Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Epson Stylus Photo P50 | elektronik.guide.dk

Test: En fotoprinter til folket

Billige printere leverer sjældent særlig god fotokvalitet, men Epsons kompakte fotoprinter overbeviser. Prisen er 798,75 kr.

Den lille printer er så lille, at den nemt lader sig placere i en boghylde, og så enkel at bruge, at man kun behøver at vælge udskriftsformat og papir, så gør printeren resten. Resultatet er en uhørt god udskriftskvalitet på farvefoto, og hurtigt går det også. Med et vågent øje på printerindstillingeren er det desuden muligt at få endnu skarpere udskriftskvalitet.

Epson Stylus Photo P50 er kun 45 cm bred og så kompakt, at man kan placere den stort set hvor som helst og alligevel udskrive foto i fuld A4-format. Indvendig sidder en printermotor med seks blækpatroner, som indeholder Epsons Claria fotoblæk, og de 90 mikro piezo-blækdysser for hver af farverne parkerer 1,5 pikoliter dråber på Epsons tilpassede papir, som skal bibeholde farveægtheden i 98 år, hvis udskrifterne er rammet ind, og hele 200 år i album.

God farvemætning

Printeren mangler indgang til hukommelseskort og USB-tilslutning på fronten, og man kan derfor ikke udskrive direkte fra kameraet med P50.

Man må bruge det medfølgende software, som er forhåndsindstillet til Epson Vivid, når man vælger udskrift på glittet papir. Noget som giver farveudskrifter, de fleste vil elske, med god farvemætning, specielt i rødt, grønt gult og blåt. Ulempen er lidt for hidsige hudfarver, men løsningen er at vælge Epson Natural og lagre indstillingen i udskriftsdialogen.

Fremragende print

Epson printeren er en meget prisgunstig, hurtig og anvendelig fotoprinter, som laver så god fotokvalitet – specielt på farveudskrifter – for pengene, at den burde vær naturlig ekstraudstyr til alle, som køber et godt kamera.

Fraværet af USB-tilslutning på fronten er det eneste egentlige minus ved P50, som overbeviser med superb fotokvalitet på Epsons eget A4-papir til fotoudskrifter.

Samlet vurdering:

(specielt anbefalet)

Plus:

Meget god udskriftskvalitet

Levende farvegengivelse

Kompakt og stille

Hurtige udskrifter

Minus:

Farvestik på s/h-udskrifter

Ingen USB-indgang I front

Læs også: Test: Det bedste fotolab til hjemmet

Epson Stylus Photo P50

Epson Clara fotoblæk

6 blækpatroner

A4 papirformat

5760 x 1440 dpi opløsning

Pris: kr. 798,75

Test: Årets bedste fotoprodukter

19-01-2011: Den tekniske udvikling har givet os bedre og smartere kameraer - men også mere komplicerede. Læs artikel

Test af HP Photosmart Pro B8850, Epsons Stylus Photo R2880

05-03-2009: Når A4 ikke er nok, og storformat er for dyrt, bliver A3-printeren den gyldne middelvej for mange fotografer. Vi har testet to til omkring 5.000 kr. Læs artikel

Test af Brother MFC J6520DW

15-09-2014: Hvis du vil glæde dig over flotte udskrifter, betagende fotoprint og smarte funktioner, skal du have en blækprinter af en vis kvalitet. Her tester vi fire kvalitetsprintere med multifunktion i prislejet over 1.000 kr. Læs artikel

Test: Den bedste printer til feriebillederne

07-09-2013: Papirkopier i valgfrit format med udmærket kvalitet direkte i hånden. Fotoprintere bliver hele tiden billigere, bedre og mere opkoblede. Læs artikel

Test af Epson Stylus Photo R3000

10-04-2012: Epson Stylus Photo R3000 er et god bud til fotografer, der vil have kvalitet i glas og ramme. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...