Find mere om:
Teknologien i 2016: Nu bliver det.. | elektronik.guide.dk

Teknologien i 2016: Nu bliver det personligt

Smarte gadgets holder øje med din færden. Og de taler sammen - om dig. CES-messen var et slaraffenland for Dimsenettet.

Hvis de to foregående årtier har tilhørt henholdsvis computeren og de mobile enheder, så tilhører fremtiden de selvstændige enheder, der udfører deres arbejde uden at indblande brugeren, og som selv går på nettet for at dele deres resultater med hinanden. Velkommen til Tingenes Internet.

Mangfoldigheden var enorm på den netop afsluttede CES 2016-messe i Las Vegas. Men én tendens var klar: 2016 tilhører de små elektroniske hjælpere.

Vi har en tilsyneladende umættelig lyst til at holde kontrol med os selv. “Fitnesstracking”, “sleeptracking” og det generelle “selftracking” var modeord på CES.

En af de største pionerer inden for fitnesstracking er FitBit. Og selv om de i år har fået mere konkurrence end nogen sinde før, så viste deres stand på messen, at de er fit for fight.

Firmaet lancerede et nyt træningsur, Blaze, der henvender sig til de mere flittige atleter. Flittige, men stadig modebevidste, da man kan skifte rem på uret på et øjeblik.

CES_fitibit1_web-768x1153.jpg

FitBit laver udelukkende armbåd og andre enheder til træning. Det er de godt tilfredse med, og det er, hvad de vil fortsætte med i fremtiden.

»Vi har 80 pct. af markedet for fitnesstracking. Så alle de andre slås indbyrdes om den sidste femtedel,« siger Benoit Raimbault, som er FitBits markedsføringschef for Europa, Mellemøsten og Afrika.

CES_fitbit_blaze_web.jpg

CES_polar_fitness_web.jpg

CES_tomtom_spark_web.jpg

Også Razer har sit eget træningsgadget, det kæmpestore Nabu-ur, der er på størrelse med en cookie.

Det ser imponerende ud. Selv om det at se en producent af gamingudstyr promoverer træningsudstyr, føles lidt på samme måde, som når whiskyfabrikanter opfordrer kunderne til at drikke ansvarligt.

LÆS OGSÅ: Technics relancerer sine pladespillere

CES_solos_web.jpg

CES_elektriske_bukser_web.jpg

Sengen ved det hele!

Hvis du ikke synes om at sove med et armbånd på, hvad så med en intelligent seng? Sleep Number registrerer dit søvnmønster og bevægelser. Og ja, den registrerer alt, der foregår i sengen, og den kan holde overblik over flere personer. Sengen har dog også en “private mode,” som man kan vælge at slå til.

CES_trackingseng_web.jpg

Den smarte hjem og den kloge have

En meget stor del af udstillerne på CES havde smarthome-produkter på menuen. Små og store gadgets, der gør dagligdagen nemmere.

De fleste af disse drejede sig om overvågning og sikkerhed, i form af kameraer, der mere eller mindre selvstændigt kunne registrere uindbudte besøgende i hus og have.

Som Netatmo, vi skrev om forleden. Men også kameraer, der holder øjne med beboerne selv. Bare for en sikkerheds skyld.

For man vil jo gerne vide, hvordan det går med børnene, hunden og den ældre generation, mens man er på arbejde. Eller holde øje med kontoret, mens man holder fri.

CES_ibaby_web-768x1000.jpg

Det smarte hjem skal selvfølgelig have en smart lås, så alt det smarte udstyr ikke bliver stjålet. Den kunne Brinks levere. Selvfølgelig med wi-fi og egen app.

CES_array_web.jpg

LÆS OGSÅ: Supertyndt Ultra-HD-tv fra TCl

Edyn (et af de mere opfindsomme produktnavne på messen) havde et system til automatisk vanding i haven. Det indbragte dem en innovationspris fra arrangørerne. Måske bliver Smart Garden modeordet i 2017?

CES_edyn_smart_garden_web.jpg

CES_neato_web.jpg

CES_babystol_web.jpg

CES_cujo_web.jpg

Det rum i huset, som flest vil gøre smart, er køkkenet. Panasonic havde et intelligent komfur, der selv finder ud af, hvor gryderne står. Og når du har lavet maden færdig, tager et kamera i emhætten en “foodie,” og lægger det på Facebook.

CES_selfie-komfur_web.jpg

Hvis du allerede har overgivet dig til Nespresso, hvad så med en kapselbaseret maskine til kolde drinks? Amerikanske Keuric Kold kunne lave en Mojito. Tilsæt blot rom, og smid en kapsel i.

CES_keuric_web.jpg

Sidst, men ikke mindst er der kæledyrene, som har en helt særlig plads i gadgetproducenternes hjerter. I det smarte, fuldt overvågede hjem, er Fido og Kisser overvågede, og fodring, leg og luftning er app-styrede.

CES_petnet_web.jpg

Når katten har fodret sig selv, skal den have lidt motion. Her kommer Petcube ind i billedet. Det er et webcam med indbygget laserpointer, så man kan sidde på kontoret og lege med sin kat, som løber efter laserlysprikken, der styres fra din smartphone.

LÆS OGSÅ: Tak for i år, Las Vegas!

Andre producenter gjorde udstyrslisten komplet ved at tilbyde en computerstyret, selvrensende kattebakke og et GPS-halsbånd, som holder styr på hvor kæledyrene er gået hen.

CES_petcube_web.jpg

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Lyspærer kan overvåge og internetopkoble huset

21-12-2015: Pæren skal blandt andet hjælpe med at sende internetforbindelsen rundt i hele huset. Læs artikel

Nyhed: EISA Awards har årets bedste gadgets: Her er vinderne

23-08-2015: Årets vindere af den prominente EISA Awards er fundet. Se her, hvilke producenter og produkter, der i år løber med sejren i kategorien af mobilprodukter. Læs artikel

Nyhed: Gratis virtual reality hjemme i din egen stue

25-05-2016: Det er faktisk muligt at få sig nogle ganske storslåede VR-oplevelser for et overskueligt beløb. Her er en buket af de bedste, gratis VR-oplevelser, der kan downloades til Samsung Gear VR. Læs artikel

Test af Logitech Harmony Elite

14-04-2016: Logitechs monster-remote tager skridtet ud af hjemmebiografen og ind i det smarte hjem. Læs artikel

Guide: 10 intelligente gadgets til hjemmet

21-02-2016: Fra køleskabe med touchskærme og app-styrede komfurer til et centralt styret sikkerhedssystem. Her er ti gadgets, der ifølge gadgetekspert David Guldager kan gøre hjemmet lidt ”smartere”. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...