Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Canon EOS 70D | elektronik.guide.dk

Test: Amatørfotografens drømmekamera

Lad dig ikke narre af udseendet. Det her er det mest innovative spejlreflekskamera i lang tid. Det mærker man straks, når man løfter Canon-kameraet til øjet og tager det første billede.

For hver ny generation får kameramodellerne et bundt ekstra funktioner, lidt bedre billedkvalitet og et par megapixels mere. Intet galt i det.

I dag er der ikke meget at udsætte på billedkvaliteten, hvad enten kameraet hedder det ene eller det andet. Især blandt spejlreflekskameraer, hvor forskellene i større og større grad handler om, hvilket funktionsniveau man kræver, og hvor meget kameraet må koste.

Man kan altid forbedre støjdæmpningen lidt, tilføje nogle ekstra fokussensorer og øge skudhastigheden. Og vips, så har man en forbedret model. Men særlig innovativt er det ikke. Den største evolution har de kompakte systemkameraer tegnet sig for. Der er det lykkedes at klemme spejlrefleks ind et lille kamera og tilføje nyttige funktioner som Wi-Fi, vippeskærm, integreret billedstabilisering og i nogle tilfælde elektronisk søger.

Samtidig har Nikon og Canon stille og roligt finpudset deres spejlreflekser. Små forbedringer har ofte været nok til at holde interessen oppe, men det er først med Canon EOS 70D, vi kan tale om en egentlig revolution.

Unikt fokussystem

Til EOS 70D – som til forveksling ligner det udgående EOS 60D – har Canon udviklet et nyt billedsensor i APS-C format. CMOS billedchippen (som er de facto standard for systemkameraer) er på 20,2 megapixels og kaldes Dual Pixel CMOS AF.

På almindeligt dansk betyder det, at sensoren har to fotosensorer på hver pixel. De fungerer sådan, at den ene anvendes til fokuskontrol, mens den anden fanger lyset.

I det øjeblik, billedet tages, bruges de begge til eksponeringen, og så får man fuld 20 megapixel-opløsning. Dual Pixel-sensorerne dækker 80 procent af overfladen, og sammen med 19 krydsfokussensorer giver det en lynhurtig og yderst præcis autofokus i live view.

Billedkvalitet

Den nye billedsensor skuffer heller ikke på billedkvalitet. Kameraet har fået Canons nye DIGIC 5 billedprocessor, og selv om det ikke har samme skudtakt – og heller ikke med lige så mange billeder – som EOS 7D, er billedkvaliteten klart bedre. De ekstra pixels gør ikke nogen stor forskel i praksis, og ser man på jpeg-billederne fra EOS 70D, kan man blive skuffet. De ser lidt uldne ud og mangler detaljeskarpheden fra Nikon D7100.

Kigger man derimod på råfilerne, kan man dog se, at der hverken mangler opløsning eller detaljeskarphed i billedfilerne fra EOS 70D. Og det er muligt at reducere støjdæmpningen i kameraet og skrue op for lysstyrken (+1 trin) for at få bedre jpeg-filer.

Pris:

 • 10.000 kr.

canon.dk

Plus:

 • Ekstremt høj billedkvalitet
 • Masser af funktioner
 • Klasseledende AF
 • Upåklagelig ergonomi

Minus:

 • Ikke så vejrtæt som de sejeste

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Canon klar med ny superzoomer

Canon EOS 70D

 • Type: Spejlreflekskamera med 20,2 MP APS-C billedsensor
 • Optik: EF-S 18-55 mm IS f/3.5-5.6 eller 18-135 mm f/3.5-56 IS
 • Skærm: 7,6 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
 • Højdepunkter: Wi-Fi, vipbar touch-skærm, Dual Pixel CMOS-sensor, 7 fps
 • Pris: Fra 9.995 kr. (kun hus, 12.999 kr. m. EF-S 18-135 mm IS STM)

Test: Kameraer, der kan tåle nogle tæsk

15-07-2014: Vand, sand og hårdhændet behandling er ikke noget problem for et adventure-kamera. Den perfekte rejsefælle til oplevelsesferien. Læs artikel

Nyhed: Årets bedste kamera bliver bedre

25-02-2016: Den første udgave kårede vi til Årets Bedste, nu kommer en endnu bedre udgave. Læs artikel

Test af Canon PowerShot G5 X

16-11-2015: Selvom du vælger et kompakt kamera, behøver du ikke gå på kompromis med funktioner og billedkvalitet. Det er det nye PowerShot G5 X et godt bevis på. Læs artikel

Test af Canon Powershot G7 X

21-05-2015: Canons PowerShot G7 X kompaktkamera er brugervenligt til fingerspidserne og tager fantastiske billeder på farten. Læs artikel

Test af Canon PowerShot G1 X Mark II

25-07-2014: Canons bedste kompaktkamera slår det meste derude, men det koster også. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...