Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test: LG 65EG960 er det bedste, vi har.. | elektronik.guide.dk

Test: LG 65EG960 er det bedste, vi har testet

Billedkvalitet som dette skal man lede længe efter. LG’s topmodel er det sejeste tv, vi har testet i år.

4K OLED-tv
LG 65EG960
LG

Plus:

Med kulsort sortniveau, virkelighedstro kontrast og nu også suveræn skarphed repræsenterer denne OLED-skærm det ypperste, vi hidtil har set inden for tv.

Minus:

Det koster som sædvanlig en arm, når man skal have det fedeste tv på markedet. Og selv om billedpanelet er i særklasse, har nogle af konkurrenterne endnu skarpere billedprocessering.

large03.jpg

To billedinnovationer har præget udviklingen inden for tv de seneste år. Først fik vi OLED-teknologien, der med sine organiske lysdioder giver en dramatisk forøgelse af kontrasten sammenlignet med den aldrende LCD-teknologi. Derefter kom 4K UHD-billedformatet, der giver fire gange så høj opløsning som dagens Full HD-standard.

Læs også: Drømmebilleder du har råd til

Det LG-tv, som vi tester her, er den første model på markedet, som kombinerer de to teknologier i ét og samme tv. Det kommer der barberbladsskarpe billeder ud af.

Det har imidlertid taget lang tid, før teknikken kunne sættes i produktion, og i mellemtiden har konkurrenter som Samsung lanceret toptrimmede modeller, der – selv om de er baseret på traditionel LCD-teknologi – byder på ekstravagant billedkvalitet. Har OLED det, der skal til for at hæve billedkvaliteten til nye højder?

Brugervenlighed og funktioner

Ligesom andre 2015-modeller fra LG er 65EG960V udstyret med producentens nyeste WebOS-operativsystem, som byder på en lækker grafisk brugerflade og styring ved hjælp af LG’s pegefjernbetjening Magic Remote. Fjernbetjeningen er i år opdateret med flere praktiske hurtigknapper til menu- og kildevalg.

05_CLEAR-MOTION.jpg

WebOS fungerer rigtig godt i det daglige, og man bliver hurtigt fortrolig med pegefjernbetjeningen.

På indholdssiden er LG-skærmen udstyret med vigtige apps som YouTube og Netflix, begge i opdateret version. YouTube understøtter “casting” fra mobil eller tablet, hvilket betyder, at du kan bruge din bærbare enhed til at finde videoer med for så at “kaste” dem op på den store skærm.

Læs også: Skønheden

Netflix er den indholdsleverandør, der er længst fremme med underholdning i 4K-kvalitet. Vi havde fornøjelsen af at se flere episoder af thriller-serien The Black List i ægte 4K Ultra HD-kvalitet og var – for at sige det ligeud – voldsomt imponeret.

03_PERFECT-CURVE.jpg

LG har også bebudet, at 65EG960 vil være i stand til at gengive endnu bedre 4K-video i såkaldt HDR-kvalitet, når det bliver tilgængeligt – noget, som er værd at glæde sig til.

Billedkvalitet

Vi har tidligere testet OLED-teknikken i 55 tommers Full HD-format og blev vældig imponeret, men nu er det altså tid til en seriøs 65-tommer med ægte Ultra HD-opløsning. Tidligere erfaringer med OLED har vist, at teknikken er i særklasse, hvad angår kontrast, og her vi tænker især på den levende kontrast mellem forskellige dele af billedet.

Hvad sker der så, når man kombinerer denne teknik, der giver suveræn kontrast og farvegengivelse pixel for pixel, med et Ultra HD-billedpanel, der har alt 8,3 mio. af dem? Ikke så lidt.

Læs også: Udyret

Selv om der efterhånden findes mange gode LCD-skærme med 4K-opløsning, er der ingen, der når op på siden af OLED-skærmens imponerende billedskarphed. Selv når vi sammenligner med Samsungs kritikerroste topmodel JS9505, er der et relativt stort hul op til OLED’s suveræne skarphed.

06_ART-SLIM_2.jpg

Det bedste ved LG’s OLED-skærm er, at den virker helt uanstrengt og behagelig at se på. Mange 4K- og HD-skærme falder i den fælde at fremhæve konturerne kunstigt for at se mere imponerende ud – med det resultat, at de mindste detaljer viskes ud. OLED-skærmen har ikke den slags problemer og får både de største og de mindste detaljer i billedet klart frem.

Billedgengivelsen får en meget høj troværdighed og er nærmest identisk med den oprindelige optagelse, som producenterne så i studiet. En mulig ulempe kan være, at man også får ting med, som det ikke er meningen, at vi skal se. Hvis nogen har glemt en strøg maling på kulisserne, et hår på skuespillerens hage eller endda et støvfnug på linsen – ja, så ser man det på LG’s skærm.

Læs også: Paranoid Android

Det er ikke tilfældigt, at stadig flere af de professionelle aktører nu bruger OLED som studiemonitors. Ekstremt afslørende er en underdrivelse.

Konklusion

Her er der virkelig tale om et tv, som giver i både pose og sæk: Med fantastisk kontrast, bundløst sortniveau og knivskarpe detaljer, som kun en 4K-skærm kan give, er LG 65EG960 et tv for de virkelige entusiaster. Vi kan hånden på hjertet sige, at det er det bedste tv, vi har testet. Men pengepungen skal virkelig være i orden.

04_SELF-LIGHTING-PIXELpsd.jpg

Uanset om man har økonomien til det eller ej, så har man dog lov til at glæde sig over, at tv-udviklingen har taget et skridt i den rigtige retning. Til næste år spår vi, at mange flere producenter går over til OLED, og så kan det tænkes, at prisen tager et spring den rigtige retning for alle, der går op i billedkvalitet.

Du kan læse hele testen her.

  • 65" 4K OLED-tv, 3840 x 2160
  • 3 x HDMI 2.0, 2 x USB
  • MPEG4
  • Netflix/HEVC
  • Magic Remote

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af LG 65EF950V

29-01-2016: Mange drømmer om at have et OLED-tv derhjemme på væggen, men ikke alle er lige begejstrede for den nye bueform. Heldigvis har LG også en flad variant, der er mindst lige så god. Læs artikel

Nyhed: Bøjelige OLED-tv fra LG

15-10-2015: Fremtidens skærme kan både bøjes, foldes og rulles sammen. Og så bliver de gennemsigtige, siger LG. Læs artikel

Nyhed: LG Signature 77G6 er et luksus-tv med rekordtynd konstruktion

09-01-2016: Den sydkoreanske producent har som forventet også givet billedkvaliteten en omgang med tryllestaven. Læs artikel

Nyhed: Mere OLED og 4K fra LG – og flottere Netflix

06-01-2015: Mere OLED, mere 4K og bedre brugervenlighed er blandt LG's mange budskaber på CES-messen. Og et samarbejde med streaming-giganten. Læs artikel

Test: Hjemmebiograf på 12 kvadratmeter

17-08-2010: Lige startet på studiet? Her er fire håndplukkede hjemmebiografanlæg, som passer alt fra små til store hybler. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...