Find mere om:
Test af seks fede fladskærme | elektronik.guide.dk

Test af seks fede fladskærme

Her er seks veludstyrede tv på 46-47 tommer, som ikke dræner tegnebogen.

Tro det eller ej: Det er ikke længere nødvendigt at købe ”deluxe-udgaven” for at få adgang til alle de nyeste tv-finesser. Tv i mellemprisklassen har nu fået både finesser og billedkvalitet, som tidligere var forbeholdt de allerdyreste topmodeller.

Grunden er ganske enkel: For at skabe et bredt nok nedslagsfelt for 3D-film og smarte tjenester har producenterne set sig nødsaget til at tilbyde disse finesser ikke bare på deres topmodeller, men også nedad i sortimentet. Det er utvivlsomt gode nyheder for os, som ikke ønsker at brænde hele husholdningsbudgettet af for at hænge et tv på væggen.

Perfekt kompromis

I år har vi set, at de store skærme på 50”-55” er faldet i pris, hvilket også sætter pres på de mindre tv. 46”-47”-modellerne er de mest populære størrelser, fordi de byder på et passende stort billede i de fleste stuer uden at optage for meget plads eller blive for dominerende. Det byder på væsentligt større billedareal end 40”-42”-modellerne samtidig med, at de er et godt stykke under pladsbehovet til en 50”-model.

Testen

Vi har samlet en håndfuld 46” og 47”-modeller i prisklassen 9-12.000 kr. fra de mest kendte leverandører. Alle tv'er er godt udstyret med den seneste teknologi som 3D og smarte funktioner samt trådløst internet, som forenkler tilslutningen. Samtlige tv'er er også LCD-baserede skærme med kantmonteret LED-belysning, som er den mest udbredte teknologi i dag.

LG 47LM760 - Smart og lækker

LG 47LM760.png

LG 47LM760 er et meget veludstyret tv med markedets bedste smart-fjernbetjening, men det mangler lidt billedkvalitet i forhold til de bedste.

LG-skærmen udmærker sig ved meget god lysstyrke/kontrast, uden at billedet bliver hårdt eller anstrengende at se på takket være den gode lysfordeling. Derfor fremstår billedet mere brilliant og levende end hos mange af konkurrenterne. 47LM760T kan imidlertid ikke byde på helt det samme sortniveau som Sony og Samsung, og skarpheden under bevægelser er heller ikke på højde med disse. En bonus for 3D-fans er alligevel, at LG-skærmen benytter passive 3D-briller, som giver en mere behagelig 3D-oplevelse end mange af de aktive løsninger.

LG 47LM760T er en veludstyret skærm med høj billedkvalitet. Helt på niveau med testens allerbedste er LG imidlertid ikke: Den mangler det allersidste på skarphed og sortniveau for at nå helt til tops.

Samlet vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 11.000 kr.

Plus:

 • Veludstyret og brugervenligt

Minus:

 • Mister skarphed under bevægelser

Læs hele testen af LG 47LM760 her.

Panasonic TX-L47DT50Y - Flot farvegengivelse

Panasonic TX-L47DT50Y.jpg

Panasonics plasmaskærme er berømte for deres gode billedkvalitet, men i år har japanerne ønsket at konkurrere med Samsung og LG på ”hjemmebane” med nye, flotte LED-baserede skærme.

I denne skærm bruger Panasonic sit eget billedpanel, IPS Alpha. Den fremmeste egenskab for denne skærm er den gode betragtningsvinkel, som gør, at man får et godt billede med jævne farver, selv når man ikke sidder direkte foran skærmen. Panasonic-skærmen byder også på en meget god farvegengivelse lige ud af kassen – her er det ikke nødvendigt at lave de store justeringer for at få et naturligt billede.

Panasonic-skærmen er et godt allround-tv. Det har skarpe billeder og god farvegengivelse og er nemt at betjene. Det mangler bare lidt sortniveau og kontrast for at nå helt op til de bedste.

Samlet vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 12.500 kr.

Plus:

 • Flot design og byggekvalitet
 • Bred indsynsvinkel

Minus:

 • Begrænset sortniveau

Læs hele testen af Panasonic TX-L47DT50Y her.

Philips 47PFL6007T/12 - Stærkt køb (bedste køb)

Philips 47PFL6007T.png

Philips er tilbage i fin form med denne slanke og højtydende budgetskærm.

Efter et let trim af billedindstillingerne bliver billedet fra Philips-tv'et meget godt med meget god kontrast og det totalt set dybeste sortniveau i testen. 47PFL6007 kan nemlig levere ordentligt sort og ikke bare blågråt som konkurrenterne, og takket være en relativt mat skærmoverflade er den heller ikke nævneværdig plaget af refleksioner.

Philips-skærmen er lidt træg og har foreløbig ikke den mest udviklede smart-portal, men billedkvaliteten bidrager i høj grad til at trække helhedsindtrykket op. Hvis du først og fremmest skal have et tv til at se tv på, er dette et godt valg. Anbefales.

Samlet vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 9.000 kr.

Plus:

 • Meget godt sortniveau
 • Glatte bevægelser

Minus:

 • Træge menuer

Læs hele testen af Philips 47PFL6007T/12 her.

Samsung UE46ES6805 - Smart folke-tv (specielt anbefalet)

Samsung UE46ES6805.png

Samsungs 6-serie er ikke bare lækker at se på, den giver også den mest komplette smart-oplevelse i testen.

46ES6805 er en noget nedtrimmet version af topserien 8005, hvor Samsung har fjernet muligheden for styring via stemme eller bevægelse, men beholdt processorkraften, således at smartfunktionerne er lige så hurtige som på topmodellen.

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internetportal, gode tilslutningsmuligheder og en billedkvalitet, som er tæt på topklasse, er dette tv utvivlsomt et godt køb. Lyden er også blevet bedre i forhold til forrige generation.

Samlet vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 10.000 kr.

Plus:

 • Meget god kontrast
 • Veludviklet smartportal

Minus:

 • Nogen lyslækage fra baglyset

Læs hele testen af Samsung UE46ES6805 her.

Toshiba 46TL963 - Meget for pengene

Toshiba 46TL963.png

Der har været stille omkring Toshiba et stykke tid, men nu er japanerne tilbage med en ny serie med gode specifikationer og fornuftig pris.

Toshibas nye serie har fokus på billedkvalitet snarere end at kunne skilte med flest mulig finesser. Det har givet godt resultat i 46TL963' tilfælde. Trods prisforskellen på 1.000 kr. står den ikke langt tilbage fra testens bedste, når det gælder billedkvalitet.

Toshiba 46TL963 er ikke det dyreste tv i testen, men leverer flot billedkvalitet uden behov for de store justeringer. Vi føler alligevel, at denne model fremstår lidt ”afklædt”, da den mangler både 3D-briller og trådløst internet, sådan som den leveres i kassen.

Samlet vurdering:

 • 4 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 10.000 kr.

Plus:

 • God farvegengivelse og kontrast

Minus:

 • Sparsomt udstyret
 • Nogen lyslækage fra baglyset

Læs hele testen af Toshiba 46TL963 her.

Sony KDL-46HX753 - Bedst når det gælder

Sony KDL-46HX753.png

Hvis du er blandt dem, som sætter billedkvaliteten i højsædet, er Sony-skærmen det soleklare valg blandt testens seks deltagere.

Sony har en lang tradition for at lave gode budget-tv'er. 753-serien er en noget enklere udgave af den populære 853-serie, og 46HX753 er således en lillebror til 55HX853, som vi kårede til testvinder i sin klasse tidligere i år. Og der er helt klart familiære ligheder mellem de to: KDL-46HX753 har absolut det mest afbalancerede billede i testen og kan faktisk tilfredsstille selv de virkelig kræsne med hensyn til billedkvalitet.

Sony 46HX753 har ikke nødvendigvis det mest spændende udseende, og udstyrsmæssigt mangler den lidt i forhold til de koreanske udfordrere fra LG og Samsung. Men når det kommer til billedkvalitet, ligger Sony et hestehoved foran de andre, og dermed går 46HX753 af med en kneben, men alligevel velfortjent sejr!

Samlet vurdering:

 • 6 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 11.000 kr.

Plus:

 • Detaljer i sort
 • Jævn farvegengivelse

Minus:

 • Mager smartportal

Læs hele testen Sony KDL-46HX753 her.

Gigant-tv med 4K-opløsning 

Test af syv 50" tv’er i budgetklassen: Storskærmskup

01-02-2014: Store skærm på væggen der, hvilket billigt tv har det bedste billede i landet her? Vi har testet syv overkommelige 50-tommere i jagten på det bedste køb i budgetklassen. Læs artikel

Test: Smartere tv-underholdning

28-12-2011: Alle de store tv-producenter har nu lanceret tv med internetfunktioner, men er de værd at eje? Vi har set nærmere på de såkaldte smarte tv'er. Læs artikel

Test af seks VM-klare storskærme

16-02-2011: Det er vinter og VM-tid for skisport. Vi har testet seks skærme i størrelsen 50-55 tommer. Læs artikel

Test: Seks store fladskærme

07-09-2010: De populære skærme fået bedre billedkvalitet til lavere pris. Måske er det tid for en ny? Læs artikel

Test: De bedste tv-køb

15-11-2011: Nyt tv til jul? Her er fem gode alternativer, som ikke sprænger julebudgettet. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...