Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Vienna Acoustics Liszt | elektronik.guide.dk

Test: Vienna Acoustics Liszt - Fløjlsklædt lyd med brutal dynamik

Unikke østrigske højttalere med førsteklasses lydbillede, som man kan blive afhængig af.

Gulvhøjttalere
Vienna Acoustics Liszt
Vienna Acoustics

Plus:

Fantastisk festlig lyd med usædvanligt massiv dynamisk kontrast. Liszt-højttalerne er superspændende udfordrere til mere etablerede mærker og bør høres, hvis prisen ikke er for afskrækkende. Du vil næppe fortryde det.

Minus:

Kræver omhyggelig opsætning for at spille ordentligt, og man skal sørge for, at de vridbare topkabinetter ikke kommer ud af position.

Disse højttalere burde komme med en advarsel. For man risikerer at blive blæst over ende med blå øjne og blødende ører, hvis man ikke er forsigtig. De slanke østrigske højttalere spiller med så overvældende dynamik, at de tager pusten fra dig.

Der er dog ikke tale om brutale bæster med bas-elementer på størrelse med grydelåg. Nej, der er tale om et par slanke gulvhøjttalere, som det har taget flere år at udvikle. Et par af den slags, som både audiofile og mere almindelige mennesker med en musikinteresse over gennemsnittet godt kunne finde på at indlemme i møblementet i stuen. Både fordi de ser så godt ud, og fordi de spiller med et sjældent smitsomt engagement.

Liszt_Rosewood_2_3-460x613.jpg

Aus Wien, Österreich

Musikken bliver aldrig kedelig med de første højttalere i Vienna Acoustics’ nye Imperial-serie.

Højttalerne kan dog lyde lidt skarpt i den øvre mellemtone, især hvis man vinkler toppene for meget ind mod midten. Og her er der et potentielt problem. Toppene kan nemlig ikke låses på nogen måde. Det er sikkert ikke noget problem, hvis højttalerne står i et separat rum, men en uskyldig støvklud er nok til, at de kommer ud af position. Så er det frem med målebåndet for at få lydbilledet på plads igen.

Det er mærkeligt, at ingen hos Vienna har set den problemstilling.

Men når alt er på plads, er det en fest at lytte til Liszt-højttalerne. Hélène Grimauds fortolkning af Beethovens klaverkoncerter viste, at disse højttalere behersker klassisk musik til fingerspidserne. Ikke én tone fra klaveret kom ud med skarpe kanter. Den dynamiske kontrast var så stor, at jeg måtte skrue op for lyden for at få de svageste partier med og derefter skrue ned igen, fordi de stærkeste partier blev for høje.

Raffinement, altså, og en enorm klangrigdom. Man kan hører langt bagud i lydbilledet, og på den måde er højttalerne nogle af de mest gennemsigtige, vi har testet i denne prisklasse.

Læs hele testen hos Lyd & Billede:

Fakta:

  • 3-vejs basrefleks gulvhøjttalere
  • 3 x 18 cm X3P bas-element
  • Koaksialelement: 15 cm flad mellemtone m. 3 cm diskant
  • 4 ohm/91 dB
  • 125 x 26,7 x 43,5 cm
  • Pris: fra 80.000 kr., cirka 90.000 kr. i rosentræ som testet

Nyhed: Pragtfuld high-end til den halve pris

19-03-2014: Vienna Acoustics Liszt er baseret på topmodellen Die Musik, som koster flere hundrede tusind kroner, men Liszt koster under det halve. Læs artikel

Test af System Audio pandion 30

25-07-2016: Open source-projekt har udviklet sig til en højttalerserie, der vover at kæmpe på lige fod med de bedste. Læs artikel

Nyhed: Velklædte højttalere

17-09-2015: Med Linns nye 5-serie kan du selv vælge udseendet. Kunne det friste med et par skotskternede højttalere? Læs artikel

Test af McIntosh XR200

22-07-2014: Sjældent har musikken været så dundrende fysisk, og lydbilledet så gigantisk. XR200 er nogle af de mest kontante high-end højttalere, vi har hørt. Læs artikel

Test af Vienna Acoustics Mozart Grand SE

06-12-2011: Vienna Mozart Grand har givet sine populære højttalere en kraftig opgradering. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...