Find mere om:
Nyhed: Li-fi er 100 gange hurtigere end.. | elektronik.guide.dk

Nyhed: Li-fi er 100 gange hurtigere end wi-fi

Så du troede, at dit trådløse netværk var hurtigt? Lysbaseret netværk kan give dig 224 Gbps.

At hastighederne på internettet er på vej op, er en kendsgerning. For bare få år siden kunne de færreste af os prale af en Megabit-linje. Men i dag er der allerede leverandører, der er begyndt at tilbyde gigabit-linjer, altså 1.000 Mbps.

Undertegnede er blandt dem, der har en gigabitlinje derhjemme. Men på det trådløse netværk får jeg “kun” omkring 400 Mbps ned og omkring 300 Mbps op. I en ikke så fjern fremtid kan der blive åbnet for hastigheder, der får en enkelt gigabitlinje til at gå på pension og tøfle rundt i hjemmesko.

Gør dig klar til Li-fi: Lys-baserede trådløse netværk. Til at begynde med kan li-fi give 1 gbps i reel hastighed, hvilket er næsten umuligt med den nuværende wi-fi-teknologi. Det betyder, at du teoretisk kan hente en film i HD-kvalitet på få sekunder.

LED-lys

Teknologi bygger på overførsel af data ved hjælp af LED-lys, som kan blinke af og på inden for få nanosekunder. Det er så hurtigt, at det menneskelige øje ikke kan se det, og derfor vil opfatte lyset som statisk. Men i virkeligheden overføres data i svimlende fart. I laboratoriet har man opnået hastigheder på hele 224 Gbps.

LÆS OGSÅ: Solcelleoplader til lommen

Ikke gennem vægge

Ulempen ved lys-baseret netværk er, at det ikke kan vandre gennem vægge, som radiobaseret wi-fi kan. Dette må man tages i betragtning ved installationen ved at installere rækker af LED-lys på en sådan måde, at de kan modtage data fra hinanden og sende dem videre til den næste. Det kan synes besværligt, men vi allerede i gang med at udskifte belysningen i hjemmet med LED-pærer, som sagtens kunne få ekstra opgaver som trådløse hubs. Teknologien vil desuden gøre det vanskeligt for andre at snylte eller spionere på netværket.

LÆS OGSÅ: Se objekterne på 360-graders video

Tilbydes allerede

Det er et selskab ved navn Velmenni, der har forsket i at flytte teknologien ud af laboratoriet og ind i reelle kontormiljøer i Estland, hvor man tidligere har opnået hastigheder på over 1 gbps. Andre selskaber arbejder også på at få li-fi ud til kontorer og hjem, blandt andre Oledcomm og pureLiFi. Sidstnævnte blev grundlagt af Harald Haas, Li-fi-teknologien opfinder. De to selskaber tilbyder li-fi-løsninger, men de hastigheder, der indtil videre tilbydes, er begrænset til 10 mbps.

Kilde: Mashable

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Google forenkler internetopkoblingen

29-08-2015: Ny router skal være hurtig, men stadig virkelig nem at bruge. Læs artikel

Guide: Her er de tricks, der booster din wifi

27-04-2016: Har du problemer med en sløv forbindelse? Læs her, hvordan du kan komme af med problemet - og hvad du ikke skal gøre. Læs artikel

Guide: Fuld fart på til alle dine enheder

26-10-2013: Hjemmet er spækket med enheder, der går på nettet. Det stiller krav til routerens hastighed. Så måske skal du overveje den nye Wi-Fi-standard, 802.11ac, som nu har bidt sig fast på markedet. Find din første ac-router i vores test af fem spændende nyheder Læs artikel

Nyhed: Denne højttaler er lavet af porcelæn

25-01-2016: Unmonday 4.3 Vol II har trådløs streaming og internetradio. Læs artikel

Guide: Lær alt om NFC-teknologien her

27-09-2014: NFC-teknologien sniger sig ind overalt. Den kan skabe kontakt mellem dine mobile it-enheder, og måske bliver den smutvejen til mobilbetaling. Her løfter vi sløret for teknikken bagved og dens fordele og ulemper. Så er du helt på forkant med en af de mest løfterige, nye teknologier Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...