Find mere om:
Test af ASUS Zen AiO | elektronik.guide.dk

Test: ASUS Zen AiO - Zen og kunsten at bygge en pc

ASUS har lavet den bedste alt-i-én computer, vi endnu har haft mellem hænderne. De har kigget Apple over skulderen – og tilføjet en pragtfuld touch-skærm.

Plus:

Fantastisk skærm med multitouch samt lynhurtig indmad gør den til en ønskemaskine. Har stort set alt, hvad man kan finde på at forlange.

Minus:

Det koster at få en af markedets hurtigste skrivebordscomputere. Tastatur og mus lever ikke op til resten af den lækre hardware.

Fakta:

  • Processor: 2,8 GHz Intel Core i7-6700T quad-core
  • Skærm: 23,8" UHD, 3840 x 2160, 10 punkts multitouch
  • Styresystem: Windows 10
  • Hukommelse: 32 GB DDR4
  • Harddisk: 512 GB SSD
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 960M (4 GB DDR5 VRAM), Intel HD Graphics 530
  • Mål og vægt: 58,5 x 43,4 x 19 cm / 7,3 kg
  • Andet: Integreret 2 MP 3D-webcam, SD-kortlæser, Wi-Fi (802.11 ac), Bluetooth 4.0, Ethernet, 1 x USB 3.1, 4 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 2 x HDMI ud, mikrofonstik, hovedtelefonstik
  • Pris: 18.990 kr.

Enhver elegant designet computer med grafiske muskler vil uundgåeligt få hæftet betegnelsen “Mac-dræber” på sig i en test før eller siden. Men i tilfældet ASUS Zen AiO er det mere end bare snak. Zen-computeren ser nemlig ud til punkt for punkt at være bygget for at gøre Apples iMac-computere rangen stridig.

Zen AiO S_The art of performance in stunning detail.png

Skærmen er på 24 tommer – og superlækker! Knivskarp 4K-opløsning og klare, stærke farver. Det er en fornøjelse at lave billedredigering og video på den. Skærmen er også det eneste sted, hvor ASUS har valgt at gøre tingene anderledes end Apple. Det er nemlig en 10 punkts touch-skærm.

Zen AiO S_Expertly-crafted brushed metal finish.png

Skal man endelig sætte en finger på noget, så må det være tasturet og musen, som simpelthen er for langsomme og upræcise at arbejde med.

Benchmarks

Zen er lige så lynhurtig som den iMac, den ligner. I Geekbench 3-testen, som vi bruger til at måle processorens regnekraft og hukommelsens hurtighed, scorer maskinen 3.406 i single-core og 13.630 i multi-core. Det er på linje med, ja, faktisk lidt over iMac Retina 5K, der ellers havde den hidtidige rekord.

fg.png

Konklusion

ASUS Zen er en både elegant og imponerende maskine, der vil løse stort set alle opgaver lige glimrende. Med den superlækre 24 tommers 4K touch-skærm er der lagt op til seriøs grafik. Et spil i ny og næ kan den såmænd også klare.

At tale om en iMac-dræber vil dog være at gå for vidt. Den er snarere et alternativ for dem, der vil have en superlækker bordcomputer med kræfter til grafik og videoredigering, men foretrækker Windows-platformen og touch-skærmen frem for et par tommers ekstra skærmstørrelse.

Partner:

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Asus Zenbook UX305

31-05-2015: Test: En af de tyndeste bærbare. Men mere en netbook end en ultrabook. ASUS og Intel Core M er ikke noget lykkeligt ægteskab. Læs artikel

Test af Asus Zenbook UX305

23-04-2015: Så bliver det ikke meget tyndere. Asus Zenbook UX305 parrer Intels seneste Core M teknologi med et åleslankt aludesign. En forrygende cocktail. Læs artikel

Test af Asus T100

22-01-2014: Test: Asus T100 Transformer Book kan det hele - men det er ikke alt, der ender godt. Læs artikel

Test: Syv ultralette kraftige computere

26-08-2012: Skal din bærbare være slank og let, men samtidig så stærk, at du kan bruge den seriøst? Så skal du have fingre i en ultrabook. Læs artikel

Test af Asus ROG501JW

29-01-2016: Asus ROG501JW er en kostbar sag, hvilket ikke er så underligt, når den nu kombinerer høj ydelse med virkelig tyndt kabinetdesign. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...