Find mere om:
Få fjernhjælp til dine pc-problemer | elektronik.guide.dk

Få fjernhjælp til dine pc-problemer

Står du med håret i den digitale postkasse på grund af et computer-problem?

Så optag problemet med Windows Trinoptager og del det med vedkommende, som skal hjælpe dig

Familiens eller omgangskredsens computerekspert har gennem tiden sikkert haft adskillige fortvivlende mennesker i røret. Hvis eksperten har tid til at hjælpe, er det normalt ikke et problem.

Derimod er det ofte problematisk, fordi hjælperen ikke kan se din skærm, eller hvis du har svært ved at forklare, hvad der er galt.

Hjælp at hente i Windows

Genialt nok har Windows en funktion, som kan give en stor hånd, uanset om du skal give eller modtage hjælp.

Trinoptager optager trin for trin, hvad der sker på skrivebordet. Optagelserne gemmes som skærmbilleder, der kan sendes til den person, som skal hjælpe. Dermed er det blevet meget lettere for hjælperen at se og forklare, hvad der skal gøres.

1. Klar til optagelse

Den nemmeste måde at finde Trinoptager på er at indtaste navnet i menuen Start. I Windows 8 åbner du enten Kontrolpanelet eller amuletten Søg og skriver ”psr.” i søgefeltet. Klik på ikonet for at åbne et lille vindue med programmets kontrolpanel. Klik på ”Start optagelse” for at begynde.

br/

2. Gennemgå problemet

Når optagelsen er gået i gang, skal du til at simulere problemet. Hver gang du klikker med musen, tager Trinoptager et skærmbillede, så vær forsigtig med klikkene.

Optag ikke noget, der er uvæsentligt for sagen. Din optagelse er begyndt, når du ser et blinkende punkt øverst i vinduets bjælke.

br/

3. Tag en pause

Gennemgangen kan tage længere tid end forventet, så hvis du har brug for at forlade computeren for lige at nuppe en kop kaffe, skal du klikke på ”Afbryd optagelse midlertidigt”.

Når du kommer tilbage til din computer, kan du begynde at optage igen ved at klikke på knappen ”Fortsæt optagelse”.

br/

4. Tilføj flere detaljer

De optagede skærmbilleder eller trin er forhåbentlig beskrivende nok, men det skader ikke at indsamle flere informationer. Med Trinoptager kan du udvælge og fokusere på et bestemt område.

Klik på ”Tilføj kommentar” for at fremhæve et område. Skriv en kommentar og klik på ”Ok”.

br/

5. Flere trin

Som standard optager Trinoptager 25 billeder, så hvis det er et længerevarende problem, du skal beskrive, kan du øge antallet. Klik på pilen ved siden af hjælpe-ikonet. Klik på ”Indstillinger…” for at ændre antallet af nyere skærmbilleder, som skal gemmes. Du kan maksimalt tage 100 skærmbilleder.

br/

6. Gem optagelserne

Når du er færdig med at gennemgå problemet, skal du gemme optagelserne, så du kan sende dem til den person, der vil hjælpe dig. Klik på ”Stop optagelse”.

Du bliver bedt om at give optagelsen et navn, og du skal vælge et sted at gemme det. Optagelsen vil blive gemt som en zip-fil, som kan åbnes af alle.

br/

7. Send dem til en ven

Når filen er gemt, skal den sendes som vedhæftning i en e-mail. Du kan klikke på ikonet ved siden af ”Mail” eller på pilen ved siden af hjælpe-ikonet.

Vælg ”Mail-optagelse…” og Trinoptager vedhæfter automatisk den sidst registrerede fil i en mail ved hjælp af dit standard mail-program.

br/

8. Fiks problemet

Når den hjælpsomme modtager har fået dine optagelser, skal vedkommende blot åbne zip-filen ved at dobbeltklikke på den. Herefter åbnes filen i et browser-vindue.

I vinduet vises problemet trin for trin. Eftersom filen åbnes i en browser, kan alle versioner af Windows bruges.

br/

Guide: Her er 10 tips, der kan gøre Windows 10 bedre

23-10-2015: Microsofts nye styresystem er mere brugervenligt end forgængeren. Alligevel er alle de praktiske muligheder ikke lige iøjnefaldende. Her får du to håndfulde tips, der giver sig større udbytte af Windows 10. Læs artikel

Guide: Start computeren hurtigere

30-12-2014: Er computeren en evighed om at starte op? Læs her hvordan du forkorter start-tiden betydeligt. Læs artikel

Guide: Få plads på harddisken

25-12-2013: Er harddisken ved at være fyldt? Se hvordan du får de tabte gigabytes igen ... Læs artikel

Guide: Fjern programmerne fuldstændigt

30-11-2013: Få uønsket software helt væk på din Windows-computer. Læs artikel

Guide: 10 grunde til at opdatere til Windows 8.1

18-10-2013: Microsoft er på vej med den første store opdatering af Windows 8, og der er god grund til at springe på den nye version, som rummer mange spændende forbedringer Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...