Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af D-Link Boxee Box | elektronik.guide.dk

Test: Få netvideo på dit tv

Internettet er fuldt af musik, filmklip og spillefilm. Boxee gør det nemt at nyde i sofaen.

Alle musik- og filmentusiaster, der bruger tid foran computeren, finder efterhånden blogs, podcasts og streaming-tjenester, der tilbyder et væld af gratis indhold. Vi taler ikke kun om små klip fra YouTube, men internet-tv-stationer, der har regelmæssige udsendelser samt uafhængige filmskabere og musikere, som lægger deres produktioner ud, så man kan downloade dem.

Men hvordan skal man kunne nyde dette indhold fra sofaen i stedet for at sidde foroverbøjet foran computeren? Mange tv-producenter er i de senere år begyndt at bygge internetstøtte ind i deres apparater, men indtil videre skal man være glad, hvis man får nogle forudbestemte hjemmesider og YouTube. Man skulle tro, at medieafspillerne var svaret her, men de er faktisk ikke kommet særligt meget længere. Før nu. Det laver Boxee Box nemlig om på.

Flot medieafspiller

Selv om apparatets fokus er at afspille media fra nettet, klarer den også at vise billeder, afspille musik og video fra dit eget netværk. Og her går den et skridt videre end mange andre medieafspillere, når det gælder at vise indholdet på en appetitvækkende måde. Den prøver at afgøre, hvilken film eller stykke musik, det drejer sig om, og går så i gang med at finde cover og baggrundsinformation.

Det er som om, man står i videobutikken og skal vælge film, og meget rarere end at se på et kedeligt filnavn. I hvert fald når alt fungerer, som det skal. Man må have styr på sin samling, sorteret i mapper og have døbt alt rigtigt. Selv da sker det ret ofte, at titler bliver fejl-identificeret, og man må selv søge igen.

At afspille media er derimod en ren fornøjelse. Takket være fjernbetjeningens tastatur er det let at finde det, man leder efter, og man behøver sjældent at være urolig for, at det ikke er muligt at afspille det valgte. Takket være softwarens lange historie støttes de fleste kendte formater. Musik og billeder fungerede lige så godt.

Konklusion

Boxee Box er en glimrende medieafspiller til dit hjemmenetværk og klarer de allerfleste billed-, lyd- og videoformater. Men det, som er unikt, er applikationerne, som samler og pakker information om media på nettet, så det passer til tv-skærmen og gør det let at styre med en fjernbetjening. Indtil nu findes der bare nogle få filmtjenester, og det er småt med tv-programmer, men når de lanceres, er dette medieafspilleren, vi har ventet på.

Læs hele testen hos Lyd & Bilde her: Nettvideo på din TV

LÆS OGSÅ: Test: Syv medieafspillere

D-Link Boxee Box

Fakta:

 • Tilslutninger: HDMI 1.3, 2 USB 2.0, optisk S/PDIF, analog RCA
 • Netværk: LAN 10/100, WLAN 802.1 ind
 • Lagring: Usb-disk, SD-hukommelseskort, netværksdiske
 • Lydformat: AAC, AC3 AIFF, FLAC, MP3, MP4, OGG, WAV,WMA
 • Billedformat: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF
 • Videoformat: DivX, FLV, H264, MPEG2, MPEG4, WMV9, Xvid

Pris:

 • 1.895 kr.

Plus:

 • Tastatur på fjernbetjeningen
 • Smarte applikationer
 • Mediestøtten

Minus:

 • Fejlagtig identificering af filer
 • Ikke meget lokalt indhold

Guide: Få dit tv på nettet med en Blu-ray

02-11-2013: Hvis dit tv er en ældre fladskærmsmodel uden internetforbindelse, så invester i en nettilsluttet Blu-ray-afspiller, og som med et trylleslag er dit fjernsyn forvandlet til et smart-tv. Læs artikel

Nyhed: Internet og tv på én skærm

20-10-2011: En sammensmeltning er måske på vej, og i hvert fald kan du nu se begge dele på samme skærm. Læs artikel

Nyhed: Philips lancerer Android–baseret Smart TV

17-01-2014: Operativsystemet Android bliver integreret i Philips' 8000-modeller, som også får kraftfulde processorer og vil være velegnede til spil. Læs artikel

Nyhed: Computeren rykker ind i tv’et

26-03-2012: I år vil du både kunne få Google, Linux og med al sandsynlighed også Apple ind på dit tv. Læs artikel

Nyhed: Fyld nye funktioner på flimmerkassen

29-12-2011: Nye bokse dig nye muligheder for at se film, internet-tv og andet indhold på fladskærmen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...