Find mere om:
Test: Her er den bedste hjemme-pc | elektronik.guide.dk

Test: Her er den bedste hjemme-pc

Syv stationære computere har været igennem testmaskinen, og en vinder er fundet.

Som det ses af denne test, er der til trods for at deltagerne har flere lighedspunkter, flere måder at skrue en computer sammen på, selvom priserne skulle være ret ensartede overordnet set.

Det er uhyre svært at skulle skille de deltagende parter og tildele dem de forskellige prædikater, de bliver tildelt, ud fra den forholdsvis korte tid, de har været i testmiljøet. Der skal ikke herske tvivl om, at alle regulære deltagere er gode valg på hvert deres felt. Spørgsmålet er så, hvilke præferencer man har, samt hvor tæt de enkelte computere ligger på hinanden prismæssigt trods forskellige konfigurationer.

Vores fastlage kriterier lægger ret stor vægt på energiforbrug og pris blandt andet. Det behøver ikke være de kriterier, man som køber vægter tungest. Derfor er det vigtigt at vurdere de enkelte resultater nøje, for i en test, der fra starten tegnede til at blive ret tæt, kan den rette konfiguration sagtens være en anden, end den vi finder frem til via den vægtede metode.

Ssd-drev giver fart

Med det i mente kan der siges nogle generelle ord om testdeltagerne. Der er tale om gode kraftige allroundcomputere, hvor enkelte af dem er mere egnede til grafiske eskapader end andre. Der er dog ingen tvivl om, hvad der gør den store forskel i almindeligt brug. Ssd gør ikke blot computerne hurtigere i målinger, og specifikt hvad søgetider og læsetider angår. Det er i dag det enkelte stykke hardware, der, hvis vi ser bort fra spilanvendelse, kan forandre brugeroplevelsen mest i positiv retning.

Core-processorerne fra Sandy Bridge er også med til at gøre brugeroplevelse mere flydende i forbindelse med de nyeste instruktionssæt, men det er solid state-drevene, der for alvor får tingene til at glide lettere, uden at man behøver at måle på det for at kunne mærke effekten.

Og vinderen blev....

Helt som ventet blev resultatet af testen uhyggeligt tæt. Tre af deltagerne lå yderst tæt samlet i toppen og kunne alle ud fra karaktererne have været den moralske vinder, alt efter temperament.

Vinderen endte med at blive MM-Visions Intel Monster-pc. Den vandt med et mulehår foran ADesk-computeren og deltageren fra Topdata.

MM-Visions computer har hurtig processor, der oven i købet kan overclockes, hurtigt grafikkort, og den byder på gode features og tilslutningsmuligheder i et stort kabinet med rigeligt med udluftningsmuligheder.

Læs mere om de syv testede computere hos Alt om Data

Læs også: Ondsindet virus angriber Mac

Test: Netgear Nighthawk X4S D7800

24-01-2016: Her får du modem med i prisen, men hastigheden halter. Læs artikel

Test: Stortest af hjemme-NAS til musik og videofilm

25-10-2014: Der er snart sagt ingen grænser for, hvilke tjenester man kan afvikle på sin NAS-server. Testens 2-bay NAS’er understøtter i tidens trend: Cloud-adgang. Vi har testet deltagernes generelle egenskaber, men har denne gang særlig vægt på multimedieegenskaberne. Læs artikel

Test: Stortest: Her er den bedste alt i en-computer

25-07-2014: Alt i en-computeren er med Windows 8 blevet endnu mere interessant. Produkttypen har mange fordele sammenlignet med almindelige stationære computere og bærbare computere. Her tester vi en række spændende, nye modeller. Læs artikel

Guide: Skal din næste desktop-pc være en workstation?

22-03-2014: Den klassiske desktop-pc er stadig et uundværligt trækdyr på mange arbejdspladser. Det er der gode grunde til, at den bliver ved med. Alt om DATA ser på fordele og ulemper ved desktop-konceptet – og tager pulsen på en kraftfuld workstation. Læs artikel

Test af TRENDnet TPL-302E2K

14-09-2009: Dette homeplug-sæt til 827 kr. fungerer udmærket, især på korte distancer. Hastigheden falder en del med afstanden, men sættet bliver ved med at fungere stabilt.

Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...