Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test: De bedste Blu-ray-afspillere | elektronik.guide.dk

Test: De bedste Blu-ray-afspillere

Blu-ray kan blive dit sidste spindende plademedie. Så hvorfor ikke vælge en af de bedste?

Selv om streaming af video fra nettet står og banker på døren, har Blu-ray-mediet aldrig været stærkere end nu.

Fra i begyndelsen at have været en kostbar arvtager til dvd, er Blu-ray nærmest blevet allemandseje, og både film og afspillere sælges i dag til meget overkommelige priser. Samtidig er ydelsen fra selv de billigste Blu-ray-afspillere overraskende god: Du får både knivskarpe billeder og gnistrende god lyd.

Blu-ray-afspillerens job er i bund og grund bare at overføre indholdet fra plade, og selv de billigste afspillere klarer dette uden problemer. Men for nogen af os holder det ikke med ”næsten lige så god”, vi vil have det bedste. Og når udgangspunktet er så godt, som det er, koster det penge at klemme det allersidste ud.

Fordi Blu-ray er en digital standard, kommer billed- og lydsignalerne som regel helskindet igennem, men der er fortsat lidt at hente med højere kvalitet på komponenterne. På de lidt dyrere modeller er kabinetterne bygget mere solidt for at modstå vibrationer, og de bruger gerne dyrere audio-og videokredse for klemme endnu bedre ydelse ud af dvd- og Blu-ray-filmene.

Denon DBP2012 - Solid kvalitet

Denon har en solid stamtavle med flere meget gode Blu-ray-afspillere, og DBP2012 føjer sig ind i rækken.

Denon-afspilleren giver et godt indtryk, da vi pakker den ud. DBP2012 har en tillidsvækkende tyngde og en flot frontplade i børstet metal. På bagsiden sidder der guldforgyldte stik med både 7.1 kanalers analogudgang plus en dedikeret stereo-analogudgang. Denon DBP2012 er en Blu-ray-afspiller for de virkelig kræsne: Billedkvaliteten er i top og lydkvaliteten ligeså. Den er ikke den hurtigste, vi har testet, men gode menuer og en meget god fjernbetjening gør den til en afspiller, vi godt kunne tænke os at have fast i hjemmebiografen.

Pris:

 • 6.399 kr.

Plus:

 • Meget høj billedkvalitet
 • Indstillingsmuligheder

Minus:

 • Lidt træg

Læs hele testen af Denon DBP 2012 på Lyd & Bilde

Cambridge Audio 751BD - Tusindkunstneren

(Specielt anbefalet)

Hi-fi-producenten Cambridge kommer knaldhårdt ind fra sidelinjen med en Blu-ray-afspiller, som kan følge med de bedste.

Cambridge Audio er måske mest kendt for sine prisgunstige lydprodukter, men deres Blu-ray-afspillere fortjener mindst lige så megen opmærksomhed. 751BD kan ud over Blu-ray afspille både DVD-Audio og SACD-plader samt streame musikfiler fra pc via netværkstilslutningen. Takket være en kraftig Marvell QDEO billedprocessor leverer 751BD gnistrende gode Blu-ray-billeder, og Cambridge har også arbejdet meget med lyddelen i afspilleren. Både den analoge stereoudgang og 7.1-udgangen giver godt med kvalitetslyd. Helt klart en Blu-ray-afspiller for de kræsne.

Pris:

 • 6.499 kr.

Plus:

 • Meget høj billedkvalitet
 • Indstillingsmuligheder
 • Meget hurtig

Minus:

 • Billig fjernbetjening

Læs hele testen af Cambridge Audio 751BD her.

Philips BDP9600 - Den gamle reference

Topmodellen fra Philips er den ældste i denne sammenligning. BDP9600 var så god, at Philips lige så godt kunne lade den køre et år mere.

BDP9600 er en solid og velbygget afspiller beregnet til det kræsne hjemmebiografpublikum. Med sin blanke front og børstede metalkabinet med afrundede hjørner giver den et stilrent kvalitetsindtryk og er definitivt et hak pænere end udfordrerne. Philips BDP9600 var i sin tid den bedste Blu-ray-afspiller, vi havde testet, men efterhånden som konkurrenterne er kommet efter det, er feltet blevet mere jævnt. Den hænger fortsat godt med, men et par af de nye afspillere har lidt mere skarphed og ikke mindst flere finesser, som avancerede brugere sætter pris på. Philips har imidlertid sænket prisen så tilpas meget, at BDP9600 fortsat fremstår som et godt alternativ.

Pris:

 • 3.999 kr.

Plus:

 • Meget høj billedkvalitet
 • Hurtig aflæsning

Minus:

 • Lidt kringlet menusystem og fjernbetjening

Læs hele testen af Philips BDP9600 på Lyd & Bilde

Pioneer BDP-440 - Budgetalternativet

For dig, som alligevel skal have en ny surroundreceiver med toplyd og billedbehandling, er Pioneer BDP-440 et prisgunstigt alternativ.

Pioneers BDP-440 har kun en HDMI-udgang at rutte med, men kan streame både musik og video fra pc. Den kommer med YouTube Lean Back, som er en tilpasset YouTube-variant, hvor det er nemmere at søge med fjernbetjeningen. Her blev vi positivt overraskede over billedkvaliteten. BDP-440 leverer også en god billedkvalitet på Blu-ray, men den er ikke helt i klasse med Denon, Cambridge og Oppo. Forskellene er små, men BDP-440 har tendenser til lidt mere støj og ikke helt den samme skarphed under bevægelser. I forhold til prissedlen klarer den sig alligevel godt. Hvis du for eksempel har eller tænker på at købe en ny receiver til hjemmebiografen, er dette et prisgunstigt alternativ til high-end modellerne.

Pris:

 • 1.999 kr.

Plus:

 • God billed- og lydkvalitet
 • Hurtig opstart
 • Meget hurtig aflæsning

Minus:

 • Kun 1 HDMI

Læs hele testen af Pioneer BDP-440 på Lyd & Bilde

Oppo BDP-95 - Heftig reference

(Bedst i test)

Oppo har fået et velfortjent ry for at levere high-end ydelse, men uden en high-end pris.

Oppo BDP-95 er en gennemtænkt afspiller, som er lavet af og for entusiaster. Dette understreges af en stor og god fjernbetjening med lys bag knapperne, og vi har adgang til en række hurtigvalg, som ellers havde krævet dybe dyk i menuerne. Drivværket er meget stillegående, og videoydelsen fra Oppo-afspilleren er helt i top. Alligevel er det de lydmæssige finesser, som gør, at Oppo-topmodellen skiller sig ud. Med et tryk på en knap kan du skrue videodelen af og lytte uforstyrret til musik. Og enten vi vælger musik eller film, lyder Oppo-afspilleren kort og godt fantastisk godt. Lyden er fyldig, glasklar og stram, med en opløsning som henter massevis af detaljer ud af både sang og tale såvel som heftige lydeffekter.

Pris:

 • 9.295 kr.

Plus:

 • Superb lyd- og billedkvalitet
 • Meget hurtig aflæsning

Minus:

 • Intet

Læs hele testen af Oppo BDP-95 på Lyd & Bilde

LÆS OGSÅ: Test: Fem Blu-ray-afspillere med 3D

Test: Syv Blu-ray HD-afspillere

02-12-2008: Med Blu-ray får du ikke kun skarpere billede - også bedre lyd og nye funktioner, som ingen dvd-afspiller har. Test af syv afspillere fra 2.100 kr. til 7.000 kr. Læs artikel

Test: Fem Blu-ray-afspillere med 3D

11-10-2011: Store skærme og fede lydanlæg er ikke meget værd uden en videokilde. Her er de bedste nu! Læs artikel

Test: Årets bedste afspillere

24-01-2011: Blu-ray-afspillerne, cd- og D/A-konverterne er kilderne til god lyd og godt billede derhjemme. Læs artikel

Test: Syv prisrimelige stereoforstærkere

23-02-2010: En hjemmebiografreceiver bruges ofte mest til musiklytning i stereo. Måske skulle løsningen så også være en stereoforstærker? Læs artikel

Test: Blu-ray-afspillere med forbedringer

11-02-2009: Ægte HD ser ikke bare skarpere ud end DVD, med Blu-ray får du også bedre lyd og nye funktioner ingen DVD-afspiller har. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...