Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Panasonic TX-65CZ950 | elektronik.guide.dk

Test: Panasonic TX-65CZ950 - Referenceklasse

Panasonics nye OLED-tv leverer den bedste billedkvalitet, vi hidtil har set, og måleresultaterne er en studiemonitor værdige. Men det koster også!

4K-OLED tv
Panasonic TX-65CZ950
Panasonic

Plus:

Panasonics første OLED-skærm tager alt, hvad vi kender fra den banebrydende billedteknologi, og lægger endnu bedre billedbehandling oveni. Resultatet er udsøgt billedkvalitet med perfekt sortniveau og helt naturtro farvegengivelse.

Minus:

Både prisen i sig selv og prisforskellen i forhold til rigtig gode OLED-konkurrenter som LG kan være svær at sluge. Skærmen har et kunstigt skarphedsfilter, som virker mod hensigten.

Panasonics nye flagskib er et toptrimmet, buet luksus-tv beklædt med hvid alcantara på bagsiden og producentens nyeste billedforbedringsteknologi indeni. Producenten har også hentet hjælp fra Hollywood til at indstille farvepaletten helt rigtigt. Desuden er 65CZ950 den første OLED-skærm, der er godkendt af THX, med en egen finkalibreret Film-tilstand.

Tv’et ankom til redaktionen i en stor, tung trækasse med japanske stempler på. Efter en møjsommelig udpakningsproces kunne vi konstatere, at Panasonic-skærmen er mere end en ren LG-kopi: Ingeniørerne har åbenbart lagt en vis stolthed i gennemtænkte løsninger og lækkert design. Den tunge, forkromede fod monteres på tv’et med kraftige metalbeslag.

Selve tv-kabinettet virker som en lidt stivere og mere solid konstruktion end LG. Panasonic har også inkluderet monteringshuller til vægbeslag med VESA-standard på bagsiden, men så får man ikke brugt de lækre alcantara-dæksler, der netop er lavet til at skjule tilkoblinger og huller. Panasonic mener tydeligvis, at bagsiden er for flot til ikke at blive vist frem!

Billedkvalitet

Panasonic gik temmelig flot ud ved lanceringen og pralede med, at skærmen skulle være finjusteret og “perfekt lige ud af æsken”. Og de hævder, at deres ingeniører har formået at presse endnu bedre billedkvalitet ud af OLED-panelet, end LG selv er i stand til! Det vil således være temmelig pinligt, hvis teknikken ikke holder, hvad producenten lover …

Men 65CZ950 har intet at skamme sig over: Lige fra starten står det klart, at det har en langt mere korrekt billedæstetik end LG, især når vi sætter Panasonics THX-tilstand og LG’s ISF-ekspertindstilling op mod hinanden.

Panasonic-Alcantara-TX-65CZ950_1.jpg

Panasonics tv byder på alle de kvaliteter, vi forbinder med OLED, men er mere afbalanceret i sin brug af farver og kontrast. Det ser man allerede på hudtonerne, som er fri for røde farvestik. Panasonic har også en væsentlig mere neutral gråtoneskala, og hvor LG’s skærm har en tendens til at drukne i sort, graver 65CZ950 betydelig flere grå nuancer frem i mørke scener.

TX-65CZ950_CR-A.jpg

Japanerne har også formået at skabe lidt glattere bevægelser. Interpoleringsfunktionen Intelligent Frame Creation sørger for sømløse bevægelser uden de lejlighedsvise ryk og ujævnheder, som vi oplevede med LG 65EF950V. For fodboldinteresserede kan det være grund nok til at overveje en opgradering!

Når alt kommer til alt, er det dog tydeligt, at Panasonic har gjort et grundigt stykke arbejde med deres nye topmodel. Der er tale om subtile forskelle, men summen af de subtile forskelle tipper vægten i Panasonics favør. Resultatet er klart – simpelthen det bedste billede, vi nogensinde har set!

Konklusion

Testen efterlader ingen tvivl om, at Panasonic 65CZ950 fortjener referencestatus. Samtidig er det indlysende, at det ikke er et tv for alle! Med en prisseddel på ca. 80.000 kr. henvender det sig først og fremmest til dem, der er villige til at betale meget for de sidste pct.

Forskellen mellem Panasonic og en allerede fremragende OLED-konkurrent som LG er på pedantniveau, og selv for os er det svært at retfærdiggøre den store prisforskel. Panasonic TX-65CZ950 skal derfor først og fremmest betragtes som et “statement”-produkt, der viser, at Panasonic stadig er blandt de allerbedste, når det gælder naturtro billedkvalitet.

  • 65" 4K OLED, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI 2.0, 3 x USB
  • Netflix/HEVC
  • Studio Master Processor
  • Pris: 79.999 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: DX900: Nyt LCD-flagskib fra Panasonic

08-01-2016: Panasonic har ikke haft et ordentligt LCD-flagskib, siden den gamle topmodel AX900 blev udfaset. Det bliver der lavet om på i 2016. Læs artikel

Nyhed: Mere OLED og 4K fra LG – og flottere Netflix

06-01-2015: Mere OLED, mere 4K og bedre brugervenlighed er blandt LG's mange budskaber på CES-messen. Og et samarbejde med streaming-giganten. Læs artikel

Test af LG 65EF950V

29-01-2016: Mange drømmer om at have et OLED-tv derhjemme på væggen, men ikke alle er lige begejstrede for den nye bueform. Heldigvis har LG også en flad variant, der er mindst lige så god. Læs artikel

Nyhed: LG Signature 77G6 er et luksus-tv med rekordtynd konstruktion

09-01-2016: Den sydkoreanske producent har som forventet også givet billedkvaliteten en omgang med tryllestaven. Læs artikel

Test: LG 65EG960 er det bedste, vi har testet

29-10-2015: Billedkvalitet som dette skal man lede længe efter. LG’s topmodel er det sejeste tv, vi har testet i år. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...