Find mere om:
Hundedyrt og rålækkert fra Sonus Faber | elektronik.guide.dk

Hundedyrt og rålækkert fra Sonus Faber

Dette må være en af de dyreste trådløse bordhøjttalere, man til dato har set. Vi har hørt den, og lurer på, om den er prisen værd.

Foran et forventningsfuldt publikum bestående af importører og udvalgte journalister på Sardinien, afslørede Sonus Faber en højttaler, hverken du eller vi har set eller hørt magen til før.

Sonus Faber hører nu under McIntosh Group, et selskabet, der er udsprunget af Fine Sounds Group. Selskabet har Audio Research, McIntosh, Wadia, Sumiko, Prym og Sonus Faber i stalden. De har fælles designafdeling ledet af Livio Cucuzza i Vicenza, Italien, men producerer alt selv i deres hjemlande.

Den nye trådløse SF16 er både designet, udviklet og produceret – i hånden – i Italien.

Og det er ikke en hvilken som helst Bluetooth-højttaler, vi taler om, men en radikalt ny streaminghøjttaler i luksusklassen - drevet af i alt 1.400 W og DTS Play-Fi-streaming inkluderet.

I selve højttalerkroppen sidder basenhederne, der er specialdesignede til SF16, og spiller i begge retninger, imens mellemtoner og diskanter sidder på motoriserede satellithøjttalere – som langsomt kommer ud af kabinettet, når du tænder for strømmen.

Sf16-VI.jpg

Udviklingen har i alt taget halvandet år, og inspirationen stammer fra Sonus Fabers højtaler, The Snail, som var en trevejs-højttaler, hvor baskabinettet havde to satellithøjttalere monteret på justerbare holdere.

Sf16-VII.jpg

LÆS OGSÅ: Endelig en rigtig Xperia igen

I SF16 er alle udviklet og bygget specielt til højttaleren, som fra inderst til yderst er håndbygget i Italien. For at musikken skal fylde rummet så godt som muligt, er der dobbelt af enheder over hele linjen med diskant-, bas- og mellemtoneenheder både for og bag.

Sf16-IV.jpg

Kvaliteten er upåklagelig - med silkematte overflader og næsten ingen synlige skruer. Kunden kan selv vælge og bestille SF16 i den finish, som han eller hun måtte ønske. Men de heldige må belave sig på en vis ventetid. Da SF16 er så kompliceret at bygge, er kapaciteten kun på 200 enheder om året, og prisen er derefter.

LÆS OGSÅ: Ny budgetgrammofon fra Rega

Sf16-III.jpg

Lyden er temmelig spektakulær for en så – relativt set – kompakt bordhøjttaler. Der er generøse mængder af bas og et usædvanlig stort lydbillede. Balancen var overraskende god, og ja, den kan spille meget højt, og den fyldte let den store stue, som vi fik SF16 demonstreret i.

LÆS OGSÅ: Sommerens bedste mobiler til dig

Det burde den også, når man tager i betragtning, at prisen ventes af lande omkring de 80.000 danske kroner, når den bliver tilgængelig til efteråret!

Testeksemplar er allerede bestilt.

Rejsen til Sonus Faber i Italien var betalt af McIntosh Group.

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test: Ni rejsehøjttalere - Tag musikken med udenfor til sommer

17-06-2016: Her er de bedste trådløse højttalere, så du kan tage din musik med til stranden, i skoven og på ferie. Læs artikel

Test af Bowers & Wilkins T7

22-04-2015: Superlækker trådløs højttaler fra en af de bedste producenter frister øjnene mere end ørerne. Læs artikel

Test af Dynaudio Focus 600 XD

06-07-2015: High-end højttalere med en lyd, der er til at græde af glæde over, og som let kan gøres trådløse. Gør plads i stuen! Læs artikel

Test af Sonus faber Lilium

11-06-2015: Nogle af verdens dyreste højttalere er også nogle af de bedste, vi har hørt. Læs artikel

Nyhed: Disse højtaler kan klare al slags vejr

11-10-2014: Denne batteridrevne højttaler fra TDK kan du godt glemme på terrassen uden at bekymre dig om regn. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...