Find mere om:
Test: Gps'en er mere end en vejviser | elektronik.guide.dk

Test: Gps'en er mere end en vejviser

Den fortæller dig om vejret, holder øje med trafikken og guider dig til spændende steder.

Alt om DATA har kigget nærmere på fire af de nyeste gps'er, der hver især har nogle meget interessante funktioner.

Først så vi, at gps’erne understøttede TMC, det trafikmeldesys-tem, som bruges til at informere om trafiksituationen på hovedvejene. Et system, der aldrig har fungeret ret godt i Danmark, men som i mange år har været en stor hjælp for folk, der kørte gennem Tyskland.

De voksede og voksede

Vi så 3D-skærmbilleder komme frem, der kom bygninger på skærmbillederne, nogle forsøgte endda at vise et kamerabillede af vejen foran dig på skærmen. Stemmestyring kom også snart frem, og det var efterhånden almindeligt, at gps’erne kunne bruges sammen med din telefon, så du kunne bruge dem som håndholdt installation.

De første gps’er, der dukkede op, havde også en ret lille skærm. Men der gik ikke længe, inden de begyndte at dukke op i forskellige størrelser, og da skærmene først havde nået en vis størrelse, så vi nye funktioner dukke op.

Rutevejledning afgørende

I sidste ende må det være rutevejledningen, som er det afgørende, og derfor blev det TomTom Go Live 1005, der løb med sejren. Her er tale om en lynhurtig og intuitiv gps, som viser hvordan navigation skal klares.

Den finder lynhurtigt din rute, beregner lige så hurtigt en ny, hvis du alligevel foretager en forkert manøvre og opdaterer meget hurtigt, hvis trafikken ændrer sig. Det var klart den, der fik os hurtigst igennem til vores destinationer.

Navigon 72 Premium Europa 44 klarede sig dog også rigtig fint og var tæt på at blive favoritten, da den til en lavere pris gav rigtig god navigation og nem betjening.

De øvrige to deltagere, Garmin nüLink! 2390 og Mio Spirit 687, havde ligeledes kvaliteter, og i det hele taget var der ikke nogen, der direkte skuffede.

Læs hele stortesten hos Alt om Data

Nyhed: Stifinder på seks tommer

09-05-2012: TomTom lancerer gps til svagtseende - en navigator med en skærm på imponerende seks tommer. Læs artikel

Nyhed: Gps'er med store skærme til rejsen

14-07-2011: De store producenter er alle klar med friske modeller udstyret med nye smarte funktioner. Læs artikel

Test af Garmin Nüvi 1690, Navigon 8450 Live, Tomtom GO950

22-06-2010: Dagens gps er i stadig større grad tilsluttet internettet, noget som giver mere aktuel og bedre hjælp på vejen. Læs artikel

Test af MobileNavigator 1, TomTom 1.0

20-10-2009: Nu findes der endelig professionel gps-navigation til iPhone fra kendte producenter. De koster fra 529 til 749 kr. Læs artikel

Test: Vælg den rigtige gps

16-01-2012: En stor skærm letter betjeningen, men overvej, om du kan undvære de dyre funktioner. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...