Find mere om:
Alt om Samsungs tv-modeller i 2014 | elektronik.guide.dk

Alt om Samsungs tv-modeller i 2014

Samsungs nye 2014-modeller er snart på butikshylderne. Her er alt, hvad du har brug for at vide!

Samsung er et tv-mærke, som nyder stor popularitet herhjemme. Det er kendt for god billedkvalitet og brugervenlighed, men også nyskabende design. Den koreanske producent har længe været en vigtig trendsetter på tv-markedet, og i år lægger den stor vægt på, at fladskærmen ikke længere skal være flad, men buet!

Buede tv-skærme

Bueformen introduceres på flere af Samsungs modelserier i 2014, og det samme gælder billedpaneler med Ultra-HD-opløsning, som i år bliver tilgængelige på langt flere modeller end tidligere.

Buede skærme er meget brugt i alt fra flysimulatorer til store biograflærreder, men hvad er egentlig hensigten med at krumme en tv-skærm? Lyd & Billede besøgte Samsung i Stockholm, hvor nordisk tv-produktchef Magnus Nilsson gav os baggrunden for bueformen:

“En af fordelene ved at have en krum tv-skærm er, at hele billedfladen får en tilnærmet ens afstand til seeren. Dette giver en bedre billedoplevelse, specielt for personer som sidder ude på siden, fordi yderkanten af billedet vender ind mod dem. Billedet vil også opleves som mere omsluttende, med færre reflektioner fra omgivelserne“, siger Nilsson.

Den krumning, som Samsung har valgt, giver optimal virkning ved en betragtningsafstand på tre-fire meter.

samsung_2014_1010813r-460x306.jpg

Nilsson kunne også fortælle, at Samsung har taget nogle billedbehandlings-tricks i brug for yderligere at udnytte bueformen. Funktionen Auto Depth Enhancer analyserer billedmaterialet og gør forgrunden skarpere end det, som ligger i baggrunden. Netop for at fremhæve dybdefornemmelsen i billedet.

Samsungs produktchef var for øvrigt enig i Lyd & Billedes observationer om, at fordelene med bueformen kommer bedst til udtryk på skærme i stort format, gerne 65 tommer eller mere.

LÆS OGSÅ: Google Movies nu i Danmark

Flere Ultra-HD-modeller

Næst efter bueformen bliver også tv med 4K/Ultra-HD-opløsning en vigtig tendens i år. 2013 var på mange måder et “prøveår” for det nye billedformat, men i år kommer både udvalget af tv, adgang til indhold og ikke mindst priserne til at bedre sig. Samsung samarbejder med en række indholdsleverandører, og deres 4K-modeller vil være forberedt til den nye 4K-tjeneste fra Netflix når de lanceres i løbet af april/maj.

Twin tuner og opgraderet smart-oplevelse

Samsung har forbedret både smartfinesser og tilkoblingsmuligheder på de nye 2014-modeller. Næsten samtlige tv'er kommer med en ny ”Smart Control” fjernbetjening med pegefunktion (kendt fra bl.a LG’s Magic Remote), som forenkler navigering i menuer og smartfunktioner.

Tv’ene har desuden fået mere processorkraft, og billeddelen har fået støtte for videokomprimeringen H.265/HEVC. På tilslutningssiden understøtter Samsung nu både HDMI 2.0, USB 3.0 og den mobile overføringsstandard MHL 3.0. Flere af modelserierne bruger en separat “One Connect” tilkoblingsboks, med kun et enkelt kabel mellem boks og tv.

LÆS OGSÅ: Alt om Sonys Bravia-fjernsyn i 2014

Flere af de mere kostbare Samsung-modeller får desuden to indbyggede tv-tunere, med dobbelt kortplads og krypteringsstandarden CI+. Det betyder, at man kan installere to programkort i tv’et og se et program, imens man optager et andet (PVR-funktion).

2014 Evolution Kit

Samsung lanserer to opgraderingskit for ældre smart tv-skærme i 2014. Den ene er beregnet til Full HDTV’er med intern kortplads (7 og 8-serien fra 2012/2013), og en anden til sidste års Ultra-HD skærme med separat koblingsboks (F9005). Begge opgraderer skærmene til 2014-funktionalitet, herunder støtte for HDMI 2.0. Begge sæt indeholder også den nye Smart Control-fjernbetjening.

LÆS OGSÅ: Sådan får du Netflix i 4K-opløsning

Modelserier

HU8505 (4K/Ultra HD)

Samsung UE65HU8505.jpg

Arvtageren i Samsungs populære designserie bliver selvfølgelig krum. Den får desuden et Ultra HD-billedpanel (3.840 x 2.160) og kommer med ekstern One Connect-boks med tilslutninger, som understøtter HDMI 2.0/HDCP 2.2/MHL 3.0 og HEVC/H.265 videocodecs.

 

H8005 (Full HD)

Samsung UN65H8005.jpg

Den “almindelige” 8-serie H8005 bliver ligeledes buet, men her har billedpanelet normal Full HD-opløsning, og tilslutningerne sidder internt i selve tv’et. Smartfunktionerne varetages af en Quad Core+ processor, og Samsung-skærmen har hurtigstartfinessen Instant ON, som betyder, at tv’et starter og er klar til brug på bare to sekunder. Ligesom fjernsyn gjorde, inden de blev smarte.

HU7505 (4K/Ultra HD)

Samsung UN55HU7505.jpg

I 7505-serien finder vi lidt billigere Ultra-HD skærme med traditionel flad facon. Modeludvalget spænder fra 48 og helt op til 75 tommer, med indebygget HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 og HEVC (H.265).

 

 

H7005

Samsung H7005.jpg

Den almindelige 7-serie byder på flade skærme med Full HD-opløsning. Billedkvaliteten skal stadig være udmærket takket være Samsung Ultra Clear billedpaneler med den allerede kendte teknik til lysstyring Micro Dimming Pro. På 7-serien er eksternt videokamera ekstratilbehør.

 

H6000

H6000.jpg

6000-serien består som hidtil af fornuftigt prissatte modeller, som takket være nedarvet teknologi fra højere modelserier er blevet ret velurstyret. 6000-serien inkluderer nu den nye Smart Control-fjernbetjening med både touch, gyrosensor og accelerometer for en hurtig og intuitiv betjening af smartfunktionerne.

Samsungs nye tv-modeller lanceres fra mars/april og fremefter. Priserne er i skrivende stund ikke offentliggjort.

Test: Nyt tv-format sprænger alle rammer

Test af Samsung 65JS9005

16-06-2015: Samsungs satsning på buede skærme sidste år medførte kun et skuldertræk fra vores side. Men deres 2015-model markerer en reelt comeback for den sydkoreanske producent! Læs artikel

Test af Samsung UE55H8005

22-06-2014: Samsungs 8-serie har længe været blandt markedets mest populære tv-modeller med lækkert design, smarte funktioner og fornem billedkvalitet. Kan årets buede nyhed leve op til forventningerne? Læs artikel

Test af nye 47"-55" tv: Større, smartere og bedre

29-05-2013: Årets nye tv’er er blevet smartere og slankere og giver mere billede for pengene. Vi har set på nogle af sommerens mest spændende tv-modeller! Læs artikel

Test: Hjemmebiograf på 12 kvadratmeter

17-08-2010: Lige startet på studiet? Her er fire håndplukkede hjemmebiografanlæg, som passer alt fra små til store hybler. Læs artikel

Test af Samsung 78JS9505 78-tommer tv

03-09-2015: Samsungs topmodel er ekstrem på alle måder, og hvis billedkvaliteten ikke tager pusten fra dig, vil du helt sikkert få åndenød af prisen! Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...