Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Dynaudio Focus 200XD | elektronik.guide.dk

Test af Dynaudio Focus 200XD

Med indbyggede forstærkere kan Dynaudios højttalere spille bukserne af det meste.

Aktive kompakthøjttalere
Dynaudio Focus 200XD
Dynaudio

Plus:

Velkonstruerede og vellydende højttalere, der spiller langt sejere, end størrelsen tilsiger. En praktisk løsning for musikelskere med pladsproblemer i kraft af integrerede forstærkere.

Minus:

Ingen USB eller optisk digitallyd uden en ekstra boks, som også koster ekstra.

De professionelle har gjort det i årevis. De fleste lydstudier bruger dem, og nu er de i fuld fart på vej ind i tusindvis af hjem. Aktive højttalere med indbygget forstærker har nogle fordele, som man ikke får med separate forstærkere, f.eks. at de i mange tilfælde er langt mere praktiske i brug.

De kan også lyde bedre. Beviset på det kommer i form af et par relativt kompakte højttalere, der har alt, hvad man behøver, indbygget: Dynaudio Focus 200XD.

Disse højttalerne skal ikke sammenlignes med de pc-højttalere, som mange bruger sammen med en laptop og Spotify, eller med en soundbar, som også har forstærker indbygget. Nej, det er high-end højttalere, der er lavet til musikelskere. Hvad enten de sidder bag kontrollerne i et studie eller slapper af hjemme i sofaen.

Hvorfor aktive?

Purister vil sikkert rynke på næsen af aktive højttalere, fordi det fratager dem muligheden for opgradering. Men det er lidt pointen med aktive højttalere. Når man laver forstærkere, der er tilpasset specielt til højttalerne, undgår man mange af de problemer, man ellers kan komme ud for med separate forstærkere.

I aktive højttalere som Focus 200XD er der ingen passive delefiltre, der kan give signaltab. For hvert element i højttalerne har sin egen 150 W forstærker, der driver netop dette element. Et ideelt match altså, hvis ingeniørerne gør deres arbejde ordentligt. Så slipper man for impedansproblemer, og en digital signalprocessor giver bedre kontrol over fasevinkler, frekvensgang og forvrængning.

Det gør selvfølgelig højttalerne dyrere, men til et par passive højttalere skulle man alligevel købe en forstærker, som nemt kan fordoble de samlede udgifter.

focus_200_xd_detail_white_11.jpg

focus_200_xd_detail_white_04.jpg

Dynaudio-højttalerne koster ca. 35.000 kr. parret, og her er forstærkerne med i regnestykket. For 200XD har ikke alene to 150 W forstærkere i hvert kabinet; med digital forstærkning får man også understøttelse af en ekstern DAC til digitale lydkilder med op til 24 bit/192 kHz højopløst lyd.

Man behøver altså ikke en separat forstærker. Kun en lydkilde. Den kan også være analog, for højttalerne har også analoge indgange. Men de mangler USB- eller optisk digital lydindgang. Hvis man vil tilslutte lydkilder som f.eks. en bærbar computer med USB-udgang, skal man bruge Dynaudios Xeo Hub til 2.000 kr. Som er en trådløs tilkoblingsboks med flere digitalindgange, der udvider forbindelsesmulighederne til højttalerne.

Der følger faktisk en fjernbetjening med til højttalerne, som også kan styre volumen, indgangsvælger og on/off på Xeo Hub.

DYN_Xeo_hub_side.jpg

Man kan tilkoble en anden trådløs modtager, såsom Apple TV eller Airport Express, og streame højopløst lyd til højttalerne via en Xeo Hub. Eller bruge en Hegel HD25 eller Auralic Vega DAC som digital forforstærker til højttalerne.

I princippet kan 200XD også bruges med en tilsluttet mobiltelefon, men de fortjener bedre lydkilder for at udnytte deres potentiale. Det er nemlig stort.

DYN_Focus_XD200_white_01_wht.jpg

Læs den fulde test af Dynaudio Focus 200XD hos Lyd & Billede

2-vejs basrefleks

39 Hz – 24 kHz frekvensområde

150 + 150 W forstærkere

Koaksial digital ind/ud

19,8 x 36 x 30,7 cm

Pris: 34.999 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Technics R1

27-05-2015: Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige. Læs artikel

Test af Dynaudio Contour S 3.4 Limited Edition

03-04-2016: Her har Dynaudio taget en vinderopskrift og spenderet lidt mere på de vigtigste komponenter. Resultatet er musikalsk altædende højttalere, som på flere områder kan sammenlignes med de allerbedste. Læs artikel

Test af Dynaudio Focus 600 XD

06-07-2015: High-end højttalere med en lyd, der er til at græde af glæde over, og som let kan gøres trådløse. Gør plads i stuen! Læs artikel

Nyhed: Ny Dynaudio Focus XD-højttalerserie glæder vi os til at høre

19-10-2014: Med indbyggede forstærkere og DAC er XD-højttalerne ypperlige til det moderne hjem, hvor man er kræsen med lyd. Læs artikel

Test af Dynaudio Confidence C1 Signature

07-11-2013: De små danske højttalere spiller musik, så man får gåsehud, og tårerne presser sig på. Her er virkelig noget til både øjne og ører. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...