Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Asus ZenPad S 8.0 | elektronik.guide.dk

Test: Asus ZenPad S 8.0 - Stærk iPad Mini konkurrent

Anmeldelse: Asus ZenPad S 8.0 er en lille stærk Android tablet, der giver iPad Mini kamp til stregen.

Asus har sendt en lille Android-tablet på gaden. Asus ZenPad S 8.0 har størrelse, pris og format til at tage kampen op med Apples iPad Mini.

Toolbox - Mobilsiden - ASUS ZenPad S 8.0 Experience

Design og form

Designet er enkelt og eksklusivt i sit udtryk. Asus ZenPad S 8.0 er 6,6 mm tynd og vejer kun 298 g.

Bagsiden er beklædt med metal i rustfrit stål-look, og langs den ene kant er bagsiden desuden beklædt med et læderlignende materiale, der gør den super stabil at holde på, uanset hvordan du vender enheden.

LÆS OGSÅ: ASUS lancerer Zenfone Max med gigantisk batteri

Det samlede indtryk af enheden er stramt og eksklusivt. Det er ikke, hvad vi har været vandt til med tablets, der er baseret på Android. Men Asus har formået at skabe et produkt, der skiller sig ud på flere punkter.

uCfdYoNrLljJsHvH_setting_fff_1_90_end_1000.png

Skærm – Man bliver glad i låget

Asus ZenPad S 8.0 er udstyret med en skærm i høj 2K-opløsning på 2048 x 1536 pixels og en pixeltæthed på 320 ppi. Næsten samme specifikationer som iPad Mini 3 og 4.

Skærmen er knivskarp og virkelig behagelig at sidde ved i længere tid. Farverne er sprøde og velafbalancerede, hvilket er med til at trække den samlede oplevelse mod toppen.

LÆS OGSÅ: ASUS lancerer 2 nye Transformer Book-hybridcomputere

Asus ZenPad S eller iPad Mini – hvad angår skærmen er det ikke noget, der taler for den ene frem for den anden.

PixelMaster.png

Kamera – Næsten til toppen

Jeg har normalt ikke meget ”fidus” til kameraer indbygget i tablets, da det ofte er elementer, der er sparet på. Men alene ud fra specifikationerne er det tydeligt, at Asus med ZenPad S trækker i en anden og mere kvalitetsbevidst retning.

På bagsiden sidder det primære kamera, der er på 8 megapixel 3264 x 2448 pixels, en størrelse man skal helt op til iPad Mini 4 for at finde magen til.

LÆS OGSÅ: Samsung lancerer supertynd Galaxy Tab S2

a9vx8eq4RVaKY18t_setting_fff_1_90_end_1000.png

Kameraet tager meget vellykkede billeder, der dog har en lille tendens til overeksponering i visse situationer. Der findes ingen indbygget flash eller fokuslys, hvilket gør at ZenPad skal kæmpe virkelig hårdt for at få gode skud i kassen ved svag belysning. Det kan lade sig gøre, men nemt er det ikke.

Overordnet er det primære kamera langt mere, end jeg havde forventet. Og med et frontkamera på 5 MP, ser det næsten ud som om konkurrenterne holder stille, når Asus suser forbi i 4. overhalingsbane.

designbg.png

Brugeroplevelse – Let og flydende

Asus ZenPad S er født med Android 5.0 Lollipop, og ovenpå er lagt Asus´ egen brugerflade ZenUI.

Når producenterne sætter deres eget præg på brugeroplevelsen, ved at lægge egne brugerflader oven på det eksisterende styresystem, kan det i mange tilfælde give nogle blandede oplevelser.

Jeg havde nok foretrukket en ren Android-brugerflade, men ZenUI er en af de mere vellykkede af slagsen, og efter lidt tilvænning blev jeg faktisk ret glad for brugerfladen.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia Z4 Tablet: Fjerlet sværvægter [TEST]

Overordnet set er oplevelsen af brugerfladen meget flydende og lige til. Der skiftes let mellem de forskellige åbne apps, og selv større apps og spil hentes let og afvikles hurtigt. Det er dog værd at bemærke, at vores testeksemplar er med 4 Gb ram – altså den største udgave, hvad angår hukommelse.

Den eneste lille ting jeg har tilbage at ønske i forhold til brugerfladen, er en dedikeret ”Home”-knap, da jeg flere gange fandt mig selv lede efter netop denne funktion. ”Home” på Asus ZenPad S, er lavet som en del af brugerfladen på skærmen, og i nogle apps forsvinder den.

Under testen bemærkede jeg også at mine børn på henholdsvis fire og otte år flere gange ledte efter ”Home” knappen, som de er vandt til fra iPad.

Stylus.png

Z Stylus – Den gør bare ikke noget for mig

Som tilbehør til Asus ZenPad S findes også en styluspen, der kan bruges til at tage noter og tegne.

Jeg fandt den dog aldrig rigtig anvendelig, og du skal nok have et helt specialiseret behov for at få stort udbytte af Stylus Z.

LÆS OGSÅ: Apple lancerer iPad Pro på 12,9" med tastatur og stylus

Jeg arbejder til dagligt med flere forskellige systemer og enheder. Også en Surface Pro 3 med tilhørende stylus.

Selvom jeg synes den er smart, tager jeg dog mig selv i at glemme at bruge den. Måske fordi mus og tastatur er så brutalt indarbejdet på rygraden, at det virker nemmere, men jeg har det lidt på samme måde med Asus ZenPad S og Stylus Z: Det gør ikke rigtig noget for mig i det daglige.

asus-batteri-136333.jpg

Batteri – Fem timer så er det retur til oplader

Det ultratynde og lækre design du finder i Asus ZenPad har en pris. Der er grænser for hvor stort batteri, der kan være i enheden. Asus har sat et 4.000 mAh batteri i enheden, og det betyder, at enheden efter fem-seks timers uafbrudt anvendelse, kræver mere strøm.

Det er selvfølgelig nok de færreste, der vil bruge enheden uafbrudt i løbet af en arbejdsdag, men er det tilfældet skal en oplader med på farten.

design2.png

Konklusion – Uovertruffen til prisen

Asus ZenPad S 8.0 er en fantastisk tablet, der uden problemer kan konkurrere med Apples iPad Mini.

Skærmen er en fryd for øjet, og er en fornøjelse at arbejde med, og kameraer leverer billeder, der kvalitetsmæssigt overstiger forventningerne.

Brugerfladen kræver lidt tilvænning, og sammenholdt med den glidende afvikling af spil og apps, gør det den samlede oplevelse til noget helt fantastisk.

LÆS OGSÅ: Apple lancerer iPad mini 4: en mini på slankekur

Som altid skal man jo også huske at kigge på prisen, og her trækker Asus ZenPad S 8.0 for alvor fra konkurrenterne.

Vi har ved en hurtig søgning på diverse prissammenligningssider fundet Asus ZenPad S 8.0 helt ned til 2.556 kr., hvor iPad Mini 3 til sammenligning koster 3.492 kr., og en iPad Mini 4 koster 3.775 kr.

Med alt ovenstående in mente giver Mobilsiden.dk Asus ZenPad S 8.0 5½ ud af 6 stjerner.

Toolbox - Mobilsiden - ASUS ZenPad S 8.0

Fordele:

  • Skærm
  • Kamera
  • Pris

Ulemper:

  • Batteri
  • Stylus Z

Nyhed: Asus Zenfone Zoom: Kameramobil med periskop

06-01-2015: CES2015: Asus præsenterer verdens første slanke zoommobil: ZenFone Zoom Læs artikel

Test af Asus Memopad 8 ME581CL

25-11-2014: Anmeldelse: Asus reviderer deres Memopad 8. Navnet er uændret, men både kvaliteten og skærmen ryger en tand i vejret - og nu med overbevisende 4G. Læs artikel

Test af Asus MemoPad 7

30-09-2014: Anmeldelse: Asus vil med deres mindste MemoPad 7 vise, hvordan smæk for skillingen ser ud. Læs artikel

Test af Asus Transformer Pad, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

12-02-2014: Duel: To tablets fra Samsung og Asus har næsten samme specifikationer og pris. Men der er forskel – stor forskel. Læs artikel

Test af Asus T100

22-01-2014: Test: Asus T100 Transformer Book kan det hele - men det er ikke alt, der ender godt. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...