Find mere om:
Test: Sådan får du tv på din pc | elektronik.guide.dk

Test: Sådan får du tv på din pc

Du kan sagtens komme til at se tv på din pc-monitor, men hvilken løsning skal du vælge?

Når man alligevel skal have en skærm til sin pc, skal den vel også kunne modtage tv? For så har familien et ekstra tv-apparat, når der en tirsdag aften opstår kamp mellem Desperate Housewives og Champions League.

Skærmen skal naturligvis også have ekstra indgange, så den kan bruges som monitor til en spillekonsol.

Som udgangspunkt er et tv-apparat altid i det 16:9-format, som tv-programmerne udsendes i. En pc-skærm derimod kan være både i 16:9- og 16:10-format, og måske har den ikke ordentlige, indbyggede højttalere eller fjernbetjening som tv’et.

Flere muligheder

I en prisbillig pc-skærm med indbygget tv-tuner kan der være problemer med de kredsløb, som bruges til at varetage videodelen. Det er vigtige kredsløb, for de sørger for, at du får gode billeder, også når du ser tv i mindre god kvalitet som ældre serier eller film.

Du kan også vælge at købe en rigtig god pc-skærm uden indbygget tv-tuner. Det kræver så blot, at din pc har tuneren indbygget eller tilsluttet separat. På den måde kan du gå op i skærmkvalitet uden at skulle betale ekstra for tv-tuneren, som du jo allerede har.

Kontroller pc’ens grafikkort

En tredje mulighed er et tv med indgang for pc. Det kan du ikke blot benytte, når du vil se din yndlingsudsendelse – som ingen andre derhjemme har lyst til at kigge på – men også, hvis du vil se videoer fra computeren (fra harddisken, dvd eller Blu-ray) eller fra onlinetjenster som YouTube.

Du skal sikre dig, at din computer kan håndtere tv’ets 16:9-format, for ellers viser skærmen et billede, som ikke er perfekt i højde- og længdeforholdet. Man taler om, at der skal være pixel til pixel-forhold. Så har skærmen en opløsning på 1.920x1.080 pixels, skal dit grafikkort i computeren altså kunne håndtere dette format – tjek computerens specifikationsliste.

Og vinderen er ..

Datatid har testet tre skærmløsninger.

Philips 221TE2LB ender med at blive testvinder på grund af de mange tilslutningsmuligheder og den indbyggede tv-tuner, som gør at skærmen fungerer som tv med det samme, uden at du skal tilslutte en pc. På trods af visse mangler kalder Datatid skærmen for ”det perfekte match mellem tv og pc-monitor med udmærket billedkvalitet.”

Læs hele testen og mere om de enkelte skærmløsninger hos Datatid.

Nyhed: Computerskærm vil give biografoplevelse

23-12-2014: Philips Moda 2 lover stor lyd og godt billede til computeren. Læs artikel

Nyhed: Philips lancerer 4K-TV med Android og Spotify Connect

30-09-2014: Billedkvaliteten er i højeste klasse, og der er direkte adgang til apps fra Google Play og millionvis af sange på Spotify i Philips nye tv’er. Læs artikel

Nyhed: Test: Nyt tv-format sprænger alle rammer

09-03-2014: Nu kan du få tv-skærme med fire gange så høj opløsning som full HD. Skærmene går under betegnelsen UHD – Ultra High Definition – og de kan give tv-oplevelsen et kæmpe løft. Læs om den nye, endnu kostbare teknologi, og tjek den første stortest af fremtidens skærmformat. Læs artikel

Test af Philips 55PDL8908

28-08-2013: Med lækkert design og flot billedkvalitet er Philips 55PDL8908 et af årets hotteste tv’er! Læs artikel

Test af Philips' allerbedste tv

23-12-2012: Philips' bedste tv-modeller kommer sent, men godt: Vi har testet det mindste og det største i den eksklusive 9000-serie. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...