Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af HTC Re | elektronik.guide.dk

Test: Mærkværdigt ubåds-kamera overrasker positivt

HTC frygter ikke nye produktkategorier, og med det nye HTC Re får du et både vellykket og sjovt produkt.

Kamera
HTC Re
HTC

Væbnet med selvsikkerhed fra den succesfulde HTC One-serie, er den taiwanesiske tech-producent ikke bange for at prøve kræfter med andet end smartphones.

Ved Mobile World Congress 2015 introducerede HTC eksempelvis sin virtual reality-brille, Re Vive, som medbragte en positiv oplevelse, da Mobilsidens redaktør var så heldig at afprøve virkeligheds-forvrængeren.

Dertil har HTC også støbt et portabelt action-kamera, der forsigtigt træder ind på et marked, der ellers er domineret af produktet GoPro, og viser at optik ikke behøver være skrøbeligt.

HTC Re er født.

LÆS OGSÅ: HTC RE - Video skal være let

Forklædt som periskop i håndvenlig størrelse skal denne linsekikkert fange spændende begivenheder i din hverdag. Læs med herunder, hvor Mobilsiden.dk tager et kig på dette mærkværdige kamera.

RE simple clip.png

Ergonomisk, spændende, kikset

Det er ikke mange tech-produkter, der i år 2015 vil blive sammenlignet med en astma-inhalator – det kan HTC Re dog godt. Ikke nok med det - så slår den lakserøde plastblanke overflade også mange som værende et redskab til kvindelig tilfredsstillelse ved første blik.

Så snart man har HTC Re i hånden, er man dog ikke i tvivl om, at virksomhedens designere har brugt mange timer ved tegnebrættet. Med sin beskedne vægt på 66,5 g og velsammenskruede bløde plast, er det periskop-lignende kamera komfortabelt at have i hånden.

Ligeledes formår et produkt med dette design at anråbe sig nysgerrig opmærksomhed – uanset produktet ligger på sofabordet eller er i bybilledet.

LÆS OGSÅ: Kameraduel: Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy S6 Edge

For enden af den L-formede hals, der måler 96.7 x 26.5 mm, sidder det altseende øje på 16 MP. Når der skal filmes, foregår det i Full HD (1920 x 1080) med 30 billeder i sekundet, hvor lyden fanges takket være to mikrofoner.

Simpelt er godt. Der findes kun to knapper på mini-periskopet, den øvre og primære tager billede eller film ved henholdsvist ét klik eller ved et langt tryk, hvor den modsatte knap lader dig slå slow motion til eller fra.

Det vil altså sige, at der ikke er nogen tænd og sluk-knap. HTC Re tænder nemlig selv, når den samles op, hvilket fungerer ganske udmærket, og på intet tidspunkt i testperioden har der hersket tvivl om, at kameraet vågnede efter ønske.

I salgsæsken følger en strop, der skal forhindre det hjerteskærende tab, hvilket fastgøres i bunden med en lille flad plastskrue. Samme gevind har dog mere end én funktion: for fotografernes skyld kan Re fastgøres til gorilla- eller tripod’en, når man behøver en arm fri.

LÆS OGSÅ: Direktørrokade hos HTC

Ligeledes finder du skuffen til MicroSD, der understøtter op til hele 128GB samt MicroUSB-indgangen i bunden af enheden.

Skal undervand-aktiviteter foreviges, kan det gøres med et ustraffet dyp i poolen. HTC Re er nemlig IP57-certificeret, og kameraet kan klare sig under vandet i 30 minutter i 1 m dybde.

129071.jpg

Skyd først, tænk senere

HTC har valgt ikke at implementere en skærm på Re med en bestemt vision for øje. Frem for at byens seværdigheder eller koncertens højdepunkter opleves gennem telefonskærmen, når der skal tages billeder, er dette kamera bygget til ”Point-and-shoot”.

Takket være den brede linse på 146 grader akkompagneret af en CMOS-sensor, tør man overgive sig til simpelthen at pege og skyde med Re.

Kameraet skal dog lige ud af sengen, og det første billede kan være forsinket. Det næste billede fanges derimod hurtigt, og du ender derfor ofte med to billeder for sikkerheds skyld.

Er du præcisionslysten, kan du dog forbinde telefonen via den officielle HTC Re-applikation, og dertil bruge smartphonen som såkaldt viewfinder.

Man får altså en sjov, mere spontan og tilstedeværende oplevelse ved ukritisk at tage et billede med Re i hånden.

Takket være en indbygget gyroskop-sensor, kan periskopet med fordel vende billedet rigtigt, uanset hvordan du vender og drejer kameraet – denne funktion kan deaktiveres, hvis omvendte billeder ønskes.

LÆS OGSÅ: GoPro Hero4 lanceret: Actioncam med 4K-power

Dertil hjælper den bredtfavnende linse også til selfies, der inkluderer alle venner eller hele familien.

Skal HTC Re forevige aftenens seværdigheder, kan der filmes i 1 time og 40 minutter uafbrudt i Full HD på en fuld opladning.

Dertil sørger det 820 mAh store batteri for liv i enheden, der på standby formår at sippe nænsomt til energikilden, men ved reelt brug ser man batteriprocenterne falde relativt hurtigt.

Det vil altså sige, at en flerdages tur bør indeholde en oplader. Batterisatsen tjekkes via applikationen på din smartphone.

AP622151284291.jpg

Ikke for fotoentusiaster

Idéen og oplevelsen af HTC Re er meget vellykket, men farve- og billedkræsne specialister vil formentlig blive skuffede.

Ved første øjekast vil billeder taget med Re være fint skarpe for de fleste, og den begår sig godt i bybilledet. Tager man derimod detaljerige billeder, hvor græs og grene dominerer, ser man et mere mudret billede.

Herunder sammenlignes et billede taget med HTC Re, og et digitalkamera med fish-eye-linse.

Man kan under indstillinger slå den ultrabrede vinkel til eller fra, alt efter om man ønsker det afrundede endnu bredere billede. Det skal nævnes, at billeder uden fiskeøje-effekten er skarpere og mere detaljerigt.

Det lille periskop har også en kedelig tendens til at overeksponere under optimale lysforhold, og farverne bliver deraf lettere udvaskede.

Hvad nogen også vil savne, er muligheden for selv at rette på indstillinger såsom ISO eller hvidbalance.

Når der filmes gør HTC Re faktisk et udmærket stykke arbejde i Full HD, der desværre bærer de samme kedelige tendenser som ved billedskydning.

De to mikrofoner formår på overraskende vis at filtrere den værste støj fra.

Nedenstående film er fanget på en blæsende cykeltur på Nørrebrogade i København. Med vejret taget i betragtning er lydbilledet ganske fornuftigt.

En anden ting er dog, at den rysten på hånden ikke får meget hjælp fra HTC Re – altså ingen optisk billedestabilisering. Det hele foregår digitalt, og betyder desværre et søsyge-tenderende videobillede.

For at muliggøre flere sjove scenarier har man mulighed for at filme 4x slowmotion i 720p opløsning.

Eftersom en trampolin, skitur eller anden ekstrem bevægelse, der fortjener slowmotion, ikke har været inden for rækkevidde, har undertegnede selv forsøgt at demonstrere kapabiliteten.

Videoen er optaget inden døre og med begrænset lys, men som billet viser, får man desværre et meget grynet billede som resultat.

Med et mudret detaljebillede skal man altså ikke ene og alene satse på HTC Re til at fange de episke spring – ikke desto mindre er det fint at have muligheden.

Langsom men stabil software

Når billeder skal forhåndsvises, kan man ty til smartphonens store skærm ved at hente HTC Re-applikationen fra enten Google Play eller App store.

Telefonen scanner dernæst efter den tilsluttede Re, som kommunikerer ved at kameraet kreerer et mini-WiFi-net som telefonen kan synkronisere med. Der forbindes hver gang, men kommunikationstiden kan ofte være en anelse lang.

LÆS OGSÅ: Oppo N3 - Helt unik kameramobil

Her kan man tilgå alt aktuelt indhold på SD-kortet. Eftersom dette foregår trådløst, kan det være en langsommelig affære at gennemse adskillige billeder, så man tyr hurtigt til muligheden for at hente indholdet ned på sin telefon.

Som før nævnt kan man udnytte smartphonens skærm som viewfinder. Dermed kan man også efterlade HTC Re stående, og bruge telefonen som fjernbetjening - så dine feriebilleder også kan rumme dig selv.

Applikationen er overskuelig og nem. Den primære funktion er at assistere din billedskydning, se indhold, samt ændre på opløsning, bred eller smal vinkel med mere.

129102.jpg

En sjov og vellykket oplevelse

HTC har formået at sammenskrue et produkt, der frembringer en ny kamera-adfærd. Fornøjelsen ved blot at kunne pege og skyde er fantastisk vellykket, og i en vandtæt beholder tør man have den med overalt – og så er den lommevenlig.

Dertil er det halv-spøjse og nysgerrighedsprovokerende design noget, der starter en samtale, og med god byggekvalitet leverer Re et yderst positivt indtryk. Smartphonen kan kobles op som assistent, men HTC Re fungerer ganske udmærket som selvstændig optik.

LÆS OGSÅ: HTC planlægger næste generation af RE-kameraet

HTC Re kan kun erhverves via HTC’s egen hjemmeside for 1295,- kroner, og placerer sig altså midt imellem GoPros billigste og næstbilligste action-kamera som et muligt alternativ.

HTC Re henvender sig dog mere til den brede befolkning, end ekstremsports-kameraet gør. Men med en relativ høj pris er det et modigt skridt, og eftersom billede og videooptagelse ikke er dette kameras spidskompetence, bør du overveje, hvorvidt du kan leve med dens begrænsninger, inden du køber.

Ligeledes er batteritiden for denne følgesvend ikke imponerende.

Dét betyder mobilsiden.dks karakterer

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk.

Test af Sony Action Cam Mini HDR-AZ1

25-06-2015: Anmeldelse: Sonys mikroskopiske Action Cam Mini kan sagtens lege med de store - hvis du har et ekstra batteri med. Læs artikel

Nyhed: HTC skifter kamerastrategi med ny topmodel

01-03-2015: HTC One M9 ligner forgængeren til forveksling, men har fået nye funktioner, mens andre er forsvundet. Kameraet er på hele 20 megapixels. Læs artikel

Nyhed: Virkelig simpelt kamera fra HTC

10-10-2014: HTC RE bruges med én hånd, og der er kun én knap til at fotografere eller optage film. Læs artikel

Test: Kameraduel: Samsung Galaxy S5 mod HTC One M8

30-03-2014: To typer billedchips i mobiltelefoner mødes: flere pixels mod større pixels - men hvad er så bedst? Læs artikel

Test: Lad kameraet blive hjemme

01-03-2014: Billedkvaliteten når nye højder med de seneste mobilkameraer, og vi har fundet de allerbedste. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...