Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Bowers & Wilkins 803 D3 | elektronik.guide.dk

Test: Bowers & Wilkins 803 D3

Jeg troede, jeg havde hørt musik gengivet i hele sin sandfærdighed, men så hørte jeg Bowers & Wilkins 803 D3.

Gulvhøjttalere
Bowers & Wilkins 803 D3
Bowers & Wilkins

Plus:

Når det handler om at gengive musikken nådesløst ærligt med alle klanglag intakt – i et lydbillede så grandiost som et eget univers – er 803 D3 nærmest uden sidestykke.

Minus:

Vi sad ofte og satte spørgsmålstegn ved, hvordan musikken var mikset, frem for bare at nyde den. I den henseende findes der klart andre højttalere med mere nerve.

Nogle produkter har man større forventninger til end andre. Og jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg sidst har glædet mig så meget. Jeg har ventet på de gulvstående 803 D3, siden jeg besøgte Bowers & Wilkins’ fabrik i Brighton i september sidste år, hvor den nye D3-serie blev afsløret.

Da vi fik den nye serie at se ved siden af den gamle, så forgængerne forældede ud – de nye højttalere er slankere og langt mere strømlinede. Og i hvid, som testeksemplarerne kom i, ser de simpelthen fantastisk ud!

Selv om der findes endnu større modeller, såsom 802 og den allerstørste 800, så er det 803, der skiller sig ud, især hvis man sammenligner dem med forgængerne. D3-modellen har nemlig endelig fået det karakteristiske dråbeformede mellemtonehoved på toppen – ligesom sine storebrødre – for at gøre lyden fri for resonanser.

Højttalerne rager ikke helt så meget op som de enorme 802 eller de monstrøse 800, så man kan rent faktisk få plads til dem i en almindelig stue.
En genial detalje er, at højttalerne står på hjul – med rigtig gode kuglelejer – hvilket gør dem enormt lette at placere. De sætter ikke mærker i parketgulvet; bare sørg for at have støvsuget, før du triller dem rundt. Og når de så står, hvor du vil have dem, er det bare at stikke hånden ind under basen og skrue de spikes ned, der sidder oppe under. Parketbeskyttere er fæstnet til disse med magneter, så du slipper for at have piggene direkte ned i gulvet.

Den rene og skære sandhed

Når det handler om at gengive musikken i sin usminkede helhed, kan det næppe gøres meget bedre, end Bowers & Wilkins 803 D3 præsterer. Et mesterværk udi ingeniørkundskab, hvor man har vendt og drejet hver eneste bevægelig og ubevægelig del for at finde ud af, hvordan man kan ophæve så meget forvrængning som overhovedet muligt.

803_8-Gallery.jpg

Resultatet er højttalere, der giver det ud, som de får ind, og placerer hvert instrument mere præcist, end vi måske nogensinde har hørt før. Man kan høre alle klanglag, og lydbilledet er luftigt og breder sig langt ud over højttalernes placering. Uanset om det er dybe basstemmer eller lyse sopraner, går det hele glat. Og uanset hvad det er, hænger instrumenterne i luften som hologrammer.

img_2_aerofoil_large.jpg

img_1_cabinet_large.jpg

3_802_slide_4.png

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvad det egentlig er, vi har med at gøre. Vidunderlig åbne og neutrale perspektivmestre er den korte opsummering. Men der mangler noget underholdningsfaktor. Festmusik lyder for tørt, og en del indspilninger har man bare lyst til at smide på lossepladsen efter at være blevet eksponeret for deres svagheder af 803 D3. Men hvis du kan leve med det, skylder du dig selv at låne ører til disse højttalere.

Partner:

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

  • Type: 3-vejs basrefleks
  • Bas: 2 x 18 cm Aerofoil
  • Mellemtone: 13 cm Continuum FST
  • Diskant: 2,5 cm Diamond
  • Følsomhed: 90 dB
  • Impedans: 8 ohm
  • Mål: 116 x 33,4 x 49,8 cm
  • Vægt: 65,5 kg
  • Pris: 128.800 kr.

Nyhed: B&W fornyer sin økonomiske serie

15-02-2014: Bowers & Wilkins' 600-modeller har flere gange sat standarden for højttalere i budgetklassen. Nu relanceres serien med kraftige opgraderinger. Læs artikel

Test af Focal Sopra Nº2

18-01-2016: Hi-fi bliver aldrig helt det samme igen efter at have hørt, hvad Focals nye Sopra Nº2 kan diske op med af musikalske krumspring. Læs artikel

Test af Technics R1

27-05-2015: Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige. Læs artikel

Test af Bowers & Wilins CM8, Dynaudio DM 3/7

27-04-2011: Hvad sker der, når to af verdens mest kendte højttalerproducenter brager sammen i en duel? Læs artikel

Test af Dynaudio Contour S 3.4 Limited Edition

03-04-2016: Her har Dynaudio taget en vinderopskrift og spenderet lidt mere på de vigtigste komponenter. Resultatet er musikalsk altædende højttalere, som på flere områder kan sammenlignes med de allerbedste. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...