Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Hegel H360 | elektronik.guide.dk

Norske Hegel er klar med sin bedste forstærker nogensinde

Den nye H360 er den bedste – og dyreste – integrerede forstærker, Hegel nogensinde har lavet.

Forstærker
Hegel H360
Hegel

Plus:

Meget få integrerede forstærkere har strammere og kraftigere bas end H360. Samtidig er opløsningen i overtonerne nærmest gasagtig. Føj hertil musik-streaming via netværket, og besiddetrangen er en realitet.

Minus:

Hi-fi er blevet dyrere, og Hegel er ingen undtagelse. Til næsten 40.000 kr. kan vi ikke længere tale om et kup.

I dag vil en forstærker uden digitale indgange anses som underlig, også i high-end segmentet. Man forventer at kunne koble tv, medieafspiller, spilkonsol og computer digitalt til forstærkeren.

Det har Hegel for længst taget konsekvensen af, og på bagsiden af H360 finder vi hele tre optiske indgange samt en koaksial. En asynkron USB-indgang modtager det digitale lydsignal fra computeren og understøtter i praksis stort set alle opløsninger: Op til 24 bit/192 kHz PCM plus det mere sjældne DSD-format op til 5,6 MHz (DSD128 = 128 x cd’ers sampling-frekvens).

Streaming

Men Hegel er gået et skridt videre med at implementere musik-streaming. Ikke bare AirPlay, som vil glæde Apple-brugere, men også den mere universelle DLNA-protokol.

Takket være den kan du streame musik direkte og trådløst fra din smartphone eller computer, helt uafhængigt af mærke og operativsystem. Du skal bare have en app, der understøtter det. F.eks. Linn Kinsky eller JRiver Media Center, som begge er gratis.

H360Front.jpg

Først og fremmest lydkvalitet

Det er dog ikke primært de digitale tilslutningsmuligheder, der skaber en forstærker. Derimod er lydkvaliteten det aller-allervigtigste. Og ofte en god portion effekt oveni – ikke kun for at spille højt, når det gælder, men også for at have benhård kontrol helt ned i dybbasområdet, når man spiller lavt. Et musiksignal er komplekst at gengive, selv inden for en forstærkers komfortzone.

Den nye H360 overtager efter den fremragende H300, som vi i 2012 gav topkarakter og stående ovationer. Den har siden været vores reference i prisklassen omkring 30.000 kr. på grund af “sit ærlige væsen og sine svulmende muskler”.

Men da H160 sidste år sendte den tidligere reference til omkring 20.000 kr., nemlig H200, på pension, fik Hegel et ikke helt uvæsentligt problem. For selv om H160 med sine 2 x 150 W ikke havde samme muskuløse udtryk som H300, havde den en hurtigere og mere åben levering af transienter fra mellemtoneregisteret og opad i overtonerne. Hvilket også gav en mere åndende gengivelse af bas-instrumenter.

Og da man ikke kan have, at en dyr forstærker ikke overgår sin lillebror på alle områder, var tiden inde for H300 til at give stafetten videre.

H360Back.jpg

Forstærkeren i praksis

H360 er Hegels bedste integrerede forstærker nogensinde. Det siger ikke så lidt, da de gennem tiderne har haft flere, der nærmest har fået os til at tabe kæben. Men ingen af dem har haft samme vanvittige baskontrol kombineret med en næsten magisk finkornethed i overtonerne. Den forener styrken fra H300 med hurtigheden og luftigheden fra H160, og er kort sagt en krudttønde med elegance.

Ulempen er, at med højere kvalitet følger højere pris. Med en prisseddel på 39.000 kr. kan vi ikke længere diske op med klicheer som “smæk for skillingen” og “røverkøb” som ved tidligere referencer til 20.000 kr.

Prisen nærmer sig nu high-end mærket, og så bliver kravene til lydkvalitet så meget desto større. I denne prisklasse er Hegel ikke ene om at tilbyde både kraft og raffinement i samme pakke, men der er ingen tvivl om, at forstærkeren indfrier – og lidt til – på alle punkter.

At H360 er en kanongod forstærker, er hævet over enhver tvivl. Og plus i karakterbogen for AirPlay og DLNA-streaming!

Læs den fulde test hos Lyd & Billede

  • Type: Integreret forstærker
  • Effekt: 2 x 250 W
  • Netværk: AirPlay og DLNA (Ethernet)
  • Digital ind: 1 x koaksial, 3 x optisk, asynkron USB
  • Analog ind: 1 x XLR, 1 x RCA, 1 x HT bypass (RCA)
  • Digital ud: Koaksial
  • Analog ud: 1 x variabel (RCA), 1 x fast lydniveau (RCA)
  • 12V trigger: 3,5 mm mini-jack
  • Mål og vægt: 15 x 43 x 38 cm / 20 kg
  • Pris: 39.000 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Technics R1

27-05-2015: Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige. Læs artikel

Nyhed: Når lydkvaliteten er det vigtigste

13-04-2015: Med Sigma SSP vil Classé give den bedst mulige lydkvalitet ved at bruge færre penge på unødvendige funktioner. Læs artikel

Test: De bedste digitale afspillere

23-01-2012: Enten du er til musik eller film, har du brug for en kilde, der leverer den bedste kvalitet. Læs artikel

Test: De bedste forstærkere

17-01-2012: Gode højttalere blomstrer kun med en god forstærker til at drive dem. Her er tre bud. Læs artikel

Test af Mark Levinson No. 585

17-06-2015: En af verdens bedste forstærkere. Punktum. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...