Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af McIntosh XR200 | elektronik.guide.dk

Test af McIntosh XR200

Sjældent har musikken været så dundrende fysisk, og lydbilledet så gigantisk. XR200 er nogle af de mest kontante high-end højttalere, vi har hørt.

Højttalere
McIntosh XR200

3-vejs basrefleks

Frekvensområde: 20 Hz – 45 kHz

Impedans/følsomhed: 8 ohm/86 dB (1 W/1 m)

7 x 3/4" diskant

12 x 2" mellemtone, inverteret dome

3 x 8" bas

Udførelse: Sort pianolak

Pris: 180.000 kr.

Plus:

  • Rytmerne hamres ud med den største selvfølgelighed. Bassen er næsten skræmmende fysisk. Sangstemmer er åbne og nuancerede, og overtoner en sand fornøjelse. Noget nær perfekt sammenhæng.

Minus:

  • Højttalerne har brug for plads og skal vinkles nøjagtigt. De mange højttaler-elementer kan kun tidskorrigeres for ét punkt, og det betyder, at stereoperspektivet bliver lidt uklart, når man ikke sidder i “smørhullet”.

McIntosh XR200 er ikke ligefrem små med deres 132 cm i højden, og hvad antallet af højttaler-elementer angår, så er McIntosh virkelig gået til yderligheder her: Tre basser, syv diskanter og tolv mellemtone-elementer. I hver højttaler!

Med en granvoksen pris på 180.000 kr. parret stiller de op mod giganter som Wilson Sophia 3, Vienna Die Musik og Bowers & Wilkins 800 Diamond. XR200 ser ærlig talt ikke så dyre ud som disse konkurrenter, og selv om en vægt på 51,3 kg bestemt ikke gør dem til letvægtere, vejer de andre både 70 og 80 kg stykket.

Trods pianolak er det, som om XR200 mangler det sidste touch – det, der får én til at føle, at man har med virkelig dyre højttalere at gøre. Men McIntosh har afgjort flest højttaler-elementer!

XL_xr200-ho_D.jpg

Lydkvalitet

Man skulle måske ikke tro, at McIntosh XR200 koster næsten 200.000 kr. når man ser på dem. Jo, de ser specielle ud med deres mange elementer, men alligevel ikke særlig eksklusivt i forhold til flere af konkurrenterne. Alt det er glemt, når man fyrer op under anlægget.

Den letteste måde at beskrive McIntosh XR200 på er som højopløste PA-højttalere til flere hundrede tusind. Så sejt lyder de! Men det er langtfra hele sandheden. For ud over at kunne spille dundrende højt og banke en mur af lyd op, som man normalt kun får ved rockkoncerter, så kan de meget mere. De kombinerer ægte brutalitet med vidunderlig finesse – noget, der er sjældent i high-end klassen.

Når vi taler stereoperspektiv, så maler højttalere med en lidt bredere og mere diffus pensel end flere af rivalerne. Det bliver endnu tydeligere, hvis man flytter sig fra smørhullet.

Men magen til bastryk, dynamik og gnistrende tempo skal man lede længe efter. Det her må være det tætteste, man kommer på den amerikanske drøm inden for high-end. I et festperspektiv er det high-end for dem, der kan lide øl og whisky frem for årgangsvin!

Test af System Audio pandion 30

25-07-2016: Open source-projekt har udviklet sig til en højttalerserie, der vover at kæmpe på lige fod med de bedste. Læs artikel

Nyhed: Velklædte højttalere

17-09-2015: Med Linns nye 5-serie kan du selv vælge udseendet. Kunne det friste med et par skotskternede højttalere? Læs artikel

Test af McIntosh XR50

25-02-2015: Benhårde kompakthøjttalere med power og spilleglæde i spandevis. Læs artikel

Test af Vienna Acoustics Liszt

10-11-2014: Unikke østrigske højttalere med førsteklasses lydbillede, som man kan blive afhængig af. Læs artikel

Test af McIntosh McAire

20-02-2013: McAire er den fedeste AirPlay-højttaler til dato. Men billig er den ikke. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...