Find mere om:
Her er syv simple råd, der sikrer dig.. | elektronik.guide.dk

Her er syv simple råd, der sikrer dig den bedste tablet

Undgå at bruge for mange penge og få den helt rigtige løsning til dit behov.

Tabletten er et modent produkt, hvor du kan vælge imellem mange varianter, størrelser og funktioner. Her hjælper vi dig med at afdække dine behov, så du ikke bruger for mange penge, og så du får den helt rigtige løsning.

1. Brugeren bestemmer valget

I mange familier ligger tabletten fremme, så alle kan bruge den til lige at tjekke Facebook, aftenens tv-program eller mail. Her skal du have en robust og familievenlig type. I andre hjem er tabletten personlig. Her er det måske vigtigt med høj opløsning. Det kan også være, at du skal bruge den på jobbet, og så kan valg af styresystem spille ind. Gør dig klar, hvem brugeren/brugerne er, og tjek testen på de foregående sider for at få hints.

LÆS OGSÅ: Test: Flere og stærkere tablets end nogensinde

2. Brugssted bestemmer valget af bånd

Tablets med mobilt bredbånd og wi-fi kan gå på nettet næsten over alt, mens tablets, der nøjes med wi-fi, kræver lokal internet-adgang. Hvis du ønsker at komme på hvor som helst, skal du vælge en tablet med mobilt bredbånd, da det ikke kan efterinstalleres.

3. Styresystemet er ikke uvæsentligt

Der findes tre styresystemer til tablets i dag. Det dominerende er det brugervenlige iOS (iPad), hvor der er mange og meget sikre apps. Android tilbyder endnu flere apps og et meget bredt udvalg af tabletmodeller. Endelig er Windows kommet stærkt tilbage den sidste tid. Her får du et brugervenligt interface, god integration med Windows-miljøer generelt, men udvalget af apps er betydelig lavere end hos konkurrenterne.

4. Tjek hukommelsen

Prisen på en tablet afhænger blandt andet af hukommelsens størrelse. 64 GB er noget dyrere end 16 GB, så spørg dig selv, om du virkelig skal lagre så mange fotos og videoer. Nogle tablet-hukommelser kan udvides med et hukommelseskort (typisk 
microSD).

5. Overvej tastatur

Hvis du tilslutter et tastatur til din tablet, har du en lille, transportabel computer, hvor du kan skrive mails, kortere tekster og lignende. De fleste tablets uden for Windows-platformen har tekstprogrammer, der kan gemme i Word-formater.

LÆS OGSÅ: Forkæl din nye tablet

6. Klædt på til strabadserne

For langt de fleste brugere er en ganske almindelig tablet hårdfør nok til at overleve derhjemme, i din taske eller på arbejdspladsen. Men der findes bærbare – ”tough”-modeller, som kan tåle vand, rystelser og støv. De er generelt lidt eller noget dyrere end traditionelle tablets.

7. En sjov ledsager

En tablet kan bruges som ren underholdningscentral. I så fald skal der være en højopløst skærm på minimum 10”, gerne en indbygget stander og gode højttalere.

Partner

AOD-logo_BOXstreg.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Alt om DATA.
Læs flere nyheder, artikler, guides og test på altomdata.dk

Test: Det nye kuld af tavle-pc'er

15-11-2011: Så kom der endelig Honeycomb-tablets, men kan de hamle op med iPad’en? Få svaret her. Læs artikel

Test: Få styr på tablet’en

06-12-2011: Tablet-pc’en har sejret og er nu et af de værktøjer, vi kan få glæde af. Vi har testet seks. Læs artikel

Test af Apple iPad mini 4

05-01-2016: Anmeldelse: iPad mini er omsider slankere, lettere og hurtigere - og det gør den til den bedste af sin slags Læs artikel

Nyhed: Sådan er iPad Pro under skærmen

15-11-2015: Bedre lyd end nogen anden iPad. Og så er den lynhurtig. Men batteriet er ikke noget særligt. Læs artikel

Guide: Sådan gør du Android-mobilen ældrevenlig

14-06-2014: Hvis moster Oda ikke er til Android-mobilens præinstallerede udseende, så er her en ældre-venlig løsning dertil. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...