Find mere om:
Gør Internet Explorer 9 mere sikker | elektronik.guide.dk

Gør Internet Explorer 9 mere sikker

Hvis du har været udsat for et virusangreb eller andre ubehageligheder på nettet, så er du klar til at sætte et sikkerhedshegn op omkring Internet Explorer-browseren.

Den seneste version af Microsofts browser, Internet Explorer 9, har en masse sikkerhedsfunktioner. Ved hjælp af nye mekanismer, som fungerer "bag scenen", kan den analysere, hvor internetsider reagerer på hinanden og opdage forsøg fra farlige websider på at installere uønsket software på din maskine.

IE9 har også en lang række sikkerhedsfunktioner, som kan tilpasses – for eksempel nye redskaber til filtrering af ActiveX-kontroller.

Browserens standard-indstillinger for sikkerhed passer til de flestes behov, men måske har du brug for øget sikkerhed i perioder, hvor der er større sikkerhedstrusler end normalt. Og så skal du i gang med at pille ved indstillingerne. Se her, hvordan du gør.

Datatids bedste tipDu kan minimere risikoen for, at din pc bliver inficeret ved at læse advarselsbeskeder i stedet for blot at klikke "OK".

Trin for trin: Få en sikker browser

1. Slå Active X-kontroller fra

Det første du skal gøre, er at filtrere ActiveX-kontroller. Klik på værktøjsikonet øverst til højre og vælg Sikkerhed > ActiveX-filtrering. Når du fremover besøger et website med ActiveX-kontroller, vises en lyseblå cirkel med en linje igennem i adressefeltet. Hvis du stoler på dette website, kan du aktivere ActiveX ved at klikke på ikonet.

2. Slå SmartScreen-filter til

Når du er på internet, analyserer SmartScreen-filteret sider og filer, som du henter, for at finde mistænkelige elementer og advare dig om dem. Filtret er måske allerede slået til, men hvis ikke, klikker du igen på værktøjsikonet og vælger Sikkerhed > slå SmartScreen-filter til … – og klikker på "OK" i dialogboksen.

3. Internetzonen

IE9 deler al trafik op i zoner baseret på forskellige faktorer. De bruges til at give hver zone sit sikkerheds-niveau. Du kan åbne zonerne og ændre deres sikkerheds-niveau ved at klikke på værktøjsikonet og vælge "Inter-netindstillinger". Vælg sikkerhedsfanen. Få stor sikkerhed ved at flytte skydeknappen op på "Høj".

4. Andre zoner

Du kan også ændre de andre zoner. "Lokalt Intranet" viser indhold fra dit hjemmenetværk. Sæt sikkerheden til "Mellem". Gå så videre til "Pålidelige websteder". Løft sikkerheden til "Mellemhøj". Du kan flytte skyderen tilbage til udgangsniveauet ved at vælge "Nulstil alle zoner til standardniveauet".

5. Tilføj websider

Med zonen "Pålidelige websteder" ved IE9, hvilke sider du kan stole på. For at tilføje pålidelige sider skal du klikke på knappen "Websteder". Så indtaster du den fulde adresse for hvert pålideligt websted – et ad gangen, og klik på knappen "Tilføj". Ikke alle sider benytter https, så fravælg "Kræv servergodkendelse (https:) …".

6. Beskyttet tilstand

Skal sikkerheden øges yderligere, kan du sætte Internet Explorer til at køre i såkaldt beskyttet tilstand. Denne funktion er kun standard i internetzonen. Hvis den også skal gælde for "Pålidelige websteder", skal du vælge "Aktiver beskyttet tilstand" under denne zone og genstarte browseren.

7. Tilføj beskyttelseslister

For at undgå, at upålidelige sites sporer dine aktiviteter, kan du hente beskyttelse på listen på http://ie.microsoft.com/testdrive/Browser/TrackingProtectionLists. Klik på "Add TPL" ved siden af listerne, og klik på knappen "Add List". Så slipper du for, at virksomheder overvåger dine aktiviteter.

8. Vær opmærksom på advarsler

Nu har du gjort Internet Explorer meget mere sikker, men du kan gøre endnu mere. I takt med at du bevæger dig rundt på nettet og opdager endnu flere sikre sider, kan du føje dem til som pålidelige websteder. Vær også opmærksom på de advarsler, som Internet Explorer giver dig undervejs.

Internet Explorer 9 sikreste browser 

Guide: Synkroniser dine filer med OneDrive

08-12-2014: Hvis du bruger de samme filer på flere computere og vil slippe for at rode med USB-drev, er skytjenesten OneDrive en praktisk løsning, der giver dig adgang til de filer, du skal bruge, fra hvilken som helst pc. Læs artikel

Nyhed: Internet Explorer 9 kan hentes nu

15-03-2011: Den færdige version giver dig højere hastighed, masser af udvidelser og større sikkerhed. Læs artikel

Guide: Sådan sletter du dig selv fra Google

12-04-2016: Dukker der ubehagelige billeder op, når du googler dit navn, er der flere ting, du kan gøre for at blive mere usynlig på nettet. Læs artikel

Guide: Sådan undgår du digital gidseltagning

21-03-2016: Næsten hver tiende dansker har været udsat for cyber-afpresning på grund af angreb med såkaldt ransomware. Læs artikel

Guide: Undgå at kriminelle fisker dit cpr-nummer

11-02-2016: Danskernes største internetfrygt er at få misbrugt deres dankort eller cpr-nummer. Kig efter hængelåse og e-mærker, lyder de gode råd. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...