-Silver_sandblasted_leftBack_7k-460x1167.jpg

Brugerfladen er hentet fra Leica-kameraer og byder bl.a. på fuld manuel kontrol over indstillingerne.

LÆS OGSÅ: Test: Verdens hurtigste minimobil

Samarbejdet har afgjort betydet et stort skridt fremad for billedkvaliteten, og det er ikke alene deres bedste kamera hidtil, men også på niveau med de bedste af konkurrenterne. Men ikke det allerbedste; Det har nemlig mindre blænde og færre sensorpunkter end Samsung Galaxy S7.

Huawei-P9-intro.jpg

Det betyder, at kameraet ikke helt kan leve op til løfterne om ydelse i svagt lys. Desuden er der indimellem problemer med efterbehandlingen i softwaren. Men det opvejes i høj grad af alle de kreative muligheder som f.eks. bokeh.

Lyd

Mange af konkurrenterne har den senere tid satset kraftigt på lyden, med forbedrede lydkredsløb og certificering for højopløst lyd. Det er stadig et område, hvor Huawei halter lidt bagefter.

huawei-p9-bottom-460x234.jpg

Der er en standardhøjttaler, som man nok ikke rigtig vil bruge til at høre musik, selv om den er udmærket til hverdagsbrug. Med hovedtelefoner er lyden okay, men som sædvanlig anbefaler vi, at man bruger noget bedre end de høretelefoner, der følger med.

I brug

Huawei hører til dem, der stadig anvender deres egen brugerflade – på godt og ondt. På den ene side betyder det, at man kan tilføje egne funktioner, på den anden side betyder det også, at man ikke får Android-opdateringer lige så hurtigt. Om man kan lide, at alle apps ligger på hjemmeskærmene – ligesom iPhone – er nok en smagssag.

huawei-p9-camera-modes-460x352.jpg

Ligesom på forgængerne er der den fikse detalje, at man kan tegne symboler på skærmen med knoen for hurtig adgang til diverse funktioner.

Ydelse

Hvor de fleste konkurrenter i dag kører med Qualcomms Snapdragon-processor, bruger Huawei i stedet deres egen Kirin. På papiret har P9 den nyeste teknologi, men i realiteten halter den lidt bagefter ydelsesmæssigt.

huawei-3dmark-460x235.jpg

Huawei-benchmarks-460x252.jpg

Vores benchmark-tests afslører, at den ligger ca. 20 pct. efter topmodellerne, mens grafikken er omkring 40 pct. langsommere. En ydelse, der er omtrent på niveau med den forrige Snapdragon-generation, vil dog være nok for de allerfleste.

Batterikapaciteten lover godt, men rækker i praksis ikke til mere end en dags brug. Men den oplades hurtigt takket være USB-C tilslutning.

Konklusion

Huaweis nye topmodel imponerer ganske vist på områder som byggekvalitet, tyndhed og funktioner. Men vi kan ikke undgå at føle os en smule skuffet. Skærmen er middelmådig, og ydelsen er på niveau med konkurrenternes forrige generation.

Det smarte kamera præsterer ikke optimalt på alle punkter, men kompenserer for det med kreative muligheder. Hvis man ikke vil spendere en formue på en smartphone, men stadig have et kamera i topklassen, kan det derfor være en god idé at investere i Huawei P9.

 • Operativsystem: Android 6.0
 • Skærm: 5,2" IPS 1080 x 1920, 423 ppi
 • Processor: 2,5/1,8 GHz Kirin 955 octa-core
 • Hukommelse: 3 GB RAM / 32 GB lagerplads (+ microSD)
 • Kamera: 2 x 12 MP f/2.2 + 8 MP f/2.4
 • Trådløs: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2, NFC
 • Mål: 145 x 71 x 7 mm
 • Vægt: 144 g
 • Batteri: 3.000 mAh
 • Pris: 4.000 kroner
 • Web: consumer.huawei.com/dk/

Test af Huawei P8

11-05-2015: Anmeldelse: Kinesiske Huawei mener det seriøst, med deres seneste flagskib. Udsøgt design, glimrende ydelse, godt kamera og en skarp, skarp pris. Læs artikel

Nyhed: 360 graders video er det nye sort

01-03-2016: I hvert fald hvis man spørger Samsung, LG og Mark Zuckerberg! Læs artikel

Test af Leica M9

01-11-2010: Leica M9 er et af de bedste kameraer, vi har testet, men der er stadig plads til forbedringer. Læs artikel

Test af Leica X1

28-05-2010: Mange aspirerende fotografer drømmer om et Leica, på samme måde som nogle bilentusiaster drømmer om Ferrari. Begge er en oplevelse. Læs artikel

Nyhed: Leica satser på mellemformat

30-09-2008: Den tyske fabrik har præsenteret nyt kamera med 37 megapixel. Prisen bliver godt 100.000 kr. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...