Find mere om:
Få ny orden på skrivebordet | elektronik.guide.dk

Få ny orden på skrivebordet

Har dit Windows-skrivebord også en tendens til at blive overfyldt med filer, du ikke lige får lagt på plads? Så prøv programmet Nimi Places, der giver overblik og orden.

Windows-skrivebordet kan nemt blive fyldt til randen. Det tager ikke lang tid at fylde det åbne område, når du (og dine programmer) drysser filer og genveje ud over skærmen.

Snart truer rodet med at gøre Skrivebordet ubrugeligt, men før du opgiver ævred, så tag et kig på Nimi Places, som er et gratis program, som gør det muligt at genvinde kontrollen over Skrivebordet ved at lægge indholdet i beholdere.

Hver beholder eller ”place”, som Nimi Places kalder dem, kan være en selvstændig plads til filer, som du vil have nem adgang til, eller pladsen kan pege på en eksisterende mappe på pc’ens harddisk. Indret pladserne, så de passer til din arbejdsfacon, og gør dine filer og genveje mere synlige og nemme at ordne.

Her viser vi, hvordan det skaber orden på et kaotisk Skrivebord.

Tilpassede beholdere

Hver beholder kan tilpasses og få sit eget tema. Højreklik for at se mulighederne.

Medier

En særlig, indbygget afspiller kan lave forhåndsvisninger af
mediefiler i gængse formater.

Label

Højreklik på en container, og sæt en label på den. Den sidder ved filnavnet, så du nemt genkender filen.

Ikonstørrelse

Du kan ændre størrelsen på ikonerne ved hjælp af tasterne Ctrl og +/-.

Mere orden

Klik på Systembakke-ikonet for at indstille beholdere og ændre fil- eller mapperegler.

Store mapper

Klik inde i en beholder, og anvend elevatoren til højre eller din mus’ scrollehjul for at navigere i indholdet.

1. De første trin

Gå ind på mynimi.net, og klik på ”Download Nimi Places” fulgt af ”Download”. Indsæt den anførte kode, og klik igen ”Download”. Når programmet er hentet, dobbeltklikker du på ”Extract Nimi Places (Portable).exe”. Klik på ”Unpack and launch” efterfulgt af “Yes”. Accepter
licensbetingelserne, og klik “OK”.

br/

2. Vælg placeringer

Et vindue tilbyder to muligheder. Du kommer hurtigt i gang ved at vælge ”Use template” og vælge det layout, du kan lide, blandt seks muligheder. Hvis du vælger ”Add locations to display manually”, skal du selv tilføje beholdere fra bunden. Vælg også, om programmet skal starte sammen med Windows. Klik ”Finish”.

br/

3. Beholdere oven på Skrivebordet

Der dukker nu tomme beholdere (“places”) op oven på dit Skrivebord. Hver beholder kan indeholde forskellige filer, herunder dokumenter, mediefiler og programgenveje. Beholdernes udseende kan tilpasses, ligesom du kan vælge at gøre dem synlige på bestemte tidspunkter eller under særlige omstændigheder.

br/

4. Læg indhold i beholderne

Flyt eller kopier filer og genveje til hver beholder ved at klikke og trække dem fra Skrivebordet, Startmenuen eller et mappevindue. Som standard flyttes filen til beholderen, men du kan holde tasten Ctrl nede for at kopiere. Når du linker filer, anbefaler vi, at du laver en filgenvej i den originale mappe og trækker den over i stedet.

br/

5. Arbejd med indholdet

Dobbeltklik på en fil eller genvej i en beholder for at åbne applikationen. Nogle mediefiler har forhåndsvisning – før musemarkøren hen over filen, og klik på forstørrelsesglasset. Du kan kopiere filer tilbage – ud af en beholder – ved at trække og slippe dem. Og du kan få flere muligheder ved at højreklikke på dem.

br/

6. Mappebaserede beholdere

Du kan også oprette beholdere, som peger på bestemte mapper, så de er nemme at få adgang til. Klik på Nimi Places proceslinjeikon. Klik derefter på ”+”-knappen, og vælg ”Place”. Find den mappe, som du vil placere på Skrivebordet. Luk styringsvinduet, og beholderen vil dukke op.

br/

7. Position, størrelse og navn

Du kan klikke og trække beholderens navnebjælke for at flytte beholderen på skærmen. Du kan også ændre beholderens størrelse med dens ”håndtag”. Højreklik på beholderens navnebjælke for at ændre navn eller vælge flere muligheder. Få adgang til disse ved at vælge Appearance > Title.

br/

8. Flere tilpasningsmuligheder

Ved at højreklikke kan du vælge mellem mange muligheder. ”Sort by” bestemmer mappeindholdets rækkefølge. ”View” ændrer størrelsen på ikoner. Vælg Appearance > Theme for at få et nyt udseende for hver beholder. Vælg ”Lock” for midlertidigt at spærre adgangen til en beholder eller fastlåse dens position.

br/

9. Synlighed

Beholdere kan gøres synlige på bestemte tidspunkter: Klik på Nimi Places proceslinjeikon, højreklik på den aktuelle beholder, og vælg ”Adjust display”. Sæt flueben ved ”Hourly Schedule” for at gøre beholderen synlig i de timer, som er markeret med blå på skærmen. Brug håndtaget til at vælge, hvilke timer det skal være.

br/

10. Flere finesser

Klik på ”+”-knappen fra Nimi Places’ proceslinjeikon, og vælg ”Files and folders rule”. Så kan du blandt andet lave en særlig beholder, hvor filer, der har en særlig tilbagevendede karakter automatisk kopieres eller flyttes til en anden mappe (en slags genvejslæser). Lær mere om, hvordan du gør dette på regexr.com.
 

br/

Partner

AOD-logo_BOXstreg.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Alt om DATA.
Læs flere nyheder, artikler, guides og test på altomdata.dk

Guide: Bør du opgrade til Windows 10 eller ej? Her er eksperternes råd

02-06-2016: Microsoft vil have alle Windows 7 og 8-brugere til at opgradere til den nyeste version - Windows 10. Men er det overhovedet en god idé? Læs artikel

Guide: Her er 10 tips, der kan gøre Windows 10 bedre

23-10-2015: Microsofts nye styresystem er mere brugervenligt end forgængeren. Alligevel er alle de praktiske muligheder ikke lige iøjnefaldende. Her får du to håndfulde tips, der giver sig større udbytte af Windows 10. Læs artikel

Guide: Start computeren hurtigere

30-12-2014: Er computeren en evighed om at starte op? Læs her hvordan du forkorter start-tiden betydeligt. Læs artikel

Guide: 18 sure pc-problemer – og deres løsning

30-03-2014: Windows 7 er ikke perfekt, og nogle gange opstår der uovervindelige problemer. Her er nemme løsninger på nogle af de mere irriterende udfordringer, du kan blive udsat for på Skrivebordet eller med Windows-mapper. Læs artikel

Guide: Den benhårde vej til en hurtig pc

07-03-2014: Når de hurtige løsninger ikke er gode nok, skal du have fat i lidt skrappere midler for at få gang i Windows 7-maskinen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...