Find mere om:
10 trin til hurtigere internet | elektronik.guide.dk

10 trin til hurtigere internet

Følg vores tips til, hvordan du får farten op, når du er på nettet med Internet Explorer.

1. Hvordan downloader jeg hurtigere?

Brug en download-manager som Download Accelerator Plus eller FreeDownloadManager.

De sikrer hurtigere download. Yderligere har de den fordel, at hvis du er ved at hente en stor fil, og downloadprocessen går i stå, kan du genoptage hentningen derfra, hvor du kom til.

Læs også: Byg det ultimative WiFi-netværk

2. Er fibernet hurtigere end kobbernet?

Der findes to slags kabelforbindelser, som overfører og sender internetdata til og fra din bolig: fiber og kobber. Fibernet med glasfiberkabler er alt andet lige hurtigere end kobberkabler.

Fibernet tilbydes herhjemme primært af elselskaberne, og dækningen er størst uden for hovedstadsområdet. Fibernet leverer samme upload- og downloadhastighed, og hastigheden er altid den angivne. Du får 20 Mb-fart, hvis du beder om det. Kobberkabler leverer kun "op til" 20 Mb, fordi du deler båndbredden med dine naboer. Fibernet er fremtidens kabelløsning, men endnu skal meget kobber graves op og udskiftes med fiber, før alle danskere har adgang til en rigtig bredbåndsmotorvej.

Læs også:
Gør dit trådløse netværk bedre

Du kan slå lyd, animationer og billeder fra. Så ser internetsiderne halvtomme ud, men de hentes hurtigt. Det kan give mening, hvis du er på en langsom mobilnetforbindelse.

3. Kan jeg gøre nettet hurtigere at bruge?

Du kan få mere fart på, når du skal ind på dine favoritsider, hvis du slipper for at taste noget.

I Internet Explorer 9 kan du trække den side, du besøger, ned på proceslinjen, så du får den nemmest mulige adgang til siden fremover.

Træk blot browserfanen ned på proceslinjen.

4. Hvorfor er den trådløse forbindelse så langsom?

I nogle hjem kan det trådløse netværk være svagt – enten fordi boligen er stor, og du sidder langt fra routeren, eller fordi routeren er forældet.

Du kan få hurtigt internet ud i boligens fjerneste afkroge ved for eksempel at benytte særlige adaptere, som sender internetsignalet gennem boligens elnet. Linksys, Netgear og andre routerleverandører har sådanne løsninger. Hvis forbindelsen er langsom tæt på routeren, kan du som en nødløsning tilslutte computeren med det Ethernet-kabel, som fulgte med routeren.

Download-managere gør det nemmere at holde styr på tingene, når de store programmer eller filer skal hentes.

5. Kan jeg hente mere end to filer samtidig?

Internet Explorer tillader kun to samtidige downloads, men det er en genvej til at øge antallet af filer til 16.

Klik på "Start", skriv "regedit", og tryk på tasten Enter.

I venstremenuen bevæger du dig frem til HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\MAIN\FeatureControl\
FEATURE_MAXCONNECTIONSPERSERVER. Så dobbeltklikker du på "explorer.exe" og skifter tallet i "Værdidata" til 16.

6. Betyder tidspunktet noget?

Hvis du surfer på nettet lige efter arbejde eller om aftenen, er du på nettet, når mange andre er det. Det kan nedsætte hastigheden.

Undgå de mest spidsbelastede tidspunkter. Det er bedst om natten, men der bør du sove. Til gengæld kan du med fordel sætte pc’en til at downloade tunge filer i de mørke timer.

Hvis du slår SmartScreen-filtret fra, holder Internet Explorer op med at tjekke hver eneste webside for phishing. Det vil øge hastigheden, men selvfølgelig sænke det meget høje sikkerhedsniveau i browseren.

7. Hvad kan jeg slå fra?

Den konstante analyse, som foretages af Internet Explorers såkaldte SmartScreen-filter, kan sænke farten noget. Vælg "Sikkerhed" i værktøjsmenuen og derefter "Slå Smart-Screen-filter fra …".

Du er dog ikke helt så godt beskyttet mod ondsindet software som tidligere. Du kan også forhindre, at browseren leder efter RSS-feeds, hver gang du er på en webside.

Hvis ikke du bruger RSS, så klik på Indstillinger > Indhold > Feeds, og fjern fluebenet i "Slå web-slice søgning til …".

8. Sløver "kulørte" sider forbindelsen?

Når du besøger en netside med masser af "tingeltangel", kan din forbindelse blive sløv, fordi du henter en masse billeder, animationer og lyde på én gang. Du kan slå disse ting fra for at få farten i vejret, men det får websiden til at virke lidt primitiv.

Klik på "Indstillinger" og "Internetindstillinger". Klik derefter på fanen "Avanceret", scroll ned, og under "Multimedier" fjerner du fluebenet i boksen ved siden af "Afspil animationer på websider", "Afspil lyd på websider" og eventuelt "Vis billeder".

Med Microsoft Security Essentials kan du scanne din harddisk for ondsindet kode fra nettet.

9. Hvordan ser jeg min internethastighed?

Gå ind på for eksempel www.speedtest.net eller http://hastighedstest.tdc.dk. Begge steder finder du et værktøj, som ved at sende og modtage filer fra dig præcist kan angive, hvilken hastighed din internetforbindelse aktuelt har.

Ved en kobberforbindelse vil det som regel være noget under den maksimale hastighed, som din udbyder har stillet dig i udsigt.

Fibernetforbindelser skal ramme det lovede ret nøjagtigt, ellers skal du klage.

10. Er mobilt bredbånd hurtigt nok?

Internet via mobilnettet er stadig betydeligt langsommere end hjemmenetværket. På mobilnettet er det ofte endnu sværere at opnå den maksimalt lovede datahastighed end med kobberforbindelser, for mobildækningen er meget svingende. Såkaldt 4G er den hurtigste forbindelse efterfulgt af 3G – i teorien.

Det praktiske liv med mobilt bredbånd er en vej fyldt med huller, for som mange nok har oplevet, er 4G- og 3G-forbindelser kun forbeholdt små geografiske områder (hvor de har svingende kvalitet). Resten af landet er dækket af langsommere forbindelser eller ingen dataforbindelse.

Gør Internet Explorer 9 mere sikker 

Guide: Sådan slipper du for reklamer på Facebook

14-01-2016: Facebook overvåger dine søgninger, interesser og indkøb over nettet, også uden for Facebook, med henblik på personligt, målrettede annoncer. Læs artikel

Guide: Tip: Her er 9 fifs til sikkert og hurtigere Facebook

19-10-2014: Facebook kan være en tidsrøver - men med disse fifs kan du gøre dit Facebook hurtigere, enklere og mere sikkert. Læs artikel

Guide: Sådan får du mere gratis lagerplads i skyen

02-02-2014: Der ligger terabytes af gratis cloud-lager derude. Neil Mohr og Torben Okholm viser, hvordan man samler dem sammen. Læs artikel

Guide: Gem systemkopier gratis i skyen

27-07-2013: Med Comodo Backup gemmer du nemt alle dine filer online. Læs artikel

Guide: 10 facts om din browser

05-07-2013: Få mere ud af din adgang til internettet. Vi giver de vigtigste forklaringer og tips. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...