Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Technics R1 | elektronik.guide.dk

Test af Technics R1

Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige.

Komplet stereoanlæg (high-end)
Technics R1
Technics

Plus:

Technics beviser, at de stadig må regnes med i high-end segmentet. Dynamikken er ekstrem, opløsningen ligeså, og der er virkelig tryk på i bassen. Næsten alle opløsninger understøttes, og der er masser af tilslutningsmuligheder.

Minus:

Anlægget lyder meget analytisk, så musikken bør være af den velproducerede slags. Højttalerne er store og har brug for plads omkring sig. Netværksafspilleren har ikke indbyggede streaming-tjenester. Og prisen er skyhøj!

Fakta:

Technics SU-R1 netværksafspiller

 • AirPlay og DLNA
 • Digital ind: 3 x koaksial, 1 x optisk, 1 x AES/EBU
 • USB DAC (op til 32 bit/384 kHz + DSD)
 • Vægt: 17 kg
 • Pris: 74.995 kr.

Technics SE-R1 digital effektforstærker

 • Effekt: 2 x 150 W i 8 ohm, 2 x 300 W i 4 ohm
 • Vægt: 54 kg
 • Pris: 119.995 kr.

Technics SB-R1 højttalere

 • 3,5-vejs basrefleks
 • Frekvensområde: 28 Hz – 90 kHz (-10 dB)
 • Følsomhed og impedans: 88 dB (2,83 V/1 m) / 4 ohm
 • Vægt: 72 kg pr. styk
 • Mål: 126 x 40,8 x 52,5 cm
 • Pris: 159.990 kr.

I overflodsjunglen af mere eller mindre interessante lydprodukter kan der være længe imellem, at man oplever noget, der åbner alle sanser og sender musikken helt ind i hjertekulen. Noget, der trækker én ind i en åndelig trance, hvor der kun er dig og musikken. For at kunne det skal lyden gengives så rent, opløst og troværdigt, at det kun er en lille brøkdel af producenterne, der kan løse opgaven.

Der er ikke nogen svage led på nogen af de tre produkter på testbænken. Medieafspilleren oser af kvalitet med sit højkvalitets aluminiumkabinet og en vægt på 17 kg. Den har både balancerede og ubalancerede analogudgange, men skal i så fald kobles digitalt til effektforstærkeren med to Ethernet-kabler: Et venstre og et højre. Dermed bevares signalet i det digitale domæne helt frem til højttalerudgangen for at holde det så rent som muligt.

Undertegnede var i øvrigt tæt på at pådrage sig en diskusprolaps i ryggen, da den 54 kg tunge forstærker blev pakket ud og løftet op på testbænken.

I forhold til deres størrelse har højttalerne usædvanlig stive kabinetter, som nærmest er resonansfri, og de efterlod næsten blå mærker på knoerne efter lidt banken.

10679615_494863553984367_722493386526956872_o.jpg

Upåklagelig dynamik

Hvis man før var i tvivl om, hvorvidt Technics havde det, der skulle til for at placere sig på high-end kortet igen, så er al tvivl borte efter at have hørt R1-systemet. Det her er rendyrket high-end fra ende til anden. Dejlig særpræget og usædvanlig vellydende.

Lyden er gigantisk og exceptionelt opløst, samtidig med at der er fuld kontrol over selv det mindste taktskift. Dynamikken er upåklagelig, og alt lyder nådesløst rigtigt.

På godt og ondt. Det er nemlig ikke alt, der klinger lige dejligt. Her tænker vi især på musik af den overkomprimerede slags, som hurtigt kan komme til at lyde ret hårdt. Men når det gælder om at flytte koncertsalen ind i stuen, så er der få, som gør det bedre.

Reference_Class_SE-R1_Stereo_Power_Amplifier_1_web.jpg

Reference_Class_SU-R1_Network_Audio_Control_Player_4_web.jpg

Dyr netværksafspiller

Netværksafspilleren er selvsagt alt for dyr, men til gengæld lyder den sindssygt godt sammen med forstærkeren. Bemærk, at den ikke har indbygget understøttelse af streaming-tjenester, men kun spiller musikfiler fra hjemmenetværket. Desuden kan man bruge den som digitalkonverter for computer, tv og andre kilder, og den har også trådløs musikafspilning med AirPlay.

Læs den fulde test hos Lyd & Billede

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Når lydkvaliteten er det vigtigste

13-04-2015: Med Sigma SSP vil Classé give den bedst mulige lydkvalitet ved at bruge færre penge på unødvendige funktioner. Læs artikel

Test af Alcons Audio CRMS Compact

01-04-2015: Alcons Audio har lavet det perfekte højttalersystem til dem, der ikke kan få det højt, rent og hårdtslående nok i hjemmebiografen. Det er hi-fi med samme lydtryk som et PA-anlæg. Læs artikel

Test af Hegel H360

25-05-2016: Den nye H360 er den bedste – og dyreste – integrerede forstærker, Hegel nogensinde har lavet. Læs artikel

Test af Focal Sopra Nº2

18-01-2016: Hi-fi bliver aldrig helt det samme igen efter at have hørt, hvad Focals nye Sopra Nº2 kan diske op med af musikalske krumspring. Læs artikel

Nyhed: Se! En Technics-pladespiller!

05-09-2015: Technics fortsætter sit comeback med en ny pladespiller, trådløs hi-fi og HD-hovedtelefoner. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...