Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test: Seks multifjernbetjeninger | elektronik.guide.dk

Test: Seks multifjernbetjeninger

Multifjernbetjeninger gør det nemmere at bruge hjemmebiografen. Testens seks fjernbetjeninger koster fra 249-3.499 kr.

På stuebordet hos den almindelige dansker finder man højst sandsynlig mindst tre fjernbetjeninger. Har man desuden hjemmebiograf, bliver det let op til fem fjernbetjeninger. Ikke nok med at den fjernbetjening, man lige har brug for, er forsvundet, men det gør også brugen unødvendig kringlet.

Makroprogrammering

Den store forskel mellem enkle og multifjernbetjeninger, som bare kan styre flere apparater, og de avancerede, er, at sidstnævnte programmeres med makroen. Dette indebærer, at man kan knytte flere kommandoer til en eneste knap. For eksempel kan man have en knap til at se dvd. Den tilslutter så surroundmodtageren, dvd-afspilleren og tv´et, så vælges den rigtige HDMI-indgang på tv´et, slår modtageren over til surroundlyd og åbner pladeskuffen på dvd-afspilleren. Super enkelt for familiemedlemmerne, som synes, at anlægget er for vanskeligt.

Når man skal programmere disse makroer, anbefaler vi en fjernbetjening med skærm, da det gør det meget enklere at se, hvad man gør. Det går ganske vist også uden skærm, hvis det er få tryk med knapperne, og man ikke har brug for at lave noget avanceret.

Logitech Harmony 1100

Luksus kontrol

Logitechs opdaterede badboy ser imponerende ud og er latterlig enkelt at bruge.

Vil man have den absolut tydeligste og enkleste fjernbetjening, er Harmony 1100 vanskelig at slå. Symbolerne på den store touchscreen er meget pædagogiske. Så længe man har en computer tilgængelig, er den desuden vældig let at programmere, også for mere komplicerede funktioner. Derimod er det en ulempe, at man ikke kan bruge den med én hånd eller kan finde knapperne i mørket, når man ser film. Nyhederne er for få til, at man har brug for en opgradering, hvis man allerede har en Harmony 1000.

Pris:

 • 3.499 kr.

Plus:

 • Imponerende luksuriøs
 • Enkel programmering
 • Nem i brug

Minus:

 • Dyr
 • Upraktisk

Logitech Harmony 900

Fjernbetjeningen der har alt!

BEDST I TEST

En gennemtænkt og fuldt spækket fjernbetjening, der er nem i brug. Desuden er det den eneste i testen, som kan styre apparater, som står i et skab.

Harmony 900 er meget ergonomisk, let at programmere og enkel i brug med en perfekt blanding af fysiske knapper og touchscreen. Ønsker man at skjule apparaterne i et skab, er der ingen tvivl om, at det er denne model, man skal anskaffe sig. Den medfølgende infrarøde sender fungerer aldeles udmærket. Har man ikke brug for dette, bør man derimod købe vores forrige favorit, Harmony One, eftersom tilbehøret har gjort 900 næsten dobbelt så dyr.

Pris:

 • 2.599 kr.

Plus:

 • Perfekt greb
 • Meget enkel i brug
 • IR-sender inkluderet.

Minus:

 • Dyr

Philips Prestigo SRT 9320

Hverdagens fjernbetjening

BEDSTE KØB

Philips fjernbetjening er lige det, man har brug for til en bekvem håndtering af en normal hjemmebiograf, uden at det koster kassen.

Knapperne er få, men velvalgte og suppleres på en smart måde af den generøst udstyrede touchscreen. Det eneste hår i suppen er, at man ikke kan programmere funktionerne fra det medfølgende software. Konstruktionenskvaliteten er god, den er let at bruge og føles lige så luksuriøs, som navnet antyder.

Pris:

 • 1.699 kr.

Plus:

 • Enkel I brug
 • God touchscreen
 • Let at instille

Minus:

 • Ingen software
 • Tætsiddende knapper

Læs testen af de tre andre multifjernbetjeninger her

Test af Philips SRT 5120, Sony RM-VL1400T, Sony RM-VL610T

10-11-2009: Multifjernbetjeninger sørger ikke bare for orden på stuebordet, men gør det også nemmere for enhver at bruge hjemmebiografen. Testens seks fjernbetjeninger koster fra 249-3.499 kr. Læs artikel

Nyhed: Nu kommer Philips’ Android-tv

03-04-2014: Brug filmtjenester, spil og andre apps fra hyggesofaen. Læs artikel

Test af syv 50" tv’er i budgetklassen: Storskærmskup

01-02-2014: Store skærm på væggen der, hvilket billigt tv har det bedste billede i landet her? Vi har testet syv overkommelige 50-tommere i jagten på det bedste køb i budgetklassen. Læs artikel

Nyhed: Philips lancerer Android–baseret Smart TV

17-01-2014: Operativsystemet Android bliver integreret i Philips' 8000-modeller, som også får kraftfulde processorer og vil være velegnede til spil. Læs artikel

Test af nye 47"-55" tv: Større, smartere og bedre

29-05-2013: Årets nye tv’er er blevet smartere og slankere og giver mere billede for pengene. Vi har set på nogle af sommerens mest spændende tv-modeller! Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...