Find mere om:
Aavik Acoustics har ramt high end-niveau.. | elektronik.guide.dk

Aavik Acoustics har ramt high end-niveau med ny forstærker

Med 150 rene W og en forforstærker med DAC tager danske Aavik Acoustics for alvor springet ind i high-end.

De har kun et års tid på bagen, og lancerede på sidste års CES-messe en integreret 300 W forstærker, kaldet U-300, som vi tidligere har beskrevet.

Nu er tiden kommet til en forforstærker og en effektforstærker. Forforstærkeren C-300 ligner den integrerede forstærker på en prik, men elektronikken er endnu mere eksklusiv end i kontroldelen af U-300.

Her er der en indbygget digitalkonverter med fem indgange, som omclocker signalet til 200 kHz/24 bit PCM-format, samt support for DSD-filer for dem, der har brug for det.

Aavik-C300-rear_white_bg.jpg

Den har to USB-indgange, som er elektrisk adskilt. En for DSD og en for PCM-filer. I praksis betyder det, at den bruger to separate DAC’s, der tager sig af hver sin indgang.

LÆS OGSÅ: Bluesound fåt højopløst MQA

Det er også en pladespillerindgang om bord. Den er tilpasset moving coil-pickup’er, som har lavere signal end de mere udbredte MM-pickup’er. Med 62 dB forstærkning og justerbar belastningsimpedans fra 50 til 5000 ohm kan den tilpasses til de fleste MC-pickup’er.

U-300_front_blackbg.jpg

Den 35 kg tunge effektforstærker leverer 150 W i hver kanal. Og ikke en hvilken som helst slags watt, men såkaldt klasse A, hvor udgangstransistorerne kører konstant uden at skifte mellem hinanden. Det giver lavere forvrængning og renere lyd. Samt en hulens mængde varme.

LÆS OGSÅ: Trådløse højttalere fra McIntosh

Forstærkeren har meget kort signalvej og kører med fire 600 W-strømforsyninger, der tilsammen leverer 2.400 W og mere end 80 A strøm, hvilket burde række et godt stykke af vejen. Selv hvis du har tungtdrevne højttalere.

Ligesom firmaets første forstærker i fjor præsenterede Aavik Acoustics forstærkeren i Las Vegas under CES 2016.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Technics R1

27-05-2015: Test: Technics er tilbage med et anlæg, der byder på musikmagi i eventyrklassen. Men det koster også det halve kongerige. Læs artikel

Test af McIntosh MHA100

05-11-2014: Amerikansk kubiklyd med finesse i en forstærker, der kan huse dine digitale lydkilder og spiller lige så godt i højttalerne som i hovedtelefonerne. Læs artikel

Test af Dynaudio Focus 200XD

26-04-2015: Med indbyggede forstærkere kan Dynaudios højttalere spille bukserne af det meste. Læs artikel

Nyhed: Når lydkvaliteten er det vigtigste

13-04-2015: Med Sigma SSP vil Classé give den bedst mulige lydkvalitet ved at bruge færre penge på unødvendige funktioner. Læs artikel

Nyhed: Comeback for T + A Revolution-serien

10-04-2015: Tyske T + A har glædet os før med vellyd, så derfor glæder vi os lidt ekstra ved nyheden om, at den nye R-serie er på vej. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...