Find mere om:
Nyhed: Bøjelige OLED-tv fra LG | elektronik.guide.dk

Nyhed: Bøjelige OLED-tv fra LG

Fremtidens skærme kan både bøjes, foldes og rulles sammen. Og så bliver de gennemsigtige, siger LG.

SEOUL - Lyd & Billedes udsendte medarbejder tilbringer denne uge i Seoul i Sydkorea, hvor LG har inviteret en stor del af den skandinaviske fagpresse. Temaet er det seneste inden for tv og hjemmeunderholdning.

AP_769125432657.jpg

Allerede ved ankomsten til den sydkoreanske hovedstad står det klart, at kendte mærker som LG og Samsung har en høj status i deres hjemland: Logoerne ses overalt på bygninger, hvor vi går. Men her på hjemmebane står de for meget mere end blot elektronik: Moderselskabet LG Corp spænder alene over 100 forskellige virksomheder inden for en lang række forretningsområder, lige fra telekommunikation til tandpasta.

LÆS OGSÅ: Så vildt bliver 5G

Blandt disse er det fristende at nævne LG Electronics, som er en af de største afdelinger, og det, som de fleste af os herhjemme forbinder med LG med, samt panelproducenten LG Display, der står bag udviklingen af OLED-teknologi.

Hvis du ikke har lagt mærke til de organiske OLED-lysdioder, er det tid til at sætte sig ind i teknologien. Opfinderen selv, dr Ching W. Tang, giver en god introduktion i denne video fra LG:

Toolbox - Youtube - Experts about OLED TV

Satser på OLED

lg-oled-family.jpg

Det er ingen hemmelighed, at OLED har været en vigtig prioritet for LG gennem de seneste år; et initiativ, der kun ser ud til at vokse fremover. Der investeres kraftigt i at øge produktionskapaciteten og reducere omkostningerne for i sidste ende at kunne tilbyde OLED-tv til konkurrencedygtige priser. Vi har allerede set priser på under 20.000 kroner for et 55 tommer Full HD med OLED, og vi venter spændt på at se, om større 65 tommer 4K-modeller også vil komme ned på et behageligere prisniveau.

Bøjelige skærme  en realitet om 2-3 år

LG startede den første fagdag i Seoul med at tale om tv-tendenser og den generelle udvikling på tv-fronten. De påpeger, at tendensen går i retning af større skærme, og at forbedret kvalitet på kildematerialet (herunder 4K - og senere 8K-opløsning) stiller højere krav til skærmkvaliteten. Her tror LG ikke uventet, at OLED-billedpaneler er i en unik position, ikke kun på grund af den overlegne kontrast, men også de fleksible egenskaber: De har allerede vist, at OLED-paneler kan gøres tynde nok til at kunne bøjes, foldes eller endda rulles sammen.

LÆS OGSÅ: Teknologi-brands er verdens mest værdifulde

Hvad er formålet med fleksible paneler, bortset fra, at det er alle tiders partytrick? Ifølge LG vil det i takt med, at OLED-skærmene når størrelser på 70-80 tommer eller endnu mere være en fordel, hvis skærmen kan rulles sammen efter brug og stuves af vejen ligesom et lærred.

Toolbox - Youtube - Flexible OLED Panel

Gennemsigtig OLED

Gennemsigtige OLED-paneler er en anden variation, der kan opfylde ønsket om et tv, der er usynligt, når det ikke er i brug, eller som kan ses fra begge sider.

Transparent-LG-OLED.jpg

LG har allerede fungerende prototyper inden for de nævnte principper, men det vil tage tid at udvikle skærmene til et niveau, der er robust og ikke mindst billigt nok til hjemmemarkedet. Ikke desto mindre forudser LG, at de første kommercielle løsninger kan være på plads inden for to-tre år, i første omgang indenfor markedsføring og digitale skilte.

OLED-belysning

lg-oled-light.jpg

Ved siden af tv arbejder LG på at udvikle OLED til andre formål, herunder belysning. OLED-paneler kan med tiden blive en konkurrent til konventionelle LED’er takket være en slank formfaktor, høj effektivitet og præcis farvetemperatur. Nogle af disse produkter sælges allerede på det koreanske marked. Også OLED-lysene kan bøjes, som i denne video:

Toolbox - Youtube - Chem Flexible OLED light panel

Mange af de produkter LG har vist, er stadig i “krystalkuglen”. I morgen fortsætter turen til LG Digital Park i Pyeongtaek for mere konkrete hands-on produktdemonstrationer af nyheder indenfor tv og audio/video. Vi lover at komme med yderligere opdateringer i takt med, at vi kommer over vores jetlag.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test: LG 65EG960 er det bedste, vi har testet

29-10-2015: Billedkvalitet som dette skal man lede længe efter. LG’s topmodel er det sejeste tv, vi har testet i år. Læs artikel

Test af LG 65EF950V

29-01-2016: Mange drømmer om at have et OLED-tv derhjemme på væggen, men ikke alle er lige begejstrede for den nye bueform. Heldigvis har LG også en flad variant, der er mindst lige så god. Læs artikel

Nyhed: Mere OLED og 4K fra LG – og flottere Netflix

06-01-2015: Mere OLED, mere 4K og bedre brugervenlighed er blandt LG's mange budskaber på CES-messen. Og et samarbejde med streaming-giganten. Læs artikel

Nyhed: LG Signature 77G6 er et luksus-tv med rekordtynd konstruktion

09-01-2016: Den sydkoreanske producent har som forventet også givet billedkvaliteten en omgang med tryllestaven. Læs artikel

Test af LG 65UF850V

08-06-2015: Under 25.000 kr. for et 65 tommers tv med 4K-opløsning? Ja tak! Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...