Find mere om:
Nyt Yamaha-flagskib til hjemmebiografen | elektronik.guide.dk

Nyt Yamaha-flagskib til hjemmebiografen

"Endelig" kommer Yamaha med en opgraderet version af sin populære surroundprocessor. Den nye CX-A5100 får objektbaseret 3D-lyd og meget mere!

Yamahas bedste surround-forforstærker, CX-A5000, har været et hit, takket være høj lydkvalitet i både stereo og multikanalsammenhæng.

Vores tester Geir Nordby sparede ikke på superlativerne, da han testede den sammen med Yamahas egen MX-A5000-effektforstærker i 2014. CX-A5000 havde så at sige alt, hvad man kunne ønske fra en surroundprocessor. Næsten.

Det eneste, der har været påfaldende, er fraværet af støtte for de moderne objektbaserede lydformater Dolby Atmos og DTS: X med dedikerede højdekanaler.

Yamaha lavede godt nok en firmwareopdatering til en række af sine surroundreceivere i forbindelse med lanceringen af Dolby Atmos, men CX-A5000 var ikke med, da den var bygget på en anden teknisk platform end de nyeste receivere.

Nu Yamaha har set deres snit til at lancere en helt ny, opgraderet version af den populære model, som er proppet med de nyeste finesser.

Det nye flagskib hedder CX-A5100 og leverer surround sound i til op til 11 kanaler, med plads til 4 dedikerede Dolby Atmos/DTS: x højdekanaler (såkalt 7.1.4 opsætning).

Yamaha-processoren er udstyret med den nyeste generation af YPAO RSC-rumkorrektion, imens arbejdet med at konvertere lyd fra digital til analog udføres af hele 11 stk. ESS SABRE ES9016S DAC’er (1 per kanal).

7B578015E9DE4234B0C76B7C67A4AC45_12075.jpg

CX-A5100 understøtter også den nyeste HDMI-standard, 2.0A, hvilket betyder, at processoren kan håndtere 4K/Ultra HD-video i HDR-kvalitet. Hvis man kigger om på bagsiden, kan man også se, at Yamaha nu har tilføjet balancerede lydudgange for subwoofere.

Sidst, men ikke mindst, er forforstærkeren udstyret med den nye MusicCast multiroom-platform, der giver mulighed for at overføre musik til trådløse højttalere. Indbygget Bluetooth, Airplay og Spotify Connect giver yderligere adgang til musik.

LÆS OGSÅ: Sådan virker Apple TV

Alle disse funktioner og mere til ser vi frem til at teste yderligere, når vi får CX-A5100 op på testbænken i løbet af efteråret!

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Yamaha med fuld trådløs frihed

15-09-2015: MusicCast er et navn, som man lige så godt kan vænne sig til. Det hedder nemlig Yamahas trådløse teknologi, som vi kommer til at se meget mere til. Læs artikel

Test: Årets anlæg - guld i alle kanaler

22-11-2013: Det er ikke altid, guldvinderne i hver kategori tilsammen udgør det bedste anlæg. Men i år er vi så heldige, at de supplerer hinanden perfekt. Læs artikel

Test: Fem surround-receivere til hjemmebiografen - Gåsehud i alle kanaler

10-11-2013: Med både kraft og finesse er du garanteret seje filmoplevelser. Her finder du den receiver, du bare SKAL have. Læs artikel

Test: Her er den fedeste lyd til hjemmebiografen

07-02-2013: Vi har kåret de bedste receivere i tre klasser: budget, mellem og topklasse! Læs artikel

Test: Pioneer SC-LX76 og Onkyo TX-NR1010

01-11-2012: Alle ved, at en kraftigere motor rykker bedst. Det gælder bestemt også i hjemmebiografen. Derfor går man aldrig galt i byen med receivere i sværvægtsklassen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...