Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Test af Audio-Technica ATH-R70x | elektronik.guide.dk

Test af Audio-Technica ATH-R70x

Hovedtelefoner
Audio-Technica ATH-M70x
Audio-Technica

Hovedtelefoner
Audio-Technica ATH-R70x
Audio-Technica

Plus:

Hovedtelefonerne lyder meget afslørende, hvilket lydteknikere kan bruge til at høre, præcis hvad der er på en optagelse.

Minus:

De bliver lidt anstrengende at lytte til over tid, da overtoneområdet er en anelse for spidst. Vi anbefaler i stedet at se på den åbne model ATH-R70x.

Audio-Technica er en af vores favoritter blandt producenter af hovedtelefoner. De evner som få andre den svære kunst at forene budget og kvalitet, hvilket bl.a. blev bevist med ATH-M50x. Nogle af de absolut bedste hovedtelefoner i prisklassen under 2.000 kr., med en fyldig, lækker bas og detaljer nok til at nyde al slags musik – fra pop og rock til jazz og klassisk.

Storebror ATH-M70x har en mere eksklusiv hovedbøjle i aluminium, og kopfæsterne er også lavet af aluminium, hvor de hos lillebror er af plast. Hovedtelefonerne virker mere solide, og pasformen gør, at de ikke presser så hårdt mod kraniet som M50x. Det betyder, at man kan lytte i længere tid.

Ligesom hos lillebror M50x måler membranen på højttaler-elementet 45 mm, men det er ikke det samme element. Det hos storebror har højere båndbredde for at få så præcis formidling af højopløste lydfiler som muligt.

Steril lyd

Vi havde på forhånd store forventninger til Audio-Technica ATH-M70x, især i betragtning af hvor gode storebror M50x er. Men sandheden er, at det dyrere familiemedlem ved at fjerne forstærkningen i bassen lyder fladere og ikke så medrivende.

Lydteknikere kan bruge dem til at afsløre, hvad der findes på en optagelse, men også det formål ville jeg nok hellere bruge et par hovedtelefoner, der lyder mindre aggressivt i overtonerne. Sibilanterne er for tydelige, hvilket gør, at musikken aldrig engagerer ordentligt, og man bliver lyttetræt over tid.

Det er de her du skal have!

ath_r70x_2_sq.jpg

Hvis du i stedet for ATH-M70x vælger det åbne alternativ, som hedder ATH-R70x, får du ikke kun et mere eksklusivt udseende. For selv om højttaler-elementerne skulle være de samme, lyder den åbne model mindre anstrengt. De har samme tørre, afslørende basgengivelse, men er mindre aggressive i diskanten. Det gør, at de lyder både opløst og neutralt.

Studiemusikere og teknikere vil elske dem, da de er endnu mere behagelige for ørerne og lyder bedre. Ikke hovedtelefoner til brug med mobiltelefonen, da de både har en impedans på 470 ohm og lækker meget lyd ud samt lader støj slippe ind. Men absolut hovedtelefoner til at hygge sig i sofaen med!

Pris: 3.149 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Partner:

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk.

  • Type: Lukkede ørekopper
  • Element: 45 mm
  • Kabel: 1,2-3 m, lige eller snoet
  • Følsomhed: 97 dB/mW
  • Impedans: 35 ohm
  • Frekvensområde: 5 Hz – 40 kHz
  • Vægt: 280 g
  • Pris: 2.149 kr.

Test af 10 hovedtelefoner - Hi-fi direkte i ørerne

05-06-2016: Smid lidt ekstra på bordet for hovedtelefonerne og få grådfremkaldende musikoplevelser på samlebånd. Læs artikel

Test af Audio-Technica ATH-MSR7

17-06-2015: Superopløst lyd til kræsne ører. Læs artikel

Test af Audio Technica ATH-M50x

19-09-2014: En gammel favorit i ny indpakning, der stadig spiller glimrende trods minimale ændringer. Læs artikel

Test af Audio Technica ATH-M40x

19-09-2014: Light-versionen af Audio-Technicas berømte studie-hovedtelefoner er et overkommeligt alternativ for musikere, DJ’s og alle andre, der foretrækker balanceret lyd. Læs artikel

Nyhed: Ansigtsløftning til gammel kending

06-02-2014: Audio Technica ATH-M50 er blandt vore favoritter i sin prisklasse. Nu bliver udseendet moderniseret. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...