Find mere om:
Test: Pioneer SC-LX76 og Onkyo TX-NR1010 | elektronik.guide.dk

Test: Pioneer SC-LX76 og Onkyo TX-NR1010

Alle ved, at en kraftigere motor rykker bedst. Det gælder bestemt også i hjemmebiografen. Derfor går man aldrig galt i byen med receivere i sværvægtsklassen.

Intet kan blæse liv i filmlyden som en kraftig receiver. Kraftige strømforsyninger skal der til for at levere nok kræfter til alle kanaler. Men kvantitet er ikke nok, man har også brug for kvalitet.

Det får man helt sikkert i denne klasse – nemlig den nye generation af receivere med bedre lydprocessering, understøttelse af trådløs streaming af lyd og billede, og et potentiale for lydkvalitet i en klasse, hvor billigere receivere må give op.

Duel

Denne gang står slaget mellem sværvægterne Pioneer SC-LX76 og Onkyo TX-NR1010. Til 15.000 kroner befinder de sig klart i den veludrustede og kraftige ende af skalaen. Det inkluderer høj lydkvalitet og flere hundrede watt.

Pioneer kan drive ni højttalere med 180 watt hver, mens Onkyo holder styr på syv højttalere, hver med 200 watt.

De ekstra kanaler kan f.eks. bruges til at drive yderligere et par højttalere, som placeres over højttalerene i front for at skabe ægte 3D-effekt.

Pioneer SC-LX76 - D for dynamik

Pioneer-SC-LX76.jpeg

Med Klasse D-forstærkning satser Pioneer på høj effektivitet og lav varmeudvikling. Her er rigeligt med tilslutningsmuligheder plus kraftig og god lyd.

Pioneer SC-LX76 er en flot receiver med mange tilslutningsmuligheder, som demonstrerer, at det lønner sig at smide lidt ekstra penge på bordet for godt med kraft og lydkvalitet.

Den gør rigtig meget rigtigt og gengiver et rydeligt og naturligt lydbillede med meget kraft. Det, den mangler af opløsning i diskant og varme i bassen, vinder den igen med dynamik og attack og et stort og gnidningsløst lydbillede, hvad enten det er to eller flere kanaler.

Den når kun næsten til tops, hvad ren lydkvalitet angår. Men bevares, den lyder godt, og med AirPlay og hele ni forstærkertrin er det vanskeligt ikke at forelske sig i den med al dens fleksibilitet.

Samlet vurdering: fem af seks mulige stjerner

Pris: 14.999 kroner

Plus:

  • Hurtig og dynamisk
  • AirPlay

Minus:

  • Opleves lidt tynd i klangen

Læs hele testen af Pioneer SC-LX76 her.

Onkyo TX-NR1010 - Komplet nydelse (specielt anbefalet)

Onkyo-TX-NR1010.jpeg

Nye finesser forbedrer brugervenligheden på denne Onkyo. Lydkvaliteten er også så absolut på plads i en receiver, som er noget nær komplet.

Onkyo TX-NR1010 er en meget vellydende receiver. Den har glimrende kontrol over lydsporet, samtidig med at overtonerne kommer frem med luft og detaljer. Dialogerne på film er klare, luftige og med god fylde i brystklangen.

Samtidig er der fin kontrol over lydeffekterne. Har du ikke råd til topmodellen, er det her et rigtig godt kompromis. Nej, kompromis er ikke det rigtige ord. For 15.000 kroner skal man ikke føle, at man har købet noget knap så godt. Og det har du heller ikke, for det her er virkelig “the real thing” inden for flerkanals hi-fi og hjemmebiograf.

At receiveren desuden er brugervenlig, er et stort plus. Så må vi bare tilgive Onkyo, at de endnu ikke har fået AirPlay i deres receivere.

Samlet vurdering: seks af seks mulige stjerner

Pris: 14.999 kroner

Plus:

  • Kraftig
  • Finkornet lyd
  • Spotify integreret

Minus:

  • Mangler AirPlay

Læs hele testen af Onkyo TX-NR1010 her.

Test: Fem surround-receivere til hjemmebiografen - Gåsehud i alle kanaler

10-11-2013: Med både kraft og finesse er du garanteret seje filmoplevelser. Her finder du den receiver, du bare SKAL have. Læs artikel

Test: Otte smarte kompaktanlæg

03-04-2012: Hvis man ønsker god lyd til få penge, bør man bruge pengene på et kompakt stereoanlæg. Læs artikel

Test: Hjemmebiografens gladiatorer

20-02-2012: Topmodellerne blandt surroundreceivere kæmper om den ultimative hjemmebiografoplevelse. Læs artikel

Test: Kraftige 3D surround-receivere

24-10-2011: Skal du overgå biografoplevelsen hjemme, kommer du ikke uden om en kvalitetsreceiver. Læs artikel

Test: Heftig lyd fra billige forstærkere

26-09-2011: Først med lidt kraft kan man for alvor tale om ordentlige hjemmebiografoplevelser. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...