Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Forforstærker Naim NAC-N 272 | elektronik.guide.dk

Test: Naim NAC-N 272 og NAP 250 DR - Drømmelyd i særklasse

Et forstærkersæt med så udadreagerende dynamik, at man ikke skulle tro, det var muligt. Streame musik kan det også!

Forforstærker med DAC og streaming
Naim NAC-N 272
Naim

Effektforstærker
Naim NAP 250 DR
Naim

Plus:

Naim kombinerer musikalitet med en så eksplosiv dynamik, at man skulle tro, der var tale om flere hundrede watt. Muligheden for opgradering er kærkommen, og brugervenligheden er fremragende.

Minus:

At opgradere til en bedre strømforsyning mere end fordobler prisen på forforstærkeren!

Fakta:

Naim NAC-N 272

 • Type: Forforstærker med DAC og streaming
 • Analog ind: 2 x RCA, 1 x DIN
 • Digital ind: 2 x koaksial, 2 x BNC, 3 x optisk
 • Analog ud: Variabel og fast (både DIN og RCA)
 • Digital ud: BNC
 • Netværk: Spotify Connect, Tidal, AirPlay, Bluetooth, internetradio, UPnP
 • Formater: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, AAC, DSD64, MP3, WMA, Ogg Vorbis
 • Betjening: iOS- og Android-app
 • Andet: Wi-Fi og Ethernet
 • Pris: 37.500 kr.

Naim NAP 250 DR

 • Type: Effektforstærker
 • Strøm: 2 x 80 W
 • Analog ind: 1 x XLR (ubalanceret)
 • Højttalerudgange: 2 x banan
 • Pris: 39.900 kr.

Vi har testet flere overkommelige Naim-produkter, der skiller sig ud med masser af dynamik og spilleglæde. Vi var derfor spændt på at se, hvad lidt tungere sager fra producenten har at byde på af underholdende musik. Og hvad er så bedre end at prøve det nye forstærkersæt NAC-N 272 og NAP 250 DR? Oven i hatten har importøren lånt os en række forskellige opgraderinger, så vi kan høre, hvad der sker, når man smider endnu flere penge på bordet.

Naim bryder sig ikke om at have hundredvis eller tusindvis af W, hvis ikke den første watt lyder rigtigt. Derfor skal man op i de allerdyreste topmodeller for at få meget mere end 100 W. I1 stedet arbejder de meget med at holde musiksignalet så rent som muligt, før det i det hele taget når udgangstrinnet. I nogle tilfælde går de endda så vidt som til at udskille strømforsyningen i sit eget kabinet!

Forforstærker med streaming

Hvis du har set Naim-produkter før, vil du også nikke genkendende til disse to. Produkterne i Classic-serien – som forforstærkeren NAC-N 272 og effektforstærkeren NAP 250 DR tilhører – ligner til forveksling Naims overkommelig XS-serie. Forskellen ligger i detaljerne, såsom tykkere frontplade, bedre mekanisk dæmpet chassis og mere omhyggelige samlinger mellem pladerne.

nap250_2.jpg

nap250_rear DR.jpg

NAC-N 272 har indbygget musik-streaming, så man ikke behøver en lydkilde oveni, såsom en cd-afspiller. Den kobles til hjemmenetværket og betjenes med Naims app til smartphone eller tablet. En række musiktjenester er indbygget, deriblandt både Tidal og Spotify.

Bluetooth er der også, men endnu vigtigere er muligheden for at streame højopløste lydfiler i højere kvalitet end cd. Dem kan NAC-N 272 streame fra en netværkstilsluttet pc, Mac eller NAS, eller du kan simpelthen stikke en USB-nøgle direkte ind bagpå.

For et tillæg til prisen kan du til og med få DAB-radio. Altså en komplet underholdningspakke, som kun mangler effektdelen!

Effekt er ikke alt

Apropos effekt, så leverer effektforstærkeren NAP 250 DR kun 2 x 80 W, men den enorme ringkernetransformator indeni er der med god grund. På korte transienter kan forstærkeren nemlig levere hele 400 W, så du skal ikke være bange for, at den får åndenød.

nac-n272_rear.jpg

nac-n-272_internals_0.jpg

Faktisk er det bare at læne sig tilbage og nyde musikken.

Mageløs rytme

Lyden af dette forstærkerset er så klokkeren med så jernhård kontrol over dynamikken, at det er svært at tro, at effektforstærkeren har kun 80 watt pr. kanal. Men den leverer varen – og lidt til!

Lyden er fremadlænet uden at være pågående. Rytmesansen er noget af det sejeste, jeg har hørt, og instrumenter og stemmer kommer så klart frem, at man bare må elske, hvad man hører. Der er også strøm nok til at trække temmelig tungtdrevne kvalitetshøjttalere.

Opgradér forforstærkeren med den eksterne strømforsyning XPS og hør, hvordan lydbilledet vokser, og musikerne bliver mere aggressive. Man får mere af det hele! Man kan få lidt mere endnu ved at vælge effektforstærkeren NAP 300 DR med egen strømforsyning. Men det er ikke meget. Fornuften siger, at det holder med NAP 250 DR.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Mark Levinson No. 585

17-06-2015: En af verdens bedste forstærkere. Punktum. Læs artikel

Test af Technics R1

27-05-2015: Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige. Læs artikel

Test af Quad II Classic

20-01-2015: Retro-rørforstærker med moderne klang, tilpasset analogfans med en stor vinylsamling. Læs artikel

Test af Naim SuperUniti

24-05-2012: Efter stor succes med Uniti-serien har Naim valgt at følge op med en ny topmodel. Læs artikel

Test af Naim Unitiqute

20-12-2010: Naim Unitiqute er et af de mest cool hi-fi produkter, vi har testet længe. Hvem har sagt, at hi-hi skal være kedelig? Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...