Find mere om:
Lynguide: Vælg det rigtige batteri | elektronik.guide.dk

Lynguide: Vælg det rigtige batteri

Det er ikke lige meget hvilken type batteri du vælger til dine gadgets. Der er nemlig stor forskel på Alkaline, Lithium og genopladelige batterier. Philips’ guider dig her til det rigtige valg af batterier.

Julen er nok ét af de tidspunkter på året, hvor danskerne er flittigst med kamera og videooptager - men mange har nok også oplevet at måtte stoppe midt i det hele fordi batterierne løb ud.

Surt show at misse børnebørnene eller onkel Anders, der står på hænder!

"Det er naturligvis altid klogt at have friske batterier - men det er heller ikke lige meget, hvilket batteri, der købes", fortæller produktchef Henrik Haleen fra Woox Innovations, som markedsfører Philips’ batterier.

Det lyder nemlig entydigt, når vi taler om eksempelvis »et AA-batteri«, men der findes flere forskellige udgaver: Alkaline og Lithium er de mest udbredte, som yderligere findes i flere varianter:

"Derfor er det vigtigt at vælge dén type, som passer til dér, hvor det skal bruges: Vælger man eksempelvis et forkert til blitzen, risikerer man at batterierne hurtigt bliver tømt", forklarer Henrik Haleen.

Han tilføjer, at i juledagene laves mange aktiviteter udendørs – og snart følger skiferierne – og hér vil det være klogt at betale lidt ekstra for at få et Lithium-batteri:

"De kan bedst klare de kolde temperaturer uden at miste strøm. Og et klogt fif er at tage kameraet ind under overtøjet eller alternativt tage batterierne ud og gemme dem i en varm lomme, hvor også ekstra batterier kan gemmes.

Henrik Haleen har derfor lavt denne lynguide til valg af batteri:

Power Alkaline:

Driftsikkert allround batteri, som typisk bruges i apparater, som er i brug dagligt/hyppigt: Eksempelvis radio, fjernbetjening, lommelygte, legetøj, røgalarmer og spillekonsoller.
Findes i fem størrelser: AA, AAA, C, D og 9v.

Ultra Alkaline:

Denne type giver 30 % mere strøm end et almindeligt alkaline-batteri og det er en type, som holder længe. Derfor glimrende til for eksempel spillekonsoller og kameraer.
Findes i fem størrelser: AA, AAA, C, D og 9v.

Lithium Ultra:

Dette er toppen af poppen! Denne type bruges typisk til apparater, der bruger megen batterikraft. Og der er power i dem: AA og AAA holder således syv gange længere end et tilsvarende Power Alkaline-batteri. Det er derfor denne type, du skal vælge, hvis du vil have det bedste batteri til kamera eller blitz. Et ekstra plus er, at de også er gode i høje og lave temperaturer.
Findes i tre størrelser: AA, AAA og 9v.

Genopladelige batterier:

Mange bruger genopladelige batterier, så de altid er sikre på, at have friske batterier. De kan typisk lades op cirka 1.000 gange. De kan styrkemæssigt sammenlignes med Power Alkaline, og mange vælger genopladelige batterier af miljøhensyn.

"Apropos miljø, så er det vigtigt at understrege, at uanset hvilken batteritype, du vælger, så skal de brugte batterier afleveres på genbrugspladsen eller der, hvor du har købt dem", pointerer Henrik Haleen.

Test af otte nødladere til mobil og tablet

21-07-2016: Når batteriet løber tør, og der er langt til nærmeste stikkontakt, kan en batteripakke være din ven i nøden. Læs artikel

Test: LuguLake trådløs oplader - Lir med få ulemper

13-03-2015: Vi har testet trådløs oplader fra LuguLake - lækkert udført, med gode detaljer og pænt design. Læs artikel

Guide: Sådan køber du den rigtige powerbank

02-07-2016: En powerbank til smartphonen kan være ideel at have med under ferien, men der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du indkøber en powerbank. Læs artikel

Nyhed: Gratis virtual reality hjemme i din egen stue

25-05-2016: Det er faktisk muligt at få sig nogle ganske storslåede VR-oplevelser for et overskueligt beløb. Her er en buket af de bedste, gratis VR-oplevelser, der kan downloades til Samsung Gear VR. Læs artikel

Nyhed: Best in Class: Teknik

18-05-2016: Computere, tablets, biler og smartphones. Livet er fyldt med tekniske dingenoter. Jyllands-Posten præsenter de bedste. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...