Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Philips Fidelio M2L | elektronik.guide.dk

Test af Philips Fidelio M2L

Med Apples Lightning-stik går disse hovedtelefoner fra Philips endnu dybere ned i den musikalske materie.

Hovedtelefoner
Philips Fidelio M2L
Philips

Plus:

Fidelio M2L lyder dejlig opløst og dynamisk. Med digital aftapning af lydsignalet undgås skurren og knitren som følge af et løst jack-stik, og man behøver ikke at tænke på ekstra forstærkning. Alt sidder i hovedtelefonerne.

Minus:

Mikrofon mangler, så hvis nogen ringer, må man holde telefonen op til munden. Der er mange analoge konkurrenter i prisklassen.

Det vrimler med vellydende hørebøffer derude. Men disse fra Philips er specielle, idet de har Lightning-stik, som vi kender det fra iPhone, iPod touch og nyere generationer af iPad. Det vil sige, at de er digitale. Og der er flere fordele ved at trække signalet ud digitalt.

For det første er den analoge forstærker i telefonen begrænset og kan ikke drive alle hovedtelefoner lige godt. For det andet kan et mini-jack stik give dårlig kontakt, så lyden knaser, når det udsættes for belastning. For det tredje er stikket udsat for såkaldt crosstalk, hvor venstre og højre lydkanal smitter af på hinanden, fordi de simpelthen sidder for tæt i stikket. Og for det fjerde kan selve hovedtelefonkablet introducere noget støj i musiksignalet og til en vis grad sløre lyden.

Alle disse problemer er analoge, og ved at trække signalet ud digitalt og først konvertere det til analogt allersidst i signalkæden er der mulighed for renere lyd i den anden ende.

M2L_00-APP-global-001.jpg

Klarere lyd

Philips Fidelio M2L er markedets første hovedtelefoner med Lightning-stik. Det gør dem fri for støj, og man slipper for knitren og knasen i lyden, når man kommer til at hive i stikket.

Lydbilledet er stort og åbent. Der er fremragende kontrol over dynamikken, og overtonerne er luftige og detaljerede, uden at det lyder hårdt. Bassen er stram og balanceret, men nogle vil måske synes, at den ikke er fyldig nok.

Ulemperne er, at M2L ikke kan foldes sammen, og at der mangler mikrofon til mobilsamtaler.

Læs den fulde test hos Lyd & Billede

  • Til iOS-enheder med Lightning
  • Lukkede ørekopper (on-ear)
  • Indbygget DAC og forstærker
  • 40 mm membran
  • Frekvensområde 7 Hz – 25 kHz
  • Volumenkontrol på højre ørekop
  • 195 g
  • Pris: 2.500 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test: Overbevisende lyd fra Philips

12-04-2012: Philips' hovedtelefoner er rettet mod audiofile. Fidelio L1 lykkes langt hen af vejen. Læs artikel

Guide: Test: Her er de bedste hovedtelefoner til omkring 1.000 kr.

27-11-2015: Prisklassen omkring 1000 kr. er virkelig interessant, når det handler om kablede hovedtelefoner. For økonomisk er de stadig inden for rækkevidde, og her begynder den virkelig gode lydkvalitet at dukke op. Vi tester syv markante produkter på markedet lige nu Læs artikel

Nyhed: Nyd musikken i ro, når du flyver

31-01-2015: Philips nye hørebøffer lukker støjen effektivt ude, når du flyver eller arbejder. De kommer også i en model, der kan sættes direkte i strømstikket iPhone, så du slipper for at oplade Læs artikel

Test af Philips A5-Pro

16-10-2014: Philips og Armin van Buuren viser, hvordan det dér med DJ-hovedtelefoner skal gøres. Læs artikel

Test af seks Bluetooth-hovedtelefoner

19-04-2014: Hovedtelefoner uden ledninger i vejen er en praktisk og fristende løsning, men ikke helt uproblematisk. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...