Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Argon iNet2+ | elektronik.guide.dk

Test af Argon iNet2+

Argon iNet2+ har internetradio og DAB, streamer musik trådløst via nettet og har indbygget Spotify Connect. Og så lyder den godt.

Radio
Argon iNet2+
Argon

Plus:

Mange funktioner som f.eks. Spotify Connect, internetradio og DAB gør Argon iNet2+ meget fleksibel. Den lyder også rigtig godt, størrelse og pris taget i betragtning.

Minus:

Vi savner at kunne navngive radioen manuelt i app’en.

Den lille Argon iNet2+ sluttes trådløst til nettet og har både internetradio og DAB. De fleste danske radiostationer sender i forholdsvis høj opløsning på internettet, op til 320 kbit/s MP3, hvilket er overlegen lydkvalitet i forhold til DAB og derfor bør vælges.

Styres med app

Når den er koblet på internettet, styres radioen – som har monolyd – med mobil-app’en Argon iNet til Android og iOS. Her vælges indgang, man kan bladre i alle mulige internetradio- eller DAB-kanaler (eller FM), og her vælger man også musik lagret lokalt på netværket.

En svaghed ved app’en er, at radio-enheden ikke kan navngives manuelt. Hvis to iNet2+ er sluttet til det samme netværk, hedder de også det i app’en, med et langt og kryptisk serienummer bagefter. Har man flere radioer, f.eks. fordelt på flere rum, er det altså næsten umuligt at vide, hvilken en af dem app’en har fat i, og man skal klikke sig igennem dem, indtil man har fundet den rigtige radio.

Lokal streaming

Streaming af lokalt lagret musik over nettet går ganske glat. Undertegnede havde held med at streame formaterne WAV, MP3 og FLAC, men kun WAV kunne streames i højere opløsning end 16 bit/44,1-48 kHz (cd-kvalitet). Apple Lossless understøttes ikke.

DLNA-funktionen er ikke lige så brugervenlig som Spotify, men det er rart at have muligheden for at afspille musik, der ikke findes på streaming-tjenesten.

Argon_iNet2+_bakside-460x230.jpg

Spotify Connect

Det fedeste ved Argons radio er Spotify Connect. Åbn Spotify på din Android- eller Apple-telefon, afspil musikken som normalt, og tryk på volumenikonet for at få lyden ud af iNet2+ i stedet. Det skal dog siges, at det krævede flere forsøg på at opdatere radioens software for at få det til at virke.

Lydkvaliteten er god, størrelsen taget i betragtning. Selv har jeg en Pinell Supersound DAB derhjemme, og den har jeg altid betragtet som en god bordradio. Argon iNet2+ er fysisk mindre, men giver faktisk kraftigere og mere fyldig bas. Det maksimale lydniveau er højt nok, og den fyldige lyd er ikke på bekostning af talekvaliteten i nyhedsudsendelser. Argon-radio lyder simpelthen bedre end Pinell.

Læs hele testen hos Lyd & Billede her.

Fakta:

  • FM, DAB, DAB+
  • Wi-Fi netradio
  • DLNA + Spotify Connect
  • Lyd og hovedtelefoner ud
  • AUX ind
  • Fås i hvid, sort, rød, valnød, kirsebær og ahorn
  • Fjernbetjenings-app (iOS, Android)
  • Pris: 1.299 kr.

Nyhed: Denne højttaler er lavet af porcelæn

25-01-2016: Unmonday 4.3 Vol II har trådløs streaming og internetradio. Læs artikel

Nyhed: Fleksibel stereoreceiver fra Pioneer fyldt med streamingfunktioner

29-11-2015: Receiveren SX-N30DAB har DAB+, netradio og et væld af streamingfunktioner, men den trofaste pladespiller er heller ikke glemt. Læs artikel

Test af Philips AE8000

01-02-2016: Den lille bordradio fra Philips har, hvad de fleste har brug for. Et beskedent omfang, simpel betjening med knapper på fronten samt fjernbetjening. Læs artikel

Nyhed: Dansk DAB-radio med Bluetooth

24-01-2016: Dansk design til at tage med på farten. Læs artikel

Nyhed: Endelig i stereo

18-09-2015: Skotske Revo laver fine radioer, men først den nye SuperSystem-model får du både stereolyd, streaming og DAB. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...