Find mere om:
Årets fem bedste fladskærme | elektronik.guide.dk

Årets fem bedste fladskærme

Fra 40" til 63" - her er de bedste fladskærme, Lyd & Bilde testede i 2010.

LCD-tv - Samsung UE40C6715

Samsung overhalede alle indenom med sine helt tynde LED-baserede LCD-skærme sidste år. Nu er det blevet mere jævnbyrdigt, men Samsung skiller sig fortsat ud, når det gælder design.

Den nye 6715-serie har fået en hvid, bølgeformet ramme med gennemsigtig kant. Samsung-skærmen kommer med deres netportal internet@TV, som er en af de bedste netportaler, vi har testet, og som giver adgang til blandt andet Facebook, Twitter og YouTube. Samtidig har du mulighed for at downloade spil og software fra Samsungs egen ”App Store”. Samsungs fjernbetjening (som også er hvid) har store og tydelige knapper, og første gang du tænder for tv'et , får du forklaret de forskellige tilslutninger grafisk på skærmen. En egen opsætningsassistent gør det nemt at indstille kanaler og indgange.

Billedkvalitet

Lige ud af kassen imponerer UE40C6715 med et meget farvestærkt og kontrastrigt billede og særlig god skarphed. Selv tv-udsendelser i almindelig standard ser overraskende skarpe og detaljerede ud. Samsungs bevægelseskompensering er desuden meget effektiv. Bevægelserne er glatte og glidende uden efterslæb, selv når vi bruger funktionen på HD-materiale. På film foretrækker vi at skrue funktionen af, men på almindelige tv-udsendelser kan man med fordel lade den være på, da den bidrager til en øget oplevelse af skarphed.

Samsung viser atter en gang, at man tør tænke anderledes, når det gælder design, og UE40C6715 er virkelig et friskt pust blandt fladskærmene. Et veludstyret og stiligt allround-tv og en velfortjent vinder af titlen bedste LCD-tv i år.

Pris:

  • 9.279 kr.

LCD-tv, high-end - Philips 58PFL9955 Cinema 21:9

3D-arvtageren til sidste års bogstaveligt fedeste tv er her, og nu er den superbrede Philips Cinema 21:9 endelig blevet moden.

Ideen med et tv i 21:9 biografformat er ikke ny, men hollænderne er indtil videre de eneste, som har været modige nok til at producere det. Første generation Cinema 21:9 var et spændende koncept, men en skuffelse rent billedmæssigt. I år har Philips gjort det eneste rigtige og indlemmet Cinema 21:9 som et fuldgyldigt medlem i 9000-familien. Dermed er det blevet en topmodel med sidste generation LED-bagbelysning, 400Hz Clear LCD billedbehandling og Ambilight, plus ikke mindst støtte for de nye 3D-film.

Billedkvalitet

Med sin finmaskede 288 zoners LED-baglys kan 21:9-skærmen vise rigtig god lyskontrol med udmærket kontrast og et exceptionelt sortniveau som resultat. Både skaleringen og billedbehandlingen virker væsentligt bedre på denne Cinema-model sammenlignet med forgængeren. Den ekstra brede skærm virker også mere behagelig for øjnene end en skærm i sædvanligt format. Kombinationen af 21:9-format og Ambilight baggrundsbelysning på væggen gør, at Philips-skærmen byder på en ganske speciel seeroplevelse.

Cinema 21:9 er unik på markedet i dag og dermed det eneste tv, som kan vise 2,35:1-film i sit sande format uden sorte striber. Traditionelle 16:9-film må ganske vist strækkes eller klippes oppe og nede, hvis du vil bruge hele skærmens bredde, og 58-tommeren er ikke større end en 46– tommer, hvis du benytter den i sædvanlig 16:9-format uden stræk. Dette er uden tvivl et tv for entusiasterne, men på sit bedste giver Cinema 21:9 også filmoplevelser, som det er vanskeligt at kopiere med noget andet tv i dag.

Pris:

  • 39.499 kr.

Plasma-tv - Samsung PS63C7705

En ting er sikker: har du først set film gengivet på Samsungs 63 tommer plasma, er det vanskeligt at gå tilbage til en lille og nuttet 46-tommer!

Dette tv kan du bare glemme at gemme – det er kort og godt enormt! Alligevel er Samsungs plasmaskærm ikke specielt kluntet af en storskærm at være. Med en tykkelse på bare 3 centimeter stikker den store skærm forbavsende lidt ud fra væggen. Blandt finesserne finder vi Samsungs internetportal Internet@Tv og ikke mindst 3D-tv. Samsung har også udstyret tv'et med usb-optagelse, således at du kan optage eller stoppe live-udsendelser.

Billedkvalitet

Når de højtopløste billeder blæses op i stort format, kan vi se detaljer, som kort og godt går tabt i mængden på små skærme. Samsung gør også et godt arbejde med digitale tv-udsendelser, men en stor skærm som denne har naturligvis en forkærlighed for HD-kanalerne. Store fladskærme plejer at være frygteligt dårlige eller frygteligt dyre, men Samsung PS63C7705 gør fordommene til skamme. Her får du et billede af en sådan størrelse og kvalitet, at vi vanskeligt ser noget bedre alternativ for os under 20.000 kr.– hvis du har plads, vel at mærke.

Pris:

  • 19.859 kr.

3D-tv - Panasonic TX P50VT20

Panasonic TX-P50VT20 er den bedste 3D-skærm, vi har set indtil nu, og den giver desuden førsteklasses billedkvalitet på almindeligt 2D-materiale.

VT20-serien er udstyret med det nyeste plasmapanel fra Panasonic, Infinite Black Pro, og benytter en speciel, hurtigere type fosfor, som skal give mindre problemer med ”plasma-efterslæb” – sammenlignet med de billigere V20- og G20-serier. Dette er først og fremmest for at imødekomme de øgede krav, som 3D-gengivelse stiller, men som også giver fordele på almindelig 2D.

Skærmen er meget veludstyret med 4HDMI og trådløst internet. Bagudvendte stik komplicerer dog vægmontering en smule.

Billedkvalitet

Her får du kort og godt utroligt farverige, naturlige og skarpe billeder, som desuden er meget behagelige at se på over længere tid. Kan du lide at se film og sport ved højlys dag, er en lysstærk LED-skærm fortsat bedre egnet – men i biografmørket er Panasonic i sit es.

Panasonics 3D-billede er utroligt skarpt og tydeligt, samtidig med at det er behageligt at se på. Mens vi på andre 3D-skærme kan se tendenser til billedflimmer, dobbelte billeder (crosstalk) og støj, fungerer Panasonics skærm og briller så at sige problemfrit. Billedet står helt fast, og dybdeperspektivet er det bedste, vi har oplevet fra noget 3D-tv hidtil!

Pris:

  • 15.999 kr.

Årets billedprodukt-tv - B&O Beovision 10-40

Bang & Olufsen Beovision 10-40 er ingen billig fornøjelse, men det fremstår som et af de allermest gennemført tv'er, man kan købe i dag.

Beovision 10 er et imponerende skue og markerer et reelt comeback for Bang & Olufsen inden for tv-udvikling. Den nye model kommer i 32, 40 og 46 tommers-udgave, som med sin kvadratiske form og elegante udførelse glider let ind i de fleste stuemiljøer. Det sætter også en standard for byggekvalitet, som få kan matche.

Billedkvalitet

Billedkvaliteten er meget imponerende. Bang & Olufsen-skærmen har et sortniveau, som er helt i topklasse, med en imponerende gengivelse af mørke filmscener. Beovision 10-40 udviser også noget af den bedste lyskontrol, vi har set til nu, og det er ikke bare takket være lysstærk LED-LCD billedpanel, men også det specielle kontrastglas, som apparatet er udstyret med. Det svagt tonede glas (som også kan leveres med antirefleksbehandling) giver B&O fuld kontrol over hvor meget lys, der slipper ud og ind af skærmen.

At kombinere godt billede med god lyd er ingen selvfølge, når man køber tv i dag, men Beovision 10-40 er en af undtagelserne. Skjult bag den diskrete frontgril sidder der et lydsystem, som overgår alt andet, vi har hørt af integreret tv-lyd. Apparatet har herudover indbygget dekoder for surroundlyd (Dolby Digital/DTS), således at den, som ønsker fuld surround, kan koble B&O's aktive højttalere direkte til tv'et.

Pris:

  • 43.500 kr.

Læs hele testen her: www.lydogbilde.no

LÆS OGSÅ: Megatest: Her er de bedste tv

Test: Seks store fladskærme

07-09-2010: De populære skærme fået bedre billedkvalitet til lavere pris. Måske er det tid for en ny? Læs artikel

Test: Årets bedste fladskærme

25-01-2010: Hvad enten du skal købe din første eller fjerde fladskærm, vil du finde mange gode kandidater i årets tv-kavalkade. Læs artikel

Test: Stortest af tv’er til at se sport på

27-06-2014: Vi har testet 11 tv'er med ekstra fokus på deres “sportslige” funktioner. Læs artikel

Test af syv 50" tv’er i budgetklassen: Storskærmskup

01-02-2014: Store skærm på væggen der, hvilket billigt tv har det bedste billede i landet her? Vi har testet syv overkommelige 50-tommere i jagten på det bedste køb i budgetklassen. Læs artikel

Test af seks fede fladskærme

26-11-2012: Her er seks veludstyrede tv på 46-47 tommer, som ikke dræner tegnebogen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...