Find mere om:
Test af tre smarte Blu-ray-afspillere -.. | elektronik.guide.dk

Test af tre smarte Blu-ray-afspillere - Underholdningsportalen

Har du et ældre tv, som du er tilfreds med, men vil du gerne tage del i den nye smart-revolution? Her er et tip: Køb en Blu-ray-afspiller med de samme finesser som tv-apparaterne!

En Blu-ray-afspiller er en god og billig kilde til massevis af underholdning – både på disc og net. For dem, der er optaget a bedst mulig kvalitet, når de ser film, er Blu-ray-mediet fortsat vejen at gå. Med glitrende billedkvalitet i fuld HD-opløsning og ikke mindst op til 7.1 kanaler med højopløst surround-lyd har Blu-ray et solidt forspring i forhold til de andre formater, når det gælder billed- og lydkvalitet. Når det virkelig er tid til at slænge benene op på bordet, åbne en øl eller sodavand og guffe lækkerier til en favoritfilm på storskærmen – ja, så er det Blu-ray, det gælder.

Når det er sagt, er det ikke altid, man vil betale 50-100-200 kr. eller mere for at se en hvilken som helst film i HD-opløsning. Nogle titler falder mere i kategorien leje end eje, og det er slet ikke alle film, der udnytter Blu-ray-mediets potentiale.

Til daglig underholdning er nettjenester som YouTube, Vimeo og frem for alt abonnementstjenester som Netflix og HBO derfor et godt supplement til de spindende plader. Her kan du se ældre titler og måske tjekke en spændende serie ud, før du eventuelt køber det bedste på Blu-ray. På den måde er det lettere at finde godbider såvel som sortere nogle rådne æbler og B-film fra, som man ikke er tjent med at have i samlingen.

Smarte Blu-ray-afspillere

Tv- og elektronikproducenterne har et stort dilemma: For at få investeringerne i en “smart” internetplatform til at lønne sig har de været nødt til at sprede teknologien på så mange enheder som muligt. Det har medført, at de samme smart-funktioner, som sidder i tv’et til titusindvis af kroner, nu også er at finde i forholdsvis billige Blu-ray-afspillere. Det gælder frem for alt de vigtigste video-apps, og på sin vis kan det være praktisk at have disse videorelaterede funktioner samlet i ét apparat, tilgængelige via en HDMI-indgang. På den måde kan du gøre dit gamle tv – eller for den sags skyld en projektor – “smart” i en håndevending.

Samsung BDP-8300N - Multikunstneren

Samsung BDE8300.jpeg

BDP-8300N er en Blu-ray-afspiller ud over det sædvanlige. Foruden Blu-ray og smart-portalen Smart HUB har den også indbygget harddisk og tv-modtager!

Samsung-afspilleren har dobbelt tv-tuner, så man kan optage og se et andet program samtidig, i teorien. Den er kompatibel med det digitale kabelnet, men selv om den også har DVB-C kabeltuner indbygget, understøttes denne ikke af kabelleverandøren Canal Digital og kan derfor ikke benyttes som PVR til den leverandør.

BDP-8300N er hurtig til at starte, men bruger lidt længere tid på at læse filmen end de allerbedste. Harddisk og ekstra indmad har desuden en bagside: Samsung-optageren støjer lidt mere end almindelige Blu-ray-afspillere, både i form af harddisk og blæserstøj.

Konklusion

For dem, som kan drage nytte af muligheden for at se og optage tv-programmer – f.eks. dem, der mangler en tv-modtager i deres hjemmebiograf – er Samsung BDP-8300N et godt valg. For os, som først og fremmest vil se film via disc eller netværk, retfærdiggør Samsung-afspilleren ikke helt merudgiften, da billedkvaliteten mere er på niveau med en almindelig budgetafspiller.

Samlet vurdering:

 • 4 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 2.490 kr.

samsung.dk

Plus:

 • Flere underholdningsmuligheder
 • God smart-portal

Minus:

 • Ekstra støj

Læs hele testen af  Samsung BDP-8300N her.

Sony BDP-S790 - Høj ydelse

Sony BDP-S790.png

For 2.100 kr. får du Sonys topmodel BDP-S790, en hurtig afspiller med høj billedkvalitet.

Sony-afspilleren har en kompakt, men solid udførelse. De skjulte knapper er berøringsfølsomme og lyser først op, når du lægger fingeren over dem. Sony-afspilleren er lynhurtig og åbner skuffen på brøkdele af et sekund, når vi starter den fra standby. Desværre støjer afspilleren en hel del – vores testeksempler havde en ganske dyb brummen, som var lidt i overkanten af, hvad vi forventede, og minder lidt om en PS3. Lidt ironisk, når Sony har arbejdet så meget med at få sine projektorer til at køre så stille som muligt …

BDP-S790 har et meget skarpt Blu-ray-billede og rigtig god billedbehandling. Du kan vælge at lade den interne billedprocessor manipulere billedet med forskellige visningsmodusser eller sende det ubehandlet videre til tv’et.

Konklusion

Sony-afspilleren har gode tilslutningsmuligheder og kommer med de vigtigste video-apps om bord, men ud over det er smart-finesserne nok så begrænsede. Vi er også lidt skuffet over meget drivværksstøj fra denne ellers så solide afspiller. Totalindtrykket reddes imidlertid af, at BDP-S790 leverer rigtig god billedkvalitet.

Samlet vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 2.100 kr.

sony.dk

Plus:

 • Skarpe billeder

Minus:

 • En del drivværksstøj

Læs hele testen af Sony BDP-S790 her.

Panasonic DMP-BDT500 - Feinschmeckeren (Specielt anbefalet)

Panasonic DMP-BDT500.png

Panasonics nye topmodel DMP-BDT500 giver meget høj billed- og lydkvalitet til en fornuftig pris.

Panasonic introducerede sin første 3D Blu-ray-afspiller, DMP-BDT300, for et par år siden, en stor og god afspiller med solid mekanik. Efterfølgerne til 300 har også haft høj ydelse, men betydeligt mere simpel byggekvalitet, og de lidt mere kræsne af os har nok savnet en rigtig topafspiller fra Panasonic. Det har japanerne gjort noget ved, og i år introducerede de high-end modellen DMP-BDT500. Den er fortsat at regne som en kompakt afspiller, men har en solid og tillidsvækkende udførelse, med tykkere kabinetvægge og generelt bedre finish end Panasonics billigere afspillere.

Den flotte udførelse ville naturligvis have spillet en lille rolle, hvis den ikke gav sig udslag i et bedre billede. I Panasonics tilfælde er det imidlertid en klar sammenhæng mellem bygge- og billedkvalitet: Den er kort og godt superb! Panasonic-afspilleren leverer knivskarpe billeder, og den klarer også at bevare skarpheden under bevægelse. Det giver et godt flow og en “ro” i billedet, som helt klart er et niveau over, hvad Sonys og Samsungs afspillere præsterer.

Konklusion

Panasonic er tilbage på Blu-ray-kortet med en afspiller af næsten high-end kvalitet, til en langtfra lige så high-end pris. DMP-BDT500 tager et mærkbart skridt op fra budgetafspillerne på alle punkter og er derfor let at anbefale til dem, som vil have en kræsen Blu-ray-afspiller uden at betale en formue. Den bliver nok stående i vores reference-rack en tid!

Samlet vurdering:

 • 6 stjerner af  6 mulige

Pris:

 • 2.988 kr.

panasonic.dk

Plus:

 • Glitrende billedkvalitet
 • Hurtig og stillegående

Minus:

 • Mangler Netflix (foreløbig)

Læs hele testen af Panasonic DMP-BDT500 her.

Test: Fem Blu-ray-afspillere med 3D 

Fakta

Samsung BDP-8300N

 • 1 x HDMI
 • Ethernet og Wi-Fi internet
 • 320 GB harddisk
 • Smart HUB netportal

Sony BDP-S790

 • 2 x HDMI
 • Ethernet og Wi-Fi internet
 • SEN netportal

Panasonic DMP-BDT500

 • 2 x HDMI
 • Ethernet og Wi-Fi internet
 • Network Services netportal

Test: Fem Blu-ray-afspillere med 3D

11-10-2011: Store skærme og fede lydanlæg er ikke meget værd uden en videokilde. Her er de bedste nu! Læs artikel

Test: Stortest af tv’er til at se sport på

27-06-2014: Vi har testet 11 tv'er med ekstra fokus på deres “sportslige” funktioner. Læs artikel

Test af smart-tv’er på 46-80" - størrelsen er vigtig!

09-11-2013: Udvalget i tv-junglen er større og mere forvirrende end nogensinde. Vi har gennempløjet markedet for både store og små, dyre og billige modeller, så vi kan give dig et bedre overblik! Læs artikel

Test: Fire Blu-ray afspillere med 3D

13-09-2010: De nye Blu-ray afspillere er billigere, hurtigere og har fået støtte for de nye 3D-film. Læs artikel

Test: Stortest: Billigt Blu-ray-anlæg vinder

20-04-2010: De fleste har en HD-fladskærm, men mange udnytter ikke dens glimrende opløsning. Her er anlæggene, som giver dig knivskarpe billeder og god lyd! Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...