Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Test af Koss QZ900 | elektronik.guide.dk

Test: Næsten støjfri lyd på rejsen

Når man ikke har lyst til ørepropper, men er meget på farten, kan hovedtelefoner med støjdæmpning være rare at have med.

Små ørepropper er nemme at tage med, de koster ikke alverden og kan levere både god lyd og god støjdæmpning. Når ørekanalen lukkes med en øreprop, er der ikke meget støj, som slipper ind. Men det er ikke alle, som synes, det er komfortabelt med propper i ørerne, og derfor er små og lette hovedtelefoner med støjdæmpning et attraktivt alternativ. Koss ZQ900 passer perfekt ind i dette billede. De er små og lette og har aktiv støjdæmpning, med en mikrofon på hver af øreklokkerne koblet til en lille kreds, som fasevender lyden udefra og sender den ind i øreklokken i modfase for at udligne støj udefra. Et lille AAA-batteri driver støjdæmpningskredsen i op til 50 timer, nok til en tur til den nordamerikanske vestkyst og tilbage igen.

Lydkvalitet

Men spørgsmålet er, om Koss QZ900 er hovedtelefonerne, man skal have med på en sådan tur. Støjdæmpningen fungerer faktisk godt. Det meste af lyden, som ikke er enten vældig nær eller vældig høj, dæmpes godt nok til, at man hører musikken klarere. Uden at det egentlig hjælper på musikoplevelsen. Man kan faktisk bruge hovedtelefonerne uden støjdæmpning. Da lyder de varmt og behageligt, med fin klang, om end noget tilbagetrukket og blodfattigt. Det sprudler ikke ligefrem med lyd, uanset musik. Men med støjdæmpningen på falder lydbilledet sammen. Bassen bliver tyndere, diskanten grovkornet og mellemtonen farvet. Som om det ikke var nok, så tilfører den aktive støjkreds god gammeldags ”båndsus” i øret, noget som kommer tydeligt frem mellem lydene.

Konklusion

Hvis man skal have gode hovedtelefoner med støjdæmpning, bør man lede andre steder. Sennheisers PX-serie eller Audio Technicas hovedtelefoner med støjdæmpning er gode alternativer. Hvis man da ikke vil kaste sig over Boses fantastiske Quietcomfort 15, som er de bedste hovedtelefoner, vi har testet med støjdæmpning. Koss QZ900 er bestemt ikke det rette valg. Undgå dem.

LÆS OGSÅ: Lyden af stilhed

Koss QZ900

Fakta:

  • Hovedtelefon med aktiv støjdæmpning
  • 32 ohm/100 dB følsomhed
  • 210 gram

Pris:

  • 1.799 kr.

Plus:

  • Velfungerende støjdæmpning
  • Spiller også uden batterier
  • Volumenkontrol

Minus:

  • Støjdæmpningen degraderer lyden
  • Indesluttet klang
  • Svag grundstøj

Test: Hovedtelefoner på farten

11-05-2011: Man behøver ikke gå på akkord med lydkvaliteten, når man hører musik fra en bærbar afspiller. Læs artikel

Test af Koss iPortaPro

19-11-2010: Koss PortaPro har i en årrække været manges foretrukne hovedtelefon til bærbare afspillere. Ikke så sært, da den kombinerer god lyd med god bærekomfort. Læs artikel

Test: Hovedtelefoner til sport

03-08-2010: Træningen bliver sjovere med musik, så vi har testet tolv barske sportshovedtelefoner. Læs artikel

Test: Otte hovedtelefoner

25-05-2009: Hovedtelefoner kan give knaldgod lyd for få penge, men udvalget er enormt. Og det er ikke let at vælge, den som passer bedst. Blandt disse otte hovedtelefoner til priser fra 850 til 1.295 kr. skjuler sig flere perler. Læs artikel

Test: Væk med støjen - ind med lyden

29-05-2012: Hovedtelefoner med støjreduktion er løsningen, og du behøver ikke at blive ruineret. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...