Find mere om:
Guide: Fjern den bøvlede software | elektronik.guide.dk

Guide: Fjern den bøvlede software

Computerens harddisk bliver fyldt op med programmer, der måske ikke længere bruges.

Vores harddiske er ikke blot de steder, hvor vi gemmer alle de essentielle arbejdsrelaterede filer, de rummer også personlig digital musik og fotosamlinger.

Selvom man har en fuld backup, er der alle mulige problemer, hvis man får brug for at gendanne sine data. Vi har enormt mange programmer installeret, og mange af dem bruger vi ikke længere. Derfor er det klogt at rydde op en gang imellem for at reducere risikoen for problemer.

Windows kan hjælpe

Windows gør det muligt at afinstallere via Kontrolpanel, men vi har fundet programmet IObit Uninstaller, der også kan bruges til at fjerne bøvlede programmer og gør det muligt at spore de programmer, vi bruger mindst.

Det har hjulpet os til at frigøre harddiskplads, og vi er også glade for, at det kan afinstallere browseres værktøjslinjer. Se her, hvordan programmet kan hjælpe dig.

Har du svært ved at fjerne et uønsket program? IObit Uninstaller kan hjælpe

1. Installer IObit Uninstaller

Der er ingen standard-installation til IObit Uninstaller, fordi det er en porterbar applikation. Det vil sige, at man kan køre softwaren fra et eksternt drev, eller man kan kopiere den til pc’ens lokale harddisk. Du kan downloade det her – træk blot filen over på et eksternt drev, hvis du vil oprette en kopi.

2. Kør programmet

Dobbeltklik på filen ’iobituninstaller-v2.exe’, og klik på ’Run’-knappen, hvis der kommer en dialogboks med en sikkerhedsadvarsel. Klik på linket ’All the programs’ i skærmens venstre side, og gå igennem listen over installeret software på højre side. Find det program, du vil afinstallere fra systemet.

3. Afinstaller software

Gennemgå listen over software, og find et program, som du ikke længere vil bruge. Klik på programmets navn, og klik så på knappen ’Uninstall’ i toppen af IOBit Uninstallers vindue. Klik ’Yes’ for at gå videre, og vælg så ’Standard option’. Nu bliver du guidet gennem afinstallationsprocessen.

4. Avancerede afinstallationsfunktioner

Hvis du vil sikre dig, at alle rester af det irriterende program er blevet fjernet, skal du vælge funktionen ’Advanced’ og derefter klikke på ’Powerful scan’. Den gennemtrawler harddisken og søger efterladte filer og referencer til registreringsdatabasen, efter at den generelle afinstallation er afsluttet, og fjerner dem. Klik ’OK’, når det er overstået.

5. Fjern flere programmer

Hvis du er i gang med en større oprydning, kan du vælge en samlet afinstallation. Med den kan du afinstallere flere programmer samtidig uden at skulle fjerne dem hver for sig. Klik ud for funktionen ’Batch uninstall’, og klik i boksen ud for hvert af de programmer, du vil fjerne, før du klikker ’Uninstall’.

6. Find software, der skal fjernes

Hvis du ikke kan finde det, du søger, på listen, kan du spore den software, du måske vil fjerne. ’Recently Installed’ til venstre viser dine programmer arrangeret efter dato. ’Large Programs’ og ’Rarely Used’ viser de programmer, der fylder mest, og som bliver mindst brugt.

7. Værktøjsbjælker og opdateringer

De browser-værktøjslinjer, du har installeret, fremgår af lis-ten over software, men du kan se dem i en separat liste ved at klikke ’Toolbar’ og derefter afinstallere på sædvanlig vis. Hvis du har problemer med opdateringer, som du har installeret, skal du klikke på ’Windows Update’ og vælge de ting, du vil fjerne.

8. Hold orden i sagerne

Når du bruger IOBit Uninstaller, er det nemt at holde harddisken i orden ved at fjerne software, du ikke længere har brug for. Muligheden for at fjerne software i grupper sparer megen tid, og det værktøj, der sporer store programmer, gør det muligt hurtigt at finde pladskrævende software.

LÆS OGSÅ: Fem trin til din egen hjemmeside

Guide: Beskyt din computer mod malware

27-08-2015: Din pc er truet af forskellige typer malware. Datatid TechLife viser dig her, hvordan du beskytter dig mod de ubudne gæster Læs artikel

Guide: Rul pc’en tilbage med Systemgendannelse

14-03-2015: Begynder din pc at opføre sig underligt, uden at du kan forstå, hvad der er galt, så brug funktionen Systemgendannelse for at få alt til at glide igen. Læs artikel

Guide: Få mere fart i din computer

16-05-2014: Test viser, at din pc bliver over 40 procent sløvere på grund af uønsket og ligegyldigt software – også kendt som bloatware. Datatid TechLife viser dig her, hvordan bloatware sniger sig ind på din harddisk, og hvordan du fjerner det igen. Læs artikel

Guide: Sådan tester du din pc

27-10-2013: Med den rigtige software er det muligt at forbedre pc'ens ydeevne. Læs artikel

Guide: Derfor beskytter antivirus-programmet ikke

14-07-2013: Selvom du har installeret sikkerhedssoftware, er det ikke sikkert, at det virker optimalt. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...