Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Geneva World Radio - Lækker.. | elektronik.guide.dk

Test af Geneva World Radio - Lækker rejseradio

Glem andre rejseradioer. Det er den her, du skal have. Krystalklar lyd overalt og pragtfuldt design i skøn forening.


Vist findes der andre batteridrevne rejseradioer. De fleste er også billigere end Geneva World Radio, og det skal de være. For ingen andre er i nærheden af den samme kvalitet. Da taler vi ikke bare om det Apple-lignende design, som jeg tror, Jonathan Ive ville være stolt af, men også lydkvaliteten. Som er helt i topklasse for en rejseradio.

Radioen, som har FM- og DAB-modtager, er sat sammen af aluminiumspaneler og leveres i rød, sort eller aluminiumsfarve. Ikke en skrue ses, ikke engang på undersiden, og det genopladelige batteri er ikke udskifteligt. Apple kunne næppe have gjort det bedre. Også betjeningen er så enkel, som den næsten kan blive. Tænd/sluk og volumenjustering gøres med hjulet til venstre og stationsvalg og søgning med hjulet til højre.

De seks berøringsfelter på siden af skærmen bruges til at vælge bas-/diskantjustering, alarmindstilling og kildevalg. Herunder Bluetooth, som gør det muligt at overføre musik trådløst fra alle smartphones og tablets. AirPlay, som kun fungerer sammen med Apples iDimser, støttes ikke af World Radio, og det er det eneste funktionelle minus.

Lydkvalitet

Hvis man skal trække noget fra på lyden, må det være begrænset volumen, særligt når man spiller musik via Bluetooth. Bortset fra det er lydkvaliteten fænomenalt god. Tale spredes klokkeklart fra fuldtone-højttaleren under grillen, og med lidt trimning af diskant og bas bliver lydbilledet både fyldigt og åbent.

Pris:

  • 2.499 kr.

Plus:

  • Klokkeklar lyd
  • Trådløs og mini-jack-tilslutning
  • Lækkert design

Minus:

  • Spiller ikke højt
  • Mangler AirPlay

Læs hele testen hos Lyd & Billede/Gear her.

Test: Find den bedste DAB-radio 

Fakta

  • DAB-/FM-radio
  • Line-indgang
  • Bluetooth
  • Genopladelige batterier

Test af Geneva XS

22-02-2012: Lyden fra lommeradioer plejer ikke at være overvældende. Men der er undtagelser. Læs artikel

Test: DAB-radioen siger farvel til dårlig lyd

27-07-2014: Snart siger vi farvel til den gamle DAB-standard, hvilket nok skal komme bag på nogle lyttere. Med den nye standard DAB+ har lydkvaliteten fået et løft. Det hører man på deltagerne i denne test af kompakte DAB-radioer i forskellige prislag. Læs artikel

Guide: DAB i bilen: Så let som at klø sig i nakkestøtten

06-05-2014: Nej, du behøver ikke at vente med at få DAB-radio, til du køber ny bil. Læs artikel

Test af Philips AE8000

01-02-2016: Den lille bordradio fra Philips har, hvad de fleste har brug for. Et beskedent omfang, simpel betjening med knapper på fronten samt fjernbetjening. Læs artikel

Nyhed: Denne højttaler er lavet af porcelæn

25-01-2016: Unmonday 4.3 Vol II har trådløs streaming og internetradio. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...