Find mere om:
Her er fremtidens computerdesign | elektronik.guide.dk

Her er fremtidens computerdesign

Papirtynde skærme, spilkonsoller med flere skærme samt særlige tastaturer venter på os.

Datatid har kigget ind i den virtuelle krystalkugle for at finde en række bud på det it-udstyr, du måske møder på din vej. Her er både nogle realistiske bud på computeren i den nære fremtid og mere fjerne koncepter, som viser teknologiske scenarier.

Computeren er papirtynd

Skal man tro på folkene bag Human Media Lab, har de opfundet ”papir-teknologien”, der vil gøre smartphonen og tablet-pc’en forældet om 5-10 år.

De arbejder på en papirtynd teknologi, hvor en trykfølsom skærm kan bøjes omkring for eksempel en arm. Computerens størrelse vil variere fra lommeformat og opefter. Teknologien er ifølge idémagerne klar til verdensmarkedet inden for en fem års tid.

Nintendo som tabletcomputer

Fremtidens spilkonsol afhænger i højere grad end nogensinde af en fysisk interaktion med spillene – i hvert fald hvis det står til den japanske spilgigant Nintendo.

Med annonceringen af WiiU-konceptet tidligere i år har Nintendo fusioneret kontrolfunktionen fra sin Wii-konsol med det, der minder mest om en tablet-computer. Med WiiU benytter man en ekstra skærm ud over fjernsynsskærmen. Her foregår så dele af eller hele spillet.

Nintendos kommende spilkonsol står til udgivelse allerede til næste år. Hvornår præcist er endnu ukendt, men fjerde kvartal plejer at være tiden, hvor spilbranchen oplever sin største omsætning på grund af julesalget. Så det er et rigtig godt bud.

Den ultimative bærbare

Her er et af de mere underholdende tankespind. Amerikanske PC World giver sit muntre bud på, hvordan fremtidens bærbare ser ud med to trykfølsomme OLED-skærme, multifunktionelt touchpad og to webkameraer.

Helt forrykt? Måske ikke, eftersom tankespindet er baseret på allerede eksisterende computere fra HP og Lenovo.

Alt i en-spilcomputer

Hardwareproducenten Razor præsenterede på sidste års CES-messe sit bud på fremtidens bærbare spilcomputer, som overflødiggør den traditionelle mus og tastatur. Tanken bag Razor Switchblade er, at du nemt og hurtigt skal have let adgang til kraftfulde spiloplevelser on the go.

Det betyder, at du bruger en trykfølsom skærm og et specielt designet tastatur, der er optimeret til gaming. Razor Switchblade benytter sig desuden af Intels Atom-processor, som skal være med til at sikre den samme spilkvalitet, som du kan få på din stationære spilcomputer.

Glas og god smag

Er dette ikke bare, hvad vi forestiller os om fremtiden: en computer i mørkt, stilrent glas, hvor alle funktioner aktiveres med trykfølsomme funktionsknapper, og hvor selv tastaturet har trykfølsomme glasikoner i stedet for egentlige taster?

Det minimalistiske design med den gode smag er lavet af formgiveren Kyle Cherry. Den stationære pc her har også en tegneplade. Den vises i udfoldet stand, men er sammenklappelig og kan anvendes som raffineret skrivebordsunderlag.

LÆS OGSÅ: Bliver smart tv årets hit i 2012?

Guide: Vælg den rette pc, når alt er på spil

04-06-2016: Hvis der er spil på menuen, er det ikke lige meget, hvilken laptop, du stiller op med. Læs artikel

Guide: Her er fem gode børne-apps til rejsen eller ferien

07-04-2015: Internettet strejker ofte på den lange køretur eller flyrejsen. Men du kan undgå utålmodige børn med disse apps, der ikke bruger internet. Læs artikel

Guide: Lav dit eget platformspil

06-11-2014: Mayank Sharma og Torben Okholm har det sjovt med Minecraft og en Raspberry Pi. Læs artikel

Nyhed: Om lidt begynder den anden verden

03-06-2015: Her er udstyret, der skal få den kunstige virkelighed til at føles ægte. Noget af det kan endda købes allerede. Læs artikel

Guide: Få det bedste ud af din Raspberry Pi

02-11-2014: Folkecomputeren Raspberry Pi fylder som et kreditkort og koster blot et par hundrede kroner. Læs her, hvordan du kommer godt i gang med at bruge den lille maskine. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...