Find mere om:
Test af Sony BDV-IT1000, Pioneer LX01BD | elektronik.guide.dk

Komplette HD-anlæg i designklæder

HD-oplevelser fra et anlæg, som i sig selv udstråler skønhed! Her er Pioneer til 21.995 kr. og Sony til 17.000 kr. med forskellige bud på et designanlæg til morgendagens film- og musikoplevelser.

Den, som skal købe et surroundanlæg i dag, gør dumt i at vælge noget andet, end et hvor der er integrerer Blu-ray afspiller, eller som er kompatibel med dette. Fra nu af er det nemlig HD-formaterne som gælder. Med mærkbar bedre lyd og meget bedre billedkvalitet er filmoplevelserne næsten hypnotiserende. Musikoplevelserne har også større potentiale med HD, men det forudsætter, at anlægget er i stand til at udnytte den ekstra dynamik.

Her tester vi to lækre designanlæg, hvor budgettet er brugt på at gøre højttalerne små, og anlægget så lækkert som muligt, for derefter at gør det bedste lydmæssigt. Fordelen er, at anlæggene er meget lækre at se på, og de tager meget lidt visuel plads i stuen. Mange, som i udgangspunktet ikke ønsker et surroundanlæg, fordi de synes det ser vulgært ud, vil synes et designanlæg, som disse, rammer lige i plet. Ulempen er, at sådanne anlæg koster mere end de giver igen i form af ren lydkvalitet. Flot design er nemlig ikke gratis! Derfor har vi her søgt i prislejet omkring 20.000 kr. , hvor der i skrivende stund kun findes to anlæg på markedet med indbygget Blu-ray.

Det minimalistiske Sony BDV-IT koster kr. 17.000 og kan skilte med trådløse baghøjttalere. Pioneers bidrag hedder LX018D og er prissat til kr. 21.995. Hos Pioneer er centerkanalen integreret i hver af fronthøjttalerne, hermed har man kun brug for fire højttalere foruden subwooferen.

Sony BDV-IT1000

Helt tynde højttalere af aluminium og en lækker Blu-ray receiver udgør et forsvindende lille anlæg, som lyder større end det ser ud, men med klare mangler.

Med højttalere tynde som tændstikker og trådløs lydoverførsel til baghøjttalerne er det imponerende, hvad Sony klarer at få ud af dette anlæg. Lydbilledet er stort og åbent, dialoger og sangstemmer er meget tydelige. Subwooferen er ikke helt optimal og slider lidt i det, når det bliver intens og højttalerne kan skurre, hvis der er for meget, som foregår ved delfrekvensområdet (omtrent hvor subwooferen overtager). Bedst er billedkvaliteten, med ekstrem skarphed på Blu-ray. Almindelig DVD er mindre detaljeret, men Sony får også godkendt her. Anlægget er bedre til film end musik, men kan bruges til begge dele.

Pioneer LX01BD

Designsystem for den kræsne Pioneer stiller til start med et lækkert pianolakeret anlæg, som må falde i den interiørbevidstes smag. Og med til dels glimrende lyd- og billedkvaliteter er konkurrenterne få.

Pioneer LX01BD har ingen dedikeret centerhøjttaler, men har integreret denne kanal i fronthøjttalerne. Det giver et bredere og lidt mere diffust centrum, som derimod integreres lettere med lyden fra frontkanalerne. Pioneers anlæg har en varmere lyd. Det er lidt mere dæmpet i toppen og dermed ikke lige så detaljeret i overtoneområdet som Sony. Til gengæld er lyden mere naturlig, anlægget tackler dynamik meget bedre, og subwooferen hænger markant bedre med i svingende.

HD-billeder fra Blu-ray gengives blødere og varmere end med Sony og med jævnere nuancer. Ulempen er, at det ikke opleves lige så skarpt, men med en stor skærm er Pioneer billederne mere elegante. På almindelig DVD er billederne stort set bedre hos Pioneer end Sony, med flere detaljer. Ulempen er dårligere opskalering til 1080p. Pioneer har totalt set det klart bedste anlæg af de to.

BEDST I TEST

Læs også: Billigere HD med surroundanlæg

Sony BDV-IT1000

Billedkvalitet: 5

Lydkvalitet: 3

Funktionalitet: 5

Brugervenlighed: 4

Kvalitetsindtryk: 3

Fakta:

5x100W (3,5 Ohm, 10% THD)

Trådløse baghøjttalere

Blu-ray Profil 2.0 (BD Live)

1080p/25

Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio

1 x HDMI ud, 2 x HDMi ind

Pris:

 • 17.000 kr.

Plus:

 • Luftige overtoner
 • God billedkvalitet
 • Autoopsætningen
 • Trådløse baghøjttalere

Minus:

 • Dynamik
 • Subwoofer
 • Fjernbetjening

Pioneer LX01BD

Billedkvalitet: 6

Lydkvalitet: 5

Funktionalitet: 5

Brugervenlighed: 5

Kvalitetsindtryk: 5

Fakta:

5x50W (8 Ohm, 10% THD)

Blu-ray Profil 1.1 (ikke BD Live)

1080p/24

Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio

1 x HDMI ud, 2 x HDMI ind

Pris:

 • 21.995 kr.

Plus:

 • Varm og fyldig lyd
 • Glimrende billedkvalitet
 • Imponerende dynamik
 • Autoopsætning

Minus:

 • Lidt forsigtig i overtoneområdet

Test: Billig og kompakt hjemmebiograf

07-12-2010: Har du en flot fladskærm, er oddsene store for, at du har tilsvarende flad lyd i tv-stuen. Læs artikel

Test af Yamaha YHT-S400, Panasonic SC-HTB10, Yamaha YSP-5100, LG HLB54S, Pioneer BCS-505

20-10-2010: Fladere tv giver et flot udseende – men dårligere lyd. Et lækkert anlæg løser problemet. Læs artikel

Guide: Her er fire bud på en hjemmebiograf

19-09-2011: Se her hvordan du kan bygge din hjemmebiograf - alt efter budget og ambitionsniveau. Læs artikel

Test: Fire billige og gode 3D-receivere

28-09-2010: Ægte 3D-oplevelser hjemme forudsætter en speciel skærm og afspiller. God lyd får du af en 3D-kompatibel receiver. Vi tester markedets første billige af slagsen. Læs artikel

Test: Hjemmebiograf på 12 kvadratmeter

17-08-2010: Lige startet på studiet? Her er fire håndplukkede hjemmebiografanlæg, som passer alt fra små til store hybler. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...