Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Dynaudio Contour S 3.4 Limited.. | elektronik.guide.dk

Test: Dynaudio Contour S 3.4 Limited Edition - Øjeblikkelig klassiker

Her har Dynaudio taget en vinderopskrift og spenderet lidt mere på de vigtigste komponenter. Resultatet er musikalsk altædende højttalere, som på flere områder kan sammenlignes med de allerbedste.

Gulvhøjttalere
Dynaudio Contour S 3.4 Limited Edition
Dynaudio

Plus:

Dynaudio Contour S 3.4 har en simpel og bundsolid konstruktion med høj kvalitet i alle led. De spiller stramt, velordnet, korrekt og fyldigt, og er helt igennem afbalancerede og lyttevenlige højttalere. Tommel op!

Minus:

Dynamisk set ikke de mest ildsprudende højttalere, vi har hørt, men meget behagelige allroundere, som du kan have i mange år uden at blive træt af dem.

“If it ain’t broke, don’t fix it,” siger man. Hos danske Dynaudio ser de ud til at leve efter den regel. Selv i dag, mere end 30 år efter grundlæggelsen (og nu delvis ejet af kinesiske GoerTek), laver de stadig højttalere i hånden på fabrikken i Skanderborg, med egenproducerede højttaler-elementer og komponenter.

Contour-serien har længe været en af Dynaudios mest populære højttalerserier. Efter godt ti år på markedet vil producenten nu fejre deres bestsellere med to specielle Limited Edition-modeller, hvor der er kælet ekstra for både kabinet, delefilter og elementer for at opnå endnu klarere og mere distinkt lyd.

Og vi ved af erfaring, at Dynaudios specialmodeller kan lyde rigtig godt – ofte bedre, end prisen berettiger til.

Contour Limited Edition

Den nye Limited Edition-version har meget tilfælles med originalen, men er teknisk og kosmetisk mere raffineret. De tekniske forskelle består i et nyt diskant-element med en speciel coating samt nøje udvalgte delefilterkomponenter og intern kabling. Desuden kommer kabinettet i en række eksklusive træ- og lak-finishes hentet fra Confidence-serien.

Det, der først og fremmest kendetegner Contour, er deres frontbaffel af metal. Afhængigt af hvilken finish man vælger, er den enten i silkemat sort eller børstet stål.

Højttaler-elementerne sidder monteret i denne metalplade, der er fastgjort til kabinettet med et dæmpende materiale imellem. Kombineret med et slankt, robust kabinet og en kraftig MDF-sokkel med justérbare pigge er alt lagt til rette for en ufarvet og resonansfri lydgengivelse.

Lydkvalitet

“Danes don’t lie,” siger Dynaudio, og det viser sig at stemme godt med vores lydmæssige erfaringer. Det her er højttalere, der giver præcis det ud, som de får ind! Samtidig er de meget behagelige at lytte til. Dynaudio er en førende leverandør af studiemonitors, der er kendt for deres afbalancerede lydbillede og lyttevenlige karakter, og den beskrivelse kan også hæftes på Contour S 3.4.

DYN_Contour_S34_LE_bubinga_edge.jpg

Lytteoplevelsen er umiddelbart lidt interessant. Det at placere højttaler-elementerne så lavt, som Dynaudio har gjort, har en vis indvirkning på lyden. At diskanten skal befinde sig i ørehøjde, har nærmest været en nagelfast regel i mange år, og efter at have hørt hundredvis af højttalere med den konfiguration lægger jeg mærke til, at Contour S 3.4 lokaliserer tromme-whiskers lidt lavere i lydbilledet, end jeg er vant til. Men det går hurtigt over.

Når alt kommer til alt, er balancen i lydbilledet vigtigere end blærerøvsfaktorer som distinkt diskant, krystalklar mellemtone eller knogleknusende bas – især hvis man har ambitioner om at spille andet og mere end testnumre. Jo mere jeg lytter til disse højttalere, og jo dybere i playlisterne jeg graver, jo bedre kan jeg lide dem.

DYN_Contour_S34_LE_bubinga_black.jpg

Contour S 3.4 har en “pæn” klang, som aldrig bliver for aggressiv eller spids. Præsentationen er afbalanceret, stram og tydelig, så alle elementer får god plads i lydbilledet. Det er især sjovt at starte med numre, hvor mikset bygges op lag for lag med nye elementer. Dynaudio lyder måske lidt tilbagetrukket til at begynde med, men formår at gengive selv de mest komplekse lydlandskaber, uden at det bliver grødet.

Konklusion

At Dynaudios Contour-serie er blevet populær, er let at forstå, når man hører S 3.4 LE. En stram og korrekt, men samtidig underholdende og lyttevenlig lydkarakter gør dem til musikalsk altædende allround-højttalere, som det er meget let at holde af. Den fintunede Limited Edition-udgave kan følge med mange kræsne højttalere, uden at Dynaudio har været alt for grådige med prisen.

Contour S 3.4 LE er kort sagt et trygt køb, som er let at anbefale.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

  • Type: 2-vejs basrefleks
  • Diskant: 28 mm silke-dome
  • Bas/mellemtone: 6,5"
  • Frekvensområde: 35 Hz – 25 kHz (+/- 3 dB)
  • Følsomhed: 86 dB (2,83 V/1 m)
  • Impedans: 4 ohm
  • Finish: Walnut, Bubinga, Mocca
  • Mål: 123 x 36 x 37 cm
  • Vægt: 33 kg
  • Pris: 39.990 kr.

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Dynaudio Focus 600 XD

06-07-2015: High-end højttalere med en lyd, der er til at græde af glæde over, og som let kan gøres trådløse. Gør plads i stuen! Læs artikel

Test af Sonus faber Lilium

11-06-2015: Nogle af verdens dyreste højttalere er også nogle af de bedste, vi har hørt. Læs artikel

Test af Technics R1

27-05-2015: Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige. Læs artikel

Test af Dynaudio Focus 200XD

26-04-2015: Med indbyggede forstærkere kan Dynaudios højttalere spille bukserne af det meste. Læs artikel

Nyhed: Ny Dynaudio Focus XD-højttalerserie glæder vi os til at høre

19-10-2014: Med indbyggede forstærkere og DAC er XD-højttalerne ypperlige til det moderne hjem, hvor man er kræsen med lyd. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...